جمع بندی وقایع خبری در باره الهام افروتن
رادیو فردا: جمهوری اسلامی اعلام کرد روزنامه نگار الهام افروتن در زندان اوین تحت بازداشت به سر می برد و در سلامت کامل است
بعد از چندین روز سکوت، جمهوری اسلامی، زیر فشار مدافعان حقوق بشر و حقوق روزنامهنگاران، سرانجام روز گذشته اعلام کرد که الهام افروتن، روزنامهنگار 20 ساله، با تندرستی در زندان اوین تهران در بازداشت به سر میبرد. پیشتر خبر خودکشی احتمالی خانم افروتن یا در اغما بودن مجامع بینالمللی را به شدت نگران کرده بود. به گفته عفو بینالملل، الهام افروتن به اتهام انتشار مقالهای طنزآمیز در یکی از نشریات محلی استان هرمزگان بازداشت شده بود. نویسنده این مقاله آقای محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری اسلامی را از سر طنز مظهر مجسم بیماری مرگبار ایدز دانسته است.
نیوشا بقراطی (rm) صدا | (wma) صدا [ 4:04 mins ]
به دنبال چندین روز سکوت جمهوری اسلامی در زیر فشارهای جامعه جهانی مدافع حقوق بشر و حقوق روزنامه نگاران سر انجام روز گذشته اعلام کرد که الهام افروتن روزنامه نگار نوجوان ایرانی بیست ساله، با تن درستی در زندان اوین تهران در بازداشت به سر می برد. پیشتر خبر خود کشی الهام افروتن یا در اغما بودن او مجامع بین المللی را به شدت نگران کرد به گفته عفو بین الملل الهام افروتن به اتهام انتشار مقاله ای طنز آمیز در یکی از نشریه های محلی استان هرمزگان بازداشت شد. نویسنده این مقاله محمود احمدی نژاد را از سر طنز مظهر بیماری مرگ بار ایدز دانست.
نیوشا بقراطی( رادیو فردا): مدیر کل زندان های استان تهران سهراب سلیمانی روز شنبه خبر خود کشی الهام افروتن، روزنامه نگار هفته نامه محلی تمدن هرمزگان را تکذیب کرد. وی گفت: خانم افروتن خود کشی نکرده است. این روزنامه نگار در بند زنان زندان اوین به سر می برد و حالش خوب است.
در همین حال محسن یکتن خدایی مدیر کل دادگستری استان هرمزگان نیز خبر خود کشی الهام افروتن را تکذیب کرد. این در حالی است که طی سه روز گذشته خبر خودکشی الهام افروتن بازتاب های جهانی گسترده ای را در پی داشت. خبر خودکشی الهام افروتن سازمان گزارشگران بدون مرز را بر آن داشت تا با انتشار بیانیه ای نگرانی عمیق خود را از وضعیت وی ابراز کنند. این سازمان در پی تکذیب خودکشی از سوی مقامات نیز دست به انتشار اعلامیه دیگری زد و اعلام داشت که همچنان نگران سلامت الهام افروتن است. رسازمان گزارشگران بدون مرز در بیانیه اخیر خود خواستار روشن شدن همه حقایق درباره وضعیت دستگیری و سلامت الهام افروتن شد.
در همین حال انجمن دفاع از حقوق زندانیان ایران نیز در نامه ای جداگانه ای به محمود هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی و محمد رضا فاکر رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی خواهان اجازه بررسی و تحقیق درباره واقعه مرگ الهام افروتن شد. در ادامه این نامه انجمن دفاع از حقوق زندانیان به واقعه مرگ زهرا کاظمی روزنامه نگار ایرانی – کانادایی در زندان جمهوری اسلامی اشاره می کند و یاد آور هزینه های سنگینی می شود که این موضوع برای کشور ایران به بار آورد. انجمن دفاع از حقوق زندانیان در پایان خواستار دیدار با الهام افروتن شد.
این درخواست از سوی سازمان جهانی گزارشگران بدون مرز نیز مورد حمایت قرار گرفت. الهام افروتن روزنامه نگار هفته نامه تمدن هرمزگان همراه شش تن دیگر از هکارانش در تاریخ سه بهمن ما دستگیر شد. اتهام آنها انتشار طنزی سیاسی است که تاریخ ورود ایدز در ایران را سال 1357 یعنی سال انقلاب و ورود آیت الله خمینی به ایران اعلام کرد.
این مقاله پیش از این روی سایت های اینترنتی انتشار یافته بود و دست اند کاران نشریه تمدن هرمزگان به اشتباه مطلب را در صفحه بهداشت شماره 58 نشریه صفحه بندی کرده بودند. در پی این موضوع علی دیرباز مدیر مسئول این هفته نامه که نماینده بندرعباس در مجلس شورای اسلامی نیز است، به دادگاه احضار شد اما با سپردن وثیقه 30 میلیون تومانی آزاد شد. آقای دیرباز خواهان مجازات گردانندگان نشریه خود شد.
متن طنز نوشته که الهام افروتن را گرفتار دژخیمان رژیم کرد
پیام برای این مطلب مسدود شده.