علی لاریجانی:ایران محدودیتی برای مذاکره با آمریکا در زمینه حل مسئله اتمی ندارد
بیبیسی:آمریکا مذاکره مستقیم با ایران را رد کرد
مقامات آمریکایی می گویند که در وضع فعلی گفتگوی مستقیم با ایران سودی ندارد. این اظهارات پس از آن صورت می گیرد که علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در مصاحبه با روزنامه آمریکایی ‘یو اس ای تودی’ گفت ایران محدودیتی برای مذاکره با آمریکا در زمینه حل مسئله اتمی ندارد.
آقای لاریجانی اضافه کرد که ایران همواره اعلام کرده که حاضر به مذاکره با کشورهایی است که حق ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای را به رسمیت می شناسند. جورج بوش، رئيس جمهور آمريکا، قبلا در سخنرانی هايش تاکيد کرده بود آمريکا با دسترسی ايران به “انرژی صلح آميز هسته ای” مخالفتی ندارد.
اما شان مک کورمک سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا در گفتگو با بخش فارسی بی بی سی در واشنگتن گفت: “این تلاش رژیم ایران برای عوض کردن موضوع بوده و تاکتیک همیشگی آنهاست. این مشکل آمریکا با ایران نیست بلکه مشکل همه دنیا با ایران است. دنیا نگران توسعه سلاح های اتمی توسط ایران است و به همین دلیل است که پرونده این کشور به شورای امنیت رفته است.”
آقای مک کورمک همچنین گفت ایران در انجام تعهدات بین المللی خود شکست خورده است و باید تصمیم بگیرد که آیا می خواهد مسیر انزوا را ادامه دهد که هم اکنون در آن قرار دارد و یا آنکه به دنبال انجام تعهدات بین المللی خود باشد و وارد ارتباطی سازنده با جامعه جهانی شود.
آقای مک کورمک تاکید کرد که آمریکا بدنبال سیاست تغییر نظام ایران نبوده بلکه تنها خواستار تغییر رفتار آن می باشد.
آقای لاریجانی در گفتگو با یو اس ای تودی گفته بود که ایران مشکلی با مردم آمریکا ندارد. مشکل واقعی مربوط به رفتار آمریکا بخصوص در منطقه است.
در همین حال رابرت جوزف، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحات و امنیت بین المللی، نیز در یک کنفرانس خبری تحت عنوان “نگاه آمریکا به نتایج نشست اخیر آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ایران” گفت که آمریکا تمایلی به مذاکره مستقیم با ایران ندارد.
ایران همواره اعلام کرده که حاضر به مذاکره با کشورهایی است که حق ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای را به رسمیت می شناسند
علی لاريجانی
معاون وزارت امور خارجه آمریکا گفت “ما صریحا گفته ایم که از تلاش های سه کشور اروپایی و نیز روسیه برای حل این مسئله حمایت می کنیم. رئیس جمهوری آمریکا در ماه مارس گذشته گامهایی برداشت که نشان می داد ما نه فقط حمایت زبانی بلکه گام های عملی برای تقویت افق موفقیت این مذاکرات بر می داشتیم.”
به گفته آقای رابرتز ایران مبنای این مذاکرات را شکسته است و به همین علت است که وزرای اتحادیه اروپا این مذاکرات را در بن بست می بینند.
او اضافه کرد که آمریکا چند مشکل اساسی با نظام ایران دارد که شامل تروریسم و حقوق بشر می شود و هنوز وقت آن نرسیده است آمریکا با ایران پشت میز مذاکره بنشیند.
از آقای رابرتزسوال شد با توجه به آنکه دیپلمات های اروپایی می گویند ایران بدنبال یک تضمین امنیتی از آمریکاست، چرا آمریکا حاضر نیست با ارائه چنین تضمینی مانع از دستیابی ایران به تسلیحات اتمی شود.
معاون وزیر خارجه آمریکا در پاسخ گفت که آمریکا صریحا از یک نوع توافقی حمایت کرد که شامل امتیازهای تجاری، فرهنگی، سیاسی و حتی امنیتی نیز می شد. به گفته او ایران بدنبال دستیابی به سلاح اتمی است نه در پی تضمین امنیتی.
ايران بارها بر صلح آميز بودن برنامه هسته ای خود تاکيد کرده و می گويد به هيچ وجه قصد توسعه سلاح اتمی ندارد.
آقای رابرتز با این وجود تاکید کرد که هنوز زود است از اعمال تحریم علیه ایران صحبت شود و همه چیز بستگی به عملکرد ایران تا نشست بعدی شورای امنیت در 6 مارس دارد.
وی افزود ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت حاکی از پایان دیپلماسی نیست بلکه به معنای مرحله دیگری از دیپلماسی است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.