آبادسازی دوبی با سرمایه ایرانیان!
پیک ایران:
٤٨ درصد شرکتهای دوبی از سوی ایرانیها مدیریت میشود
مطبوعات امارات هر از گاهی آماری از سرمایهگذاری خارجیها در این کشور امیرنشین حاشیه خلیج فارس منتشر میکنند که در این آمار ایرانیان در ردیفهای اول قرار دارند. اولین آمار منتشر شده از سوی مقامات اماراتی حاکی از سرمایهگذاری 200 میلیارد دلاری 400 هزار ایرانی ظرف سالهای گذشته در دوبی بود که حتی بعد از مدتی سخن از گذشتن این میزان از مرز 350 میلیارد دلار نیز به میان آمد.
به گزارش خبرنگار ایسنا از امارات، در یکی از جدیدترین آمارهای منتشر شده، شهرداری دوبی در یک سرشماری و تحقیق در مورد مدیران و کارفرمایان شرکتهای خصوصی، آماری منتشر کرد که نشان دهنده سهم 1/48 درصدی ایرانیان در مدیریت این شرکتهاست.
آمار تعداد شرکتهای ایرانی، دانشجویان، کارمندان ادارات دولتی و خصوصی نیز از حضور فعال ایرانیان برای پیشرفت و ترقی این امیرنشین حکایت دارد.
در حال حاضر بیش از 6500 شرکت و 10 هزار دانشجو ایرانی در دوبی هستند و بیش از 25 درصد جمعیت این بندر را ایرانیانی تشکیل میدهند که توانستهاند در تجارت خلیج فارس و ایران فعال شوند.
بورس امارات که در بحران قرار داشت با سرمایهگذاری ایرانیان از بحران نجات یافت و به جایی رسید که یکی از چهار بازارهای مالی برتر خاورمیانه و نخستین بازار مالی در بین کشورهای عربی شناخته شد.
د رحال حاضر بیش از 1400 ایرانی در بورس دوبی سرمایهگذاری کردهاند و گرچه مسوولان بورس دوبی مبالغ سرمایهگذاران را ذکر نکردند ولی کارشناسان مسائل اقتصادی و بعضی از مسوولان بورس دوبی اعلام کرده بودند که ایرانیان سهم بسزایی در بورس دوبی داشتهاند و سرمایهگذاری آنها بود که در سال 2005 میلادی به بازارهای مالی دوبی و ابوظبی جان تازهای داد و باعث رونق و صعود شاخصها شد.
برخی کارشناسان معتقدند که ذکر نکردن مبالغ سرمایهگذاری از سوی سرمایهگذاران هم ترفندی است برای جلوگیری از فرار سرمایهها.
این در حالی است که مطبوعات امارات همچنان با تبلیغات وسیع سعی در تشویق ایرانیان برای سرمایهگذاری در این امیرنشین دارند و با چاپ گزارشهای ویژه تلاش خود را برای تسریع فرار سرمایههای کشورمان به دوبی و دیگر شهرهای این شیخنشین تشدید کردهاند.
در همین زمینه روزنامه الاتحاد چاپ ابوظبی در گزارشی مینویسد:« امارات بهترین مکان برای سرمایهگذاری در خاورمیانه است و در چند ماه گذشته ایرانیان سهم زیادی در آن داشتند و توانستند در بخش مسکن این کشور سرمایهگذاری وسیعی انجام دهند. حتی اخیرا به بازارهای مالی دوبی وابوظبی نیز هجوم آوردهاند و در امر مسکن و ساختوساز ایرانیان بیش دیگر اتباع کشورها در امارات سرمایهگذاری کردهاند.»
الاتحاد در ادامه گزارش خود شهر ابوظبی را میزبان خوبی برای ایرانیان معرفی کرده است.
روزنامه البیان نیز در گزارشی با عنوان «دوبی برای جوانان ایرانی بهتر از آمریکاست» به موضوع سرمایهگذاری ایرانیان و تشویق آنان برای سرمایهگذاری در دوبی پرداخت.
این روزنامه نوشت:« هرگاه ایرانیان بر خط افق نگاهی به کشورها کنند دوبی را بهترین جایگاه میبینند؛ شهری که در حال رشد و ترقی است، شهری که در آن آزادی اقتصادی واجتماعی وجود دارد. در چند دهه گذشته اکثر جوانان و سرمایهگذاران ایرانی به فکر سرمایهگذاری در آمریکا و اروپا بودند ولی بعد از سفرهایی که به دوبی داشتند با دیدن این شهر متوجه آزادی اجتماعی و اقتصادی بیشتری نسبت به آمریکا و اروپا شدند.»
البیان همچنین نوشت:« ایرانیان به آسانی حتی با کشتی در یکی از بندرهای ایران با جواز ایرانی به سوی دوبی حرکت میکنند و بعد 45 دقیقه وارد این شهر میشوند. اینجا (در دوبی) ایرانیان بزرگترین باشگاه را دارند که هیچ یک از اتباع دیگر کشورها ندارند، این باشگاه شامل زمین فوتبال و رستورانهای سنتی با بهترین غذاهاست. مدارس ایرانی به صورت خصوصی و دولتی امکان ادامه تحصیل آسان در مقاطع مختلف تحصیلی را برای ایرانیان فراهم کرده است و حتی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این کشور شعبه داشته و در رشتههای مختلف دانشجو میپذیرد.»
این روزنامه ادامه داد:« از سه سال قبل که خرید و فروش مسکن برای اتباع خارجی آزاد شد هجوم ایرانیان و سرمایهگذاری در امر مسکن زیاد شد، حتی به بازار بورس هم هجوم آوردند و سهام شرکتهای بزرگ اماراتی را خریدند. همچنین اکثر ایرانیان در امر مسکن سرمایهگذاری میکنند. آمار نشان میدهد که 10 تا 30 درصد خرید و فروش املاک را ایرانیان انجام میدهند و حتی برجهای سر به فلک کشیده متعلق به ایرانیان است. امسال املاک خرید و فروش شده از سوی ایرانیان نسبت به سال گذشته 10 درصد افزایش داشته است که بیشتر آن در منطقه “جبل علی” است.»
البیان نوشت:« آمار نشان میدهد که تجارت بین امارات و ایران در 10 ماه گذشته به بیش از هفت میلیارد دلار رسیده است در صورتی که در سال گذشته این میزان در حدود چهار میلیارد دلار بوده است.»
البیان در پایان گزارش خود نوشت:« برای ایرانیان دوبی نزدیکترین، بهترین و سودآورترین کشور و حتی بهتر از آمریکا و اروپاست. پس آرزوهای جوانان ایرانی این است که به دوبی بیایند نه آمریکا!»
به این ترتیب حتی مطبوعات امارات هم به این مطلب اذعان کردهاند که دوبی به همت ایرانیان رونق گرفته است! سوال اینجاست که مسوولان ایران به چه میزان برای نگهداری سرمایههای ایرانیان در کشور تلاش میکنند و چرا برنامهای برای جلوگیری از فرار سرمایهها اجرا نمیشود؟
متاسفانه تاکنون هیچ یک از وعدههای داده شده در خصوص متوقف کردن قاچاق سرمایه و بازگرداندن سرمایهگذاران بخش خصوصی و نیز شرکتهای دولتی از دوبی به نتیجه نرسیده و عملی نشده است.
در چند سال گذشته کشور امارات متحده عربی شاهد هجوم سرمایه گذاران از نقاط مختلف جهان بوده خصوصا شهر دوبی که در حال حاضر از تمام شهرهای امارات در جلب سرمایه گذاران و پیشرفت در زمینه اقتصادی پیشی گرفته است.
به گزارش ایسنا کارشناسان اقتصادی دلایل متعددی برای پیشرفت دبی ذکر میکنند که میتوان مهمترین آنها به شرح زیر است:
1 ـ حمایتهای همه جانبه دولت؛ هرچند که شهر دوبی یکی از شهرهای امارات و تابع قوانین فدرالی امارات است ولی سران دوبی که راس آن” شیخ محمد بن راشد“ ولی عهد دبی و وزیر دفاع امارات قرار دارد قوانینی وضع کردهاند که شامل کل امارات نمیشود، این قوانین در کل برای جلب سرمایه گذاران و حمایت همه جانبه از آنان است تاثیر به سزایی در این امر داشته است.
2 ـ تسهیلات بانکها؛ وامهای بلند مدت با حداقل هزینه و کارمزد و در سریعترین زمان ممکن از تسهیلات ویژهای است که بانکهای دبی به سرمایه گذاران خارجی ارائه میدهند.
3 ـ همکاری بین ادارات دولتی و سازمانها و شرکتهای دولتی و غیر دولتی به سرمایه گذاران از جمله دلایل موفقیت دوبی در امر جلب سرمایه گذاران خارجی است که کارشناسان اقتصادی بر آن تاکید دارند، که ناشی از عملکرد خوب و سریع ارگانهای دولتی و سازمانها و شرکتهای دولتی و خصوصی است.
در حال حاضر امارات در اوج رشد اقتصادی و جلب سرمایههای خارجی قرار دارد، سرمایههایی که از اقصی نقاط دنیا به این نقطه کوچک وارد میشود بر این مدعا تاکید دارد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.