18.03.2003

نمایندگان فرصت طلب و رئیس جمهور بی خاصیت

س- سلطانپور

soltanpour@hotmail.com

رابین کوک وزیر امور خارجه قبلی انگلیس و رئیس اکثریت در مجلس در اعتراض به تصمیم تونی بلر در مورد شرکت در جنگ با عراق بدون حمایت بین المللی ا اضطراری دولت بلر استعفای خود را از حزب کارگر بعد از 20 سال عضویت در آن اعلام کرد.

حقوق وی از مبلغ 127979 پوند به 55118پوند تقلیل یافت . در موقع آماده شدن مقاله مطلع شدم که لرد هانت وزیر بهداشت هم به کوک پیوست.در عین حال 130 نماینده حزب کارگر به بلر رای منفی دادند.

2 سال و اندی است که مجلس ششم بر سر کار است نمایندگان تایید شده که با شعار اصلاح طلبی به صحنه آمده بودند، توانستند با رای اقشاری از مردم که امید به تغییرات( از درون یک سیستم کاملا بسته) را داشتند، به مجلس راه پیدا کنند.

آنها از ابتدا تنها سعی کرده اند که با چانه زنی از بالا از رقیب اقلیتی ولی قدرتمند خود که کنترل نظامی (‌سپاه،‌نیروهای انتظامی و جناحی از وزارت اطلاعات )‌، کنترل کامل تبلیغاتی (‌رادیو تلویزیون) ،‌ کنترل مالی و دسترسی به بودجه و در آمدهای کلان نهادهای زیر نظر ولی فقیه که خودشان را پاسخگو به مردم وقابل حسابرسی نمی دانند، سهم بیشتری بگیرند.

این نمایندگان امر به آنان مشتبه شده بود که قرار است تغییراتی انجام شود .

در اولین قدم عقب نشینی مجلس در انتخاب ریاست مجلس ( که نقش محوری در جهت گیری خط مجلس دارد)‌بود .

آنها به ریاست کروبی تن دادند که با اصلاحات( دولتی) بیگانه بود . کروبی که کارنامه ای ضعیف و پر از ابهامات مالی در بنیاد شهیدرا در پرونده خو د داشت . یک مدیریت بدون برنامه و بدون حسابرسی در بنیاد شهید که باعث گسترش مافیای تجارت در این سالها شد. شرکتهائی در کنار بنیاد شهید تاسیس شدند که کنترل بسیاری از اقلام وادراتی را بصورت انحصاری در دست گرفتند.

همسر وی خانم فاطمه کروبی با استفاده از اختیارات نا محدود بنیاد شهید بخشی از انحصار واردات پزشکی و داروئی را داشت . وی هنوز کنترل کامل خود را بر مجهز ترین بیمارستانهای تهران متعلق به بنیاد شهید در اختیار دارد.

دومین مرحله عقب نشینی نمایندگان در برابر حکم حکومتی خامنه ای در مورد تصویب قانون مطبوعات بود .

عده ای ازین نمایندگان بخاطر مخالفت با جناح رقیب به دادگاه احضار شدند. روزنامه های وابسته به آنان فله ای با توسل به قانون 1339 بسته شد. عقب نشینی های آنان شروع شد.

مجلس عملا قفل شد.

زنانی که در انتخابات و انتخاب خاتمی و نمایندگان تقش زیادی داشتند بزودی امیدشان را قطع کردند. چرا؟زیرا هنوز نمایندکان زن درمجلس در حل مسئله مانتو و یا چادر گیر کرده بودند . این یک مسئله جدی در راه آنان شده بود. خانم فاطمه کولائی قرار شد با مانتو در مجلس حاضر شود و البته صحبتهائی شد که ایشان را بدون چادر راه ندهند.

یعنی از نظر پوششی هنوز به سال قبل از 60 نرسیده اند. چه برسد به حق برابری و دیه و حق طلاق و برابری که در رژیم ولایت فقیه شوخی ای بیشتری نیست. البته می تواند شوخی مرگباری هم باشد.

یک معاونت زن در قوه مجریه پاداش زنان شرکت کننده و حامیان خاتمی بود.

مشکل این مجلس در این است که فقط حرف میزند. آنها به خوبی می دانند که کاره ای بیش نیستند . اما بارها تهدید به استعفا کرده اند و خودشان می دانند که اینکاره نیستند و نمی توانند از برکات مالی آن چشم بپوشند. بطور نمونه 295 نماینده در این دوره 1850 سفر خارجی داشته اندو ماشینهای صفر کیلومتر برای نمایندکان.

آخرین نمونه آن در مورد مصوبه مجمع تشخیص مصلحت است که برای شورای نگهبان بودجه تعیین کرد

و نمایندگان امروز( 26 اسفند) تهدید کردند که دسته جمعی استعفا می دهند. و البته که استعفا ندادند

مثل مجلسیان را مولانا بیان میکند در وصف کسانی که در موقع جنگ لاف میزنند و لی موقع عمل فرار می کنند.

وقت لاف غزو ،مستان کف کنند وقت جوش جنگ چون کف بیتنند

وقت ذکر غزو شمشیرش دراز وقت کرو فر تیغش چون پیاز

وقت اندیشه دل او زخم جو وقت ضربت می گریزد کوبکو
مثنوی دفتر سوم 298

بدون و یا نبودن چنین مجلسی علی السویه است .

عملکرد خاتمی
ازین بدتر بی عملی آقای خاتمی است که در 2دوره ریاست جمهوری اش هر روز با سکو تش و مماشاتش در عمل آب به آسیاب اختناق ریخته است .

وی وزرای کابینه را علی الخصوص اقتصاد، نفت ، دفاع و بانک مرکزی را از کسانی انتخاب کرد که پرونده شان در نابودی اقتصاد ایران و برابری ارزش ریال در برابر دلار پاک نبود..

دوستان نزدیکش را دستگیر و به زندان محکوم کردند ولی از آنان دفاع علنی نکرد. بعدا در جریان اعتراضات داتشجوئی با موضع گیری ضد دانشجوئی اش جنبش را به یک رکود موقت کشاند در حالیکه خامنه ای مجبور شد که به همدردری با دانشجویان بپردازد .

موضع گیری خاتمی علیه دانشجویان عملا دست جناح رقیب را در سرکوب و زندانی کردن دانشجویان باز گذاشت . در حالیکه خاتمی می توانست در همان دوران با استفاده از عامل مردم که به خیابان آمده بودند بسیاری از امتیازات را برای مردم در تحدید اختیارات ولایت فقیه مطلقه بگیرد.

و از آن به بعد هر روز یک مرحله عقب نشینی می کنند ولی به روی خودشان نمی آورند.

در دوره دوم تا آخرین لحظه از اعلام کانداتوری خودداری کرد و این بار هم بدون هیچ برنامه ای کاندید شد. خاتمی شرط ( نا گفته ) اتحادیه اروپا در حمایت ازا ایران بود. وی مجد دا انتخاب شد.

در زمان ریاست جمهوری و ی روزنامه نگاران بسیاری به زندان افتادند. نیروهای ملی مذهبی به اتهام بر اندازی دستگیر و ماهها در انفرادی نگه داشته شدند. هنوز حکم آنان اعلام نشده است.

در زمانی، طرح خروج از حاکمیت را مطرح می کنند . جناح مقابل دست آنها را خواند ه است . با دستگیری طرا ح ( عیاس عبدی) عملا طرح به بن بست می رسد.

نزذیکان خاتمی اعلام می کنند که اگر دو طرح اختیارات رئیس جمهوری تصویب نشود خاتمی استعفا خواهد کرد.

آمروز 3 روز است که خاتمی جلسه مجمع تشخیص مملکت را ترک کرده است کروبی مجبور است که بگوید آنان (وی و خاتمی و انصاری) جلسه را در اعتراض به تصویب بودجه برای شورای نگهبان توسط مجمع ترک کرده اند. زیرا محسن رضائی( دبیر مجمع و مشوق راه سوم )‌ گفته بود که آنان جلسه را برای نماز ظهر ترک کرده اند. ؟ّّّ!!!! وی می گوید آقای خاتمی هم به عنوان اعتراض جلسه را ترک نکرده زیرا چند وزیر و معاونین وی در جلسه ماندند.

شورای نگهبان بیانیه در این رابطه داده است.

مجمع تشخیص در طی اطلاعیه ای کاسه و کوزه ها را سر خاتمی و خروج بی دلیل وی شکسته اند.

بسیج دانشجوئی در بیانیه میانجیگرانه نسبت به شرایط هشدار می دهند.

ولی رئیس جمهور شجاع !! در این مدت هیچ سخنی نگفته است . وی حتی حاضر نیست دلیل خروج خودش را از مجمع تشخیص مصلحت بیان کند تا نکند به کسی بر بخورد.

بجز فرصت طلبی و ترس چه نام دیگری بر این سکوت می شود گذاشت؟

خاتمی که سیاست مدار قاطعی نیست ،‌نمی تواند موضع گیری صریحی بکند وی می گوید“ تا وقتی که مردم من را می خواهند استعفا نمی دهم “. سوال این است که مردم چگونه می توانند این رای عدم اعتماد را بدهند. آیا عدم شرکت مردم کلان شهرها مانند تهران و اصفهان رای عدم اعتماد به خاتمی و اصلاح طلبان دولتی نیست. ؟

دزدان به خانه فرد ی وارد می شوند دور مرد را دایره می کشند و میگن اگر پایت را از ین خط بیرون بگذاری هر چی دیدی از چشم خودت دیدی ! بعد از چند ساعتی همسایه ها آمدند از وی پرسیدند توهیچ کاری نکردی ؟ مرد گفت چرا، تا آنها روشون را بر می گرداندند من پایم را از خط بیرون می گذاشتم. حالا این هم قصه اصلاح طلبان دولتی است.

این تهدید به استعفا و بولوف های سیاسی مال کشورها و سیستم هائی است که به حداقل توافقات در مورد بازی اقلیت و اکثریت دولتی معتقد باشند. نه کشوری مثل ایران که ملوک الطوایفی است و رژیم آن به هیچ اصلی پای بند نیست.

اگر ادعا می کنید که الگویتان علی است و نمی خواستید در امت؟! شکاف بیفتد چرا به صحنه آمدید؟ علی 25 سال سکوت کرد ولی وقتی مردم به وی رجعت کردند وی در حمایت از منافع مردم ذره ای کوتاه نیامد و جانش را بر سر اعتقادش گذاشت. علی(ع) مانند شما جماعت سیاست باز نبود.

اگر مردانی مانند امیر کبیر ومدرس و مصدق در تاریخ ایران به نیکی یاد میشوند چون فرصت طلب نبوده اند و حاضر بوده اند بهای لازم را هم برای اعتقادشان به سیاست بپردازند. امیر کبیر و مدرس با خون خویش و مصدق با زندان و تبعید در احمد آباد این بها را پرداختند.

در سیاست یا اعلام موضع نکنید ویا اگرموضع گرفتیدباید عمل کرد.

27 اسفند 1381 برابر با 18 مارس 2003

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates