«ادوار تحکیم وحدت» بدون حضور نمایندگان احزاب اصلاح طلب و اصول گرا، اساسنامه خود را اصلاح کرد
رادیو فردا: در نشست مجمع عمومی سازمان دانش آموختگان ایران، ادوار تحکیم وحدت، که روز پنجشنبه در تهران برای انتخاب اعضای شورای سیاستگذاری و هیات داوری برگزار شد، عده ای از چهره های شاخص فعالیتهای دانشحویی و برخی نمایندگان مجلس ششم و شماری از فعالان سیاسی، مدنی و مطبوعاتی شرکت داشتند. اما در این نشست ازتشکلهای عمده جناح اصلاحگرا نظیر حزب جبهه مشارکت و حزب سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و از جناح اصولگرا نمایندهای حضور نداشت. حجت شریفی یکی از گردانندگان مجمع عمومی ادوار تحکیم وحدت در مصاحبه با رادیو فردا می گوید هر گاه امکان حرکت مشترک وجود داشته؛ با حزب سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و حزب جبهه مشارکت ایران اسلامی ارتباط برقرار کرده است.
امير مصدق کاتوزيان (rm) صدا | (wma) صدا [ 4:35 mins ]
مجمع عمومی سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) دیروز (پنجشنبه) با تشکیل جلسه، در محل دفتر این تشکل در تهران، اساسنامه خود را اصلاح کرد و سی عضو اصلی و علی البدل را برای شورای سیاستگذاری و هیات داوری این تشکل برگزید. عده ای از چهرههای شاخص ِ فعالیتهای دانشجویی در سالهای گذشته مانند عبدالله مومنی و هادی کحال زاده و چند تن از نمایندگان مجلس ششم مانند حسین لقمانیان، محمد دادفر و علی اکبر موسوی خوینی، و همچنین شماری از فعالان سیاسی، مدنی و مطبوعاتی از جناح اصلاحگرا و طیف ملی-مذهبی از برگزیده شدگان بودند. اما ازتشکلهای عمده جناح اصلاحگرا و اصولگرا نماینده ای در این مجمع عمومی حضور نداشت. رادیو فرداعلت را از حجت شریفی یکی از گردانندگان مجمع عمومی ادوار تحکیم وحدت پرسیده است
امیر مصدق کاتوزیان (رادیو فردا): آقای حجت شریفی چهره های فعال مدنی، سیاسی و مطبوعاتی در این نشست بودند از ابراهیم یزدی، عزت سحابی و احمد زید آبادی گرفته تا نرگس محمدی و فریبا داوودی مهاجر و همینطور مصطفی ملکیان نواندیش دینی، علاوه بر اینها چهره های شاخصی حضور داشتند که سر و کارشان در هشت سال گذشته با زندان افتاده، آزاد شدند یا برای مرخصی موقتا بیرونند. از عبدالله نوری گرفته تا احمد باطبی و ناصر زرافشان. اما در گزارشها اسمی از عضو جبهه مشارکت یا سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نیامده. مناسبات ادوار تحکیم وحدت با تشکلهای جناح اصلاحگرا بعد از انتخابات دیروزش چگونه خواهد بود؟
حجت شریفی (از گردانندگان مجمع عمومی ادوار تحکیم وحدت): رویه ای که سازمان دانش آموختگان تا به حال داشته این است که بر اساس محورهایی که به آن اعتقاد دارد، با همه احزاب و گروهها که بتواند حداقلی از نزدیکی را داشته باشد، ارتباط داشته باشد. بنابراین نحوه تعامل و ارتباطش با گروههایی مثل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی یا جبهه مشارکت بر همین اساس بوده و جاهایی که امکان انجام یک حرکت مشترک وجود داشته، همکاری خودش را دریغ نکرده. دیروز همانطور که گفتید از جبهه مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی متاسفانه در این نشست حضور نداشتند که خب این جای گله را دارد، اما نحوه تعیین سیاستها، فراتر از حضور افراد در یک نشست است.
ا. ا: ک: از تشکلهای جناح راست و اصولگرا هم برای شرکت در این مجمع دعوت کرده بودید؟
حجت شریفی: نخیر، نخیر.
ا. ا: ک:به چه دلیل؟
حجت شریفی: البته شما یک سری اسامی را ذکر کردید، برخی از این اسامی اعضای ما هستند. خانم داوودی مهاجر، آقای زیدآبادی، خانم نرگس محمدی از اعضای ما هستند که در همین انتخاباتی هم که برگزار شد، جزو شورای سیاستگذاری ما انتخاب شدند. منتها بعضی از اعضا مثل آقای دکتر یزدی، آقای دکتر پیمان، آقای عبدالله نوری، آقای شاه رئیسی، آقای خسرو سیف، آقای سحرخیز، آقای مهندس عزت الله سحابی، آقای تقی رحمانی، آقای صابر، آقای علیجانی، آقای مهندس معین فر، همه از مهمانانی بودند که این نشست حضور داشتند حالا من ممکن است بعضیهایشان را هم فراموش کرده باشم. دعوتی که شده بود بر اساس گروههایی که امکان تعامل و نزدیکی وجود داشته باشد، خب طیف گسترده ای را در جبهه اصلاح طلبی و اصلاحات در بر می گیرد، اما با گروههایی مثل جناح راست که نزدیک به ساختار فعلی قدرت هستند مثل موتلفه و امثالهم، به خاطر اختلاف نظر جدی که وجود دارد، حضور مردم، نقش مردم در اداره امور، تعامل اگر نگویم امکانش هیچ باشد، حداقل این را می توانم بگویم که امکان همکاری بسیار اندک است.
ا. ا: ک: اما با توجه به سابقه هشت ساله دوران اصلاحات، بدون چنین تعاملی چگونه می شود فعالیتهای ادوار تحکیم وحدت را پیش برد؟
حجت شریفی: با گروههای جریان راست مثل آبادگران، مثل اینها به نظر می رسد که ما امکان انجام کار مشترک در مسیر حصول به دموکراسی حداقل باشد، حالا اگر نگویم هیچ است. اعلامیه جهانی حقوق بشر به عنوان خواستگاه حقوقی اصلا مورد پذیرش این گروهها و تشکلها نیست. اما این چیزی که شما می خواهید بگویی که تعاملی نداشته باشیم، نه، نه ما با کسی جنگ داریم، نه با کسی دعوا داریم که راه گفتگو را بخواهیم ببندیم. حتی حاضریم که با خیلی از اینها گفتگو کنیم حداقل بتوانیم مانع از خیلی سنگ اندازیها و فشارهایی شویم که در حریان اصلاح طلبی و جنبش اصلاحات در این سالها وارد شده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.