17.01.2006

ژست‌های احمقانه احمقی نژاد

بی‌بی‌سی: محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، خواستار لغو دستور تعطيل دفتر شبکه تلويزيونی سی ان ان آمريکا در تهران شده است.
روز سه شنبه، 17 ژانويه، غلامحسين الهام، رييس دفتر رييس جمهوری، با ارسال نامه ای به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن اشاره به يادداشت رييس جمهوری به وی اطلاع داد که در پی تعطيلی موقت دفتر شبکه سی ان ان در تهران به دليل آنچه که وی آن را تحريف سخنان رييس جمهوری خواند، آقای احمدی نژاد خواستار لغو اين دستور شده است.

به گزارش خبرگزاری دولتی ايران – ايرنا – در يادداشت رييس جمهوری در اين زمينه آمده است که: ما اطلاع رسانی صحيح را درجهان امروز لازمه آگاهی و رشد سياسی و تعامل سازنده ميان ملت ها می دانيم و رسانه ها مهمترين عامل انتشار اطلاعات صحيح هستند.

وی گفته است که گرچه تحريف آشکار سی ان ان بر خلاف رسالت رسانه ها در آگاه سازی ملت هاست اما با توجه به عذرخواهی اين شبکه، لازم است به دفتر آن اجازه ادامه فعاليت داده شود.

به گفته رييس دفتر آقای احمدی نژاد، وی در يادداشت خود مجددا گفته است که به جای زرادخانه های ميکروبی، شيميايی و اتمی جهان امروز به عدالت و معنويت نياز دارد.

روز دوشنبه، 16 ژانويه، وزارت ارشاد در ايران، که وظيفه نظارت بر فعاليت رسانه ها در جمهوری اسلامی را داشته و مسئول صدور مجوز برای کار رسانه های خارجی در اين کشور است، اعلام داشت که فعاليت شبکه آمريکايی سی ان ان را به دليل تحريف اظهارات آقای احمدی نژاد در نشست خبری روز شنبه اين هفته لغو کرده است.

اطلاعيه وزارت ارشاد به نحوه خبر رسانی سی ان ان در سال های اخير نيز نيز اشاره کرده و با متهم کردن اين شبکه به “اقدامات خارج از چارچوب اخلاق حرفه ای” و “تحريف قابل تامل اظهارات روز شنبه رييس جمهوری”، اعلام داشته بود که فعاليت رابط خبری شبکه در تهران تا اطلاع ثانوی متوقف می شود.

همچنين، وزارت ارشاد گفته بود که خبرنگاران سی ان ان نيز تا اطلاع بعدی حق سفر به ايران را ندارند و تجديد نظر در اين تصميم منوط به ارزيابی عملکرد حرفه ای آينده اين شبکه در زمينه انعکاس رويدادهای ايران خواهد بود.

خبرگزاری ايرنا در گزارش مربوط به درخواست محمود احمدی نژاد در مورد لغو دستور تعطيلی دفتر شبکه سی ان ان در تهران افزوده است که “اقدام رييس جمهوری مبنی بر ادامه کار اين رسانه در حالی صورت می گيرد که سی ان ان در اقدامی مغرضانه دست به انجام يک نظرسنجی در مورد حذف تيم ملی فوتبال ايران از جام جهانی زده است.”

اشتباه لفظی

انگيزه صدور دستور تعطيلی دفتر شبکه سی ان ان در تهران محتوای گزارش اين شبکه از بخشی از سخنان آقای احمدی نژاد در نشست خبری وی در روز 15 ژانويه بود.

حضور امانپور در نشست خبری باعث ترديد مقامات ايرانی در مورد اشتباه سهوی شد

آقای احمدی نژاد در سخنانی از حق ايران و ساير کشورهای جهان در برخورداری از فناوری صلح آميز هسته ای سخن گفت اما اين اظهارات به صورت حمايت وی از حق برخورداری از جنگ افزارهای اتمی در اخبار سی ان ان انعکاس يافت.

شبکه سی ان ان، که کريستين امانپور، از گزارشگران ارشد خود را برای پوشش نشست خبری محمود احمدی نژاد به تهران اعزام کرده بود، بعدا اعلام کرد که اين بخش از سخنان رييس جمهوری ايران به اشتباه ترجمه شده و از اين اشتباه سهوی پوزش خواست.

ظاهرا حضور خانم امانپور، که ايرانی تبار است، در نشست خبری باعث شده بود تا مقامات وزارت ارشاد نسبت به سهوی بودن اشتباه در ترجمه سخنان آقای احمدی نژاد ابراز ترديد کنند و عذرخواهی سی ان ان را نپذيرند.

خانم امانپور در آغاز دوره رياست جمهوری محمد خاتمی، رييس جمهوری قبلی، مصاحبه تلويزيونی مفصلی را با وی انجام داد که حاوی اظهار نظرهای آقای خاتمی در باره فرهنگ و تمدن آمريکايی نيز بود و در آن زمان به اقدامی برای کاهش کدورت بين دو کشور تعبير شد.

همچنين، مديرکل رسانه های خارجی وزارت ارشاد در توجيه دستور تعطيلی دفتر سی ان در تهران گفته بود که فعاليت های گذشته اين شبکه نيز در اتخاذ اين تصميم موثر بوده است.

توقف فعاليت سی ان ان در تهران در رسانه های محافظه کار جمهوری اسلامی انعکاسی گسترده داشته است.

روزنامه کيهان در شماره روز سه شنبه خود نوشت که اشتباه مترجم سی ان ان عمدی بود زيرا که اين دستگاه خبری از تاثير سخنان رييس جمهور ايران در افکارعمومی جهان نگرانی داشت.

روزنامه جمهوری اسلامی نيز خانم امان پور را به حمايت از آمريکا و اسرائيل متهم کرده و آنچه را که حضور وی در نشست خبری آقای احمدی نژاد دانسته مورد اعتراض قرار داده و نوشته است چنين چيزی در دولت اصولگرا قابل قبول نيست.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates