مقايسه دو اعتراض متفاوت در تهران : تظاهرات مقابل سفارت دانمارک و اعتصاب کارگران شرکت واحد
هفته نامه آبزرور، در شماره روز يکشنبه 12 فوريه خود، مطلبی در رابطه با اعتصاب رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران منتشر کرده و در آن، به مقايسه اين رويداد با حملات اخير به برخی سفارتخانه های غربی در تهران پرداخته است.
نيک کوهن، يادداشت نويس آبزرور، در مطلب خود با اشاره به تظاهرات مسلمانان در بيش از سه هفته گذشته، به بازداشت های به گفته وی گسترده ای پرداخته که در هفته های اخير در تهران صورت گرفته است.
نويسنده مقاله آبزرور، با اشاره به تحليل های برخی متفکران غربی که اعتراضات مسلمانان به چاپ کاریکاتورهای پیامبر اسلام در نشریات غربی را به برخورد تمدن ها بین غرب و مسلمانان تشبیه کرده اند، اظهار داشته که دست کم آنچه را که در تهران می گذرد، به هیچ وجه نمی توان برخورد تمدن ها دانست.
آقای کوهن، سپس به مساله اعتصاب ها و اعتراضات رانندگان شرکت واحد اشاره کرده و نوشته حکومت به رانندگان اجازه تاسيس سنديکای مستقل خود را نداد و در عوض حکم کرد که شورای اسلامی شهر تهران منافع آنان را نمايندگی کند.
به نوشته آبزرور، رانندگان شرکت واحد که با انتقاد از مديران خواستار پرداخت حقوق معوقه و بهبود شرايط خود شده بودند، سنديکای مستقل خود را تشکيل دادند و در اواخر ژانويه سال گذشته تهديد به اعتصاب کردند.
نويسنده هفته نامه آبزرور، در ادامه افزوده به دنبال درخواست مديران شرکت واحد و شورای اسلامی شهر، آنچه وی آنها را پليس شبه نظامی خوانده، شش عضو هيئت مديره سنديکای رانندگان شرکت واحد را بازداشت کردند و کارگران را کتک زدند تا از اعتصاب خود دست بکشند.
آقای کوهن سپس نوشته پس از ناکامی اين اقدامات، همسران و کودکان کارگران و اعضای سنديکای رانندگان شرکت واحد هدف قرار گفتند.
وی از قول مهديه سليمی، دختر 12 ساله يکی از رهبران اعتصاب نوشته که ماموران برای يافتن و دستگيری پدرش در ساعات نخستين بامداد به خانه آنها حمله کردند و هنگامی که مادر وی گفت از همسرش اطلاعی ندارد، حمله آغاز شد و ماموران به سختی او را کتک زدند.
آبزرور افزوده هيچ کس به درستی نمی داند چند نفر از سوی حکومت بازداشت شده اند. بالاترين رقم ها، حکايت از بازداشت 1300 نفر دارد؛ حال آنکه درگزارش های فدراسيون بين المللی سنديکاهای کارگری و سفارت بريتانيا تخمين زده شده که بين 400 تا 600 نفر زندانی شده اند.
آقای کوهن، پس از ارايه جزييات ديگری در همين زمينه، مجددا به اعتراضاتی پرداخته که در روزهای اخير در تهران عليه انتشار کاريکاتورهايی از پيامبر اسلام صورت گرفت و در جريان آن، برخی از سفارتخانه های غربی مورد حمله قرار گرفتند.
نويسنده هفته نامه بريتانيايی آبزرور، با استناد به گزارش خبرگزاری ها سخن از آن گفته که به عنوان مثال در تظاهرات هفته گذشته در مقابل سفارت دانمارک در تهران تنها 400 نفر شرکت داشته اند.
وی سپس افزوده حتی بر اساس کمترين تخمين ها، شمار رانندگانی اعتصابی که هم اکنون در زندان های جمهوری اسلامی به سر می برند، به مراتب بيشتر از تعداد کسانی است که سفارتخانه های غربی را با کوکتل مولوتف مورد حمله قرار دادند.
نيک کوهن، با اين مقدمات نتيجه گرفته است آنچه که وجود دارد، نه برخورد تمدن ها بلکه جنگی داخلی در جهان اسلام بین اسلام گرایان و نیروهای طرفدار آزادی و تجدد است و آنچه در اين ميان مهم است، آن است که اين بار نيروهای ليبرال و چپ جهان ثروتمند بتوانند به درستی تصميم بگيرند که در اين ميانه، از کدام سو حمايت کنند.
بی بی سی
پیام برای این مطلب مسدود شده.