15.02.2006

الهام افروتن در خطر مرگ

پیک ایران:

روزنت “روز”، بهرام رفيعي : با گذشت 20 روز از بازداشت اعضاي تحريريه هفته نامه “تمدن هرمزگان”، عدم برگزاري دادگاه و اطلاع رساني شفاف درباره سير قانوني و قضايي پرونده اين نشريه، خبرها حاکي از خودکشي الهام افروتن، متهم اصلي اين پرونده، است.

شهريار مشيري، يکي از نمايندگان بندرعباس در مجلس شوراي اسلامي درباره آخرين اخبار از وضعيت پرونده هفته نامه تمدن هرمزگان به صاحب امتيازي علي ديرباز، ديگر نماينده شهر بندرعباس گفت: “نويسنده و عامل چاپ مقاله توهين آميز مبارزه با ايدز را علني کنيم، خانمي 22 ساله است که بر اساس اظهارات مسؤولين، دچار اختلالات رواني است و به قول استاندار هرمزگان دوبار نيز اقدام به خودكشي كرده است. در حال حاضر نيز مراقبت‌هاي ويژه‌اي در مورد وي انجام مي‌شود.”

اظهارات مشيري درباره اقدام به خودکشي الهام افروتن و عدم تعادل رواني وي روز گذشته در حالي منتشر شد که پيش تر برخي از سايت هاي اينترنتي از عدم سلامت اين دختر جوان و حتي مرگ او خبر داده بودند. در يکي از خبرهاي منتشر شده آمده بود: “منابع نزديک به جناح راست در رايزني هاي خود خواستار يک دادگاه نمايشي براي خانم افروتن و ساير دستگير شدگان هستند، اما برخي از منابع از امکان مرگ يا احتمال به اغما رفتن خانم افروتن پيش از موعد برگزاري دادگاه، بر اثر فشارهاي افراطي پاره اي مسئولان زندان بر ايشان خبر داده اند.”

از سوي ديگر تاکنون مسئولان انتظامي و قضايي استان هرمزگان در مقابل اخبار منتشر شده، سکوت کرده و اين اخبار را تکذيب نکرده اند. به همين علت اظهارات مشيري و استاندار هرمزگان درباره اختلالات رواني و چند بار اقدام به خودکشي افروتن، نگراني هاي فراواني را نسبت به سلامت او و ساير متهمان اين پرونده بوجود آورده است.

يکي براي همه

انجمن دفاع از آزادي مطبوعات چندي پيش و پس از توقيف هفته نامه تمدن هرمزگان و بازداشت الهام افروتن و برخي ديگر از همکارانش در اين نشريه، با انتشار بيانيه اي نگراني شديد خود را نسبت به رواج سانسور و تحميل فضاي خود سانسوري به مديران مطبوعات ابراز کرد، و نسبت به پيامدهاي محدود سازي آزادي بيان و قلم و اعمال سانسور در مورد مسائل گوناگون و به بهانه هاي مختلف هشدار داد. اين انجمن ضمن ابراز نگراني در مورد نحوه برخورد با کارکنان و دستگيري چند روزنامه نگار نشريه “تمدن هرمزگان”، خواهان پايبندي قوه قضائيه به اصول قانون اساسي به ويژه اصل ۱۶۸ و مفاد قانون مطبوعات، فارغ از محتواي مورد شکايت شده بود. از سويي سازمان گزارشگران بدون مرز نيز با صدور بيانيه اي از روند بازداشت و محاکمه الهام افروتن و ساير کارکنان اين نشريه ابراز نگراني کرده است. در اطلاعيه اين سازمان مي خوانيم: “اين روزنامه نگار و همكارانش در خطر مجازات هايي سنگين و حتي اعدام قرار دارند.”

شباهت دوپرونده

خبرها و اظهاراتي که اخيرا از طرف برخي ازمقامات محلي در استان هرمزگان و نمايندگان مجلس منتشر مي شود، گوياي توافقي است که براي برائت ديرباز، صاحب امتياز هفته نامه تمدن هرمزگان و محکوميت الهام افروتن و ديگر بازداشت شدگان صورت گرفته است. در حالي که در شروع جنجال بر سر مقاله منتشر شده در اين هفته نامه بسياري صاحب امتياز و مدير مسئول اين نشريه را مقصر اصلي اين اتفاق مي دانستند. اظهارات مشيري ديگر نماينده بندرعباس در مجلس هفتم، درباره اينکه دست‌هايي در كار بوده تا چهره دير باز را مخدوش كند، اين شايعه را تقويت کرده است. او که آخرين خبرها در مورد وضعيت اين پرونده را اعلام مي کرد، گفت: “آقاي ديرباز صاحب امتيازي هفته نامه را بر عهده دارند اما كليه برنامه‌هاي آن را به افراد ديگري واگذار كرده‌اند. بر اساس اظهارات سر دبير نشريه در اداره اطلاعات اصلاً اين مقاله تا آخرين مرحله صفحه بندي نشريه نبوده است. قرار دادن مقاله در ميان مطالب نشريه توسط يك دختر خانم، زماني صورت مي گيرد كه مطالب براي چاپ به تهران فرستاده شده است. اين خانم اقرار كرده است كه در فاصله اتمام كار صفحه بندي و تا چاپ روزنامه بدون اطلاع عوامل، مطلب رابين مطالب روزنامه قرار داده است.” اين “اعترافات” در شرايطي مطرح مي شود که نويسنده مقاله “مبارزه با ايدز را علني کنيم” که در خارج از کشور زندگي مي کند، پيش از اين با انتشار نامه سرگشاده اي، سرنوشت نگارش اين مقاله و بي ارتباطي آن با خانم الهام افروتن را به رشته تحرير درآورده بود.

انتشار خبر دوبار اقدام به خودکشي، اختلال رواني و همچنين به اغما رفتن الهام افروتن، بار ديگر داستان زهرا کاظمي، روزنامه نگار ايراني ـ کانادايي را در اذهان زنده کرده است. پيش از انتشار خبر رسمي مرگ زهرا کاظمي در بازداشت، خبرهايي مبني بر بيماري قلبي، زمين خوردن ومجروح شدن وي منتشر شد.

آيا شاهد قرباني شدن انسان ديگري هستيم؟

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates