حمله ماموران به دختران آسیب دیده اجتماعی برای تخلیه ملک گران بها
روز: بنیاد و دادستانی تهران در جستجوی املاک مرغوب
سه روز بعد از انتشار اخباری درباره حمله خشونت آمیز ماموران دادستانی به یک مرکز بازپروری زنان و دختران آسیب دیده ، فاش شده است که روابط ویژه دادستانی تهران و بنیاد مستضعفان باعث شده است که پرونده های مربوط به بنیاد در اولیه کاری ماموران اجرای دادستانی قرار گیرد.
به نوشته روزنامه های هوادار دولت، شدت خشونتی که ماموران دادستانی در حمله به مرکز بازپروری امیدوار نشان داده اند، باعث شده تا حتی احمدی نژاد در نامه خود به وزیر دادگستری تاکید کند که ماموران حق نداشتند با زنان و دختران آسیب دیده اینچنین به تندی رفتار کنند. این اشاره به گزارش هائی است که درباره حادثه تهیه شده و نشان می دهد که حرکات تند و غیرقابل باوری برای بیرون راندن دختران و زنان از سوی ماموران سر زده است.
نفوذ بنیاد مستضغان و سرسپردگی افراد به این سازمان اقتصادی بزرگ را از آن جا می توان دریافت که نمایندگان مجلس هم از طرح موضوع و انتقاد از آن خودداری کرده و حتی یکی از زنان نماینده مجلس که تصور می رفت به علت آن که موضوع مربوط به یک مرکز زنانه بود واکنش انتقاد آمیزی نشان دهد، به دفاع از بنیاد مستضعفان پرداخته است. فاطمه رهبر نماینده مجلس گفته است اختلاف ایجاد شده بین بنیاد مستضعفان و سازمان بهزیستی طبیعی است و ممکن است برای هر دستگاهی این مساله به وجود آید. وی افزود: “ساختمان این مرکز استیجاری بوده و در اختیار بهزیستی قرار داشته است و مالک اصلی بنیاد مستضعفان بوده و دادگاه وارد عمل شده است، در این راستا قطعا مسوولان تدبیری خواهند اندیشید تا این مشکل حل شود.”
بدرفتاری
این در حالی است که از قرار گزارش ها ماموران با زنان و دختران به شدت بدرفتاری کرده اند و آن ها را به خیابان ریخته و به گفته همسایگان در مقابل اعتراض آن ها گفته اند به سر کاسبی تان برگردید.
عضو فراکسیون زنان مجلس هفتم در ضمن گفته است بیشتر این افراد [مقصود زنان و دختران آسیب دیده ای که با هجوم ماموران از مرکز بازپروری رانده شده اند و در خیابان ها سرگردان مانده اند] افراد “خود معرف” بودهاند که خود داوطلبانه به این مرکز مراجعه کرده بودند تا در جهت بهبود خود تلاش کنند، لذا فرار کردن و یا رها شدن این افراد به نظر میرسد نگران کننده نباشد.
از سوی دیگر رییس دادگستری تهران هم به طور ضمنی از انعکاس خبر کوتاهی درباره حمله ماموران به مرکز بازپروری زنان و دختران آسیب دیده امیدوار در مطبوعات گلایه کرده و گفته انتظار می رود رسانه ها تعامل بهتری با دادگستری داشته باشند. در مسائل کیفری، شخصیت فرد ، سابقه و موقعیت اجتماعی فرد را به تصریح قانون مدنظر قرارمیدهیم اما در مسائل حقوقی ، چنین نیست.
خبرگزاری های وابسته به جناح راست از روز یکشنبه در خبرهای خود نوشته اند: “مرکز خدماتی و حمایتی امیدوار پنجشنبه گذشته با وجود حکم تخلیه از سوی بنیاد مستضعفان ، تعطیل و مددجویان آن به مرکز دیگری منتقل شدند.” حال آن که گزارشی از انتقال مددحویان به مرکزی دیگر در دست نیست و در مقابل، مصدوم شدن سه دختر و زن در گزارش ها مورد تاکید قرار گرفته است.
ماجرای حمله ماموران دادستانی و حفاظت بنیاد به مرکز امیدوار صبح روز پنجشنبه اتفاق افتاد و بهانه آن نیز حکم تخلیه صادر شده از سوی شعبه اجرای احکام دادستانی تهران بود.
این مرکز یک خانه یکی از سرمایه داران سابق است که در روزهای اول انقلاب به تصرف مردم در آمد و بعد بنیاد مستضفعان خود در اختیار گرفت و در زمان جنگ آن را در اختیار سازمان بهزیستی قرار داد در منطقه گران الهیه شمال شهر تهران واقع شده است. بنیاد مستضعفان که در سال های اخیر فشار برای بازگرداندن مراکز پرقیمت را افزون کرده است، از جمله به سازمان بهزیستی هشدار داده بود که اگر خود دست به تخلیه ملک نزند، حکم تخلیله به اجرا گذاشته خواهد شد چرا که بنیاد این زمین گران بها را به خریداری فروخته و او دیگر تحمل صبر ندارد.
دکتر نفریه، مدیرکل بهزیستی استان تهران نیز در این خصوص در گفتوگو با ایسنا میگوید: از میان 8 ملک واگذاری به بهزیستی، سازمان تا سال 78 موفق شد برای 2 ملک سند مالکیت بگیرد و برای سایر املاک که هماکنون مددجویان بهزیستی در آنها نگهداری میشوند، به دلیل مشکلات نتوانست سند بگیرد، در این حال بنیاد مستضعفان به استناد مصادرهای بودن خواستار واگذاری این املاک شد.
وی تصریح میکند: در سال 78 مرکز توان بخشی عمار سال گذشته به بنیاد مستضعفان واگذار شد، که وسعت قابل توجهی داشت و از سالهای اولیه انقلاب به منظور نگهداری زنان ویژه مرکز جمشید [شهرنو سابق] به مرکز بازتوانی زنان آسیبدیده اختصاص داشت. از طرف دیگر یک مرکز سازمان بهزیستی در نظام آباد که نزدیک ساختمان های بنیاد بود به درخواست آن ها واگذار شد و معوضی در اختیار سازمان بهزیستی قرار نگرفت.
به گفته وی از آنجا که بنیاد به توافق خود در این زمینه عمل نکرد، سازمان بهزیستی نیز ملک جایگزین را واگذار نکرده است، این در حالیست که یکی از املاک بهزیستی در نظامآباد به دلیل نزدیکی با یکی از ساختمانهای بنیاد مستضعفان و به درخواست آنها به بنیاد واگذار شد که تا کنون معوض آن در اختیار بهزیستی قرار نگرفته است.
مدیرکل بهزیستی استان تهران با بیان این که مرکز «امیدوار» تنها مرکز بازپروری دختران زنان آسیبدیده در تهران است تصریح میکند: با تخلیه این مرکز مجبور شدیم زنان و دختران آنرا که اغلب دچار آسیبهای شدید و بعضا مبتلا به بیماریهای سخت هستند، به مراکز مداخله در بحران ـ که زنان سالم و دارای آسیبهای بسیار کمتر نیز در آن نگهداری میشوند ـ منتقل کنیم.
بنیاد به دنبال پول
اما به ظاهر بنیاد مستضعفان کاری به این ها ندارد و به پولی فکر می کند که از فروش این ملک به به دست خواهد آورد. حتی در این میان توضیح مدیر دلسوخته مرکز ناشنیده ماند که گفت این جا مگر اموالی مصادره شده نیست که قرار بود به کار مردم برسد، چطور بنیاد مستضعفان بدون توجه به وضعیت دختران و زنان در زمستان، به چنین کاری دست می زند.
روابط عمومی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، توضیحات مفصلی داده که خلاصه اش این است که در زمان نخست وزیری مهندس موسوی تعدادی ملک و ساختمان از سوی بنیاد در اختیار بهزیستی قرار داده شد و در سال 78 قرار شد که هفت ملک را پس بدهند اما بهزیستی به تعهدات خود عمل نکرد.
بدین ترتیب جای این سؤال باقی میماند که دختران آسیبدیده مرکز «امیدوار» تا چه زمانی باید آواره و بلا تکلیف بمانند تا بلکه 2 دستگاه حکومتی با هم به توافق برسند. در حالی که گفته می شود عده زیادی از دختران دیگر به مرکز بازنمی گردند و به کاری رفته اند که در تهران درآمد فراوان دارد و اگر هم گرفتار ماموران انتظامی شوند، چنین خشونت و تندی و بدرفتاری در انتظارشان نیست. این دختران، فراری ها و یا فریب خورده های کم سن و سالی هستند که پشیمان از قرار گرفتن در موقعیت فاحشگی، یا خود به مرکز بازپروری رجوع کرده اند و یا توسط مامورانی به آن جا هدایت شده اند. اما به هر حال برای یک بنگاه اقتصادی که نام مستضعفان را برخود دارد البته که درآمد حاصل از فروش مرکز مهم ترست.
پیام برای این مطلب مسدود شده.