سوابق تشکیلاتی شبه نظامیان
روز: ظهور طبقه جدید – ۲۰
جلال یعقوبی
حجت الاسلام پروازی ادامه می دهد: «”عبداللهی” از بچه های ذوالقدر است و سلطانپور بدست باهنر هدایت میشود. من مدت ها با این ها بودم. چند سال قبل مسائل امر به معروف و نهی از منکر را مطرح می کردند. “عبداللهی” که یک چشم اش را در جنگ از دست داده اصرار می کرد که مرا هم به دنبال خودشان بکشاند. گفتند این همان است که به زن ها اسید پاشیده، بسیار ناراحت شدم و او خودش موضوع را فهمید و رفت. در سال ۱۳۷۲ ما “انصارحزب الله” را کامل کردیم. »
عبدالحمید محتشم[یا عبداللهی و به روایتی دیگر گودرزی] همان مدیر مسئول نشریه یالثارات الحسین ارگان رسمی گروه انصار حزب الله است. محتشم از دوستان حسین محمدی معاون سیاسی سابق صدا و سیما – گویا محمدی امروز از اعضای مرکز مطالعات استراتژیک سپاه پاسداران است- و از شرکت کنندگان در هیات بنی فاطمه بوده است. در ادامه، پروازی به دوستی او با محمد باقر ذوالقدر فرمانده ارشد و جانشین فرماندهی سپاه پاسداران در دوارن ریاست جمهوری خاتمی نیز اشاره می کند. اما ذوالقدر کیست؟ چند هفته قبل، سرلشکر فیروز آبادی در مراسم معارفه ذوالقدر – وقتی که از سپاه به وزارت کشور در دولت احمدی نژاد منتقل شد- او را چنین توصیف کرد: “سردار دکتر ذوالقدر یكی از سربازان خوش نام، با سواد و استراتژیست مقام معظم رهبری است.”
ذوالقدر همان کسی است که روز نوزدهم تیر ماه ۱۳۸۴ و در حالی که تنها دو هفته از انتخابات نهمین دوره ریاست جمهوری سپری شده بود، طی سخنانی در همایش فرماندهان بسیج اداری و كارگری سراسر كشور با تخطئه كسانی كه “نیروهای اصولگرا را در جریان انتخابات به بی برنامگی، اختلافات، قدرت طلبی و عدم تفاهم بر سر كاندیدای واحد” متهم می كردند، گفت: “در شرایط پیچیده سیاسی كه قدرت های خارجی و جریان های فزون خواه در داخل از مدت ها قبل مترصد بوده و برنامه ریزی كرده بودند كه نتیجه انتخابات را به نفع خود تغییر دهند و از شكل گیری یك دولت كارآمد اصولگرا جلوگیری نمایند، باید پیچیده عمل می شد و نیروهای اصولگرا بحمدالله با طراحی درست و چند لایه توانستند در یك رقابت واقعی و تنگاتنگ، حمایت اكثریت مردم را به خدمتگزاری بیشتر و موثرتر به آنها جلب نمایند.”
برای شناخت وضعیت فکری ذوالقدر می باید کمی به گذشته نظر کنیم. هنوز دو ماهی از پیروزی انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ نگذشته بود که گروهی جدید با نام سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی اعلام موجودیت کرد.در اولین اعلامیه آنها که در تاریخ هفتم فروردین ۱۳۵۸ منتشر شد، تاکید شده بود که این سازمان از به هم پیوستن هفت گروه “امت واحده، توحیدی بدر، توحیدی صف، فلاح، فلق، منصورون و موحدین” به وجود آمده است “كه با عناصر، سازمان ها، حكومت ها، ابرقدرت ها و هرجایی كه علیه گسترش و تحقق انقلاب اسلامی عمل كند، از امپریالیست های جهانخوار راست و چپ و یا متجاوزان صهیونیست گرفته تا عناصر منافق، منحرف و فرصت طلب داخلی، مبارزه ایدئولوژیك ـ سیاسی نموده و در صورت لزوم، قاطعانه و با یقین به یاری خدا، با تمامی قدرت دست به حملات نظامی بزند.”
سازمان مزبور بدون هیچ پرده پوشی از همان اول کار اعلام کرد که در صورت لزوم دست به اقدام نظامی نیز خواهد زد. مرتضی الویری یکی از اعضای اولیه این سازمان درباره چگونگی تأسیس این گروه در خاطرات خود می نویسد: “هفت گروه بودیم كه در كمیته استقبال از امام شركت داشتیم: گروه بدر [كه بچه های شهرری و علی عسگری جزو آنها بود] گروه فلق [كه بچه های خارج از كشور بودند از قبیل آقای حسن واعظی، مصطفی تاج زاده، آقای طیرانی و بهروز ماكویی] گروه منصورون [كه اشخاص مهمش آقای محسن رضایی، شهید علم الهدی، عبدالله زاده و – محمد باقر ذوالقدر نیز از همین گروه بوده است- … بودند] گروه صف [كه اشخاص شاخص آن عبارت بودند از محمد بروجردی، حسین صادقی، اكبر براتی و فردی به نام اباذر]، گروه امت واحده [كه بچه های زندان بودند از قبیل بهزاد نبوی، محمد سلامتی و پرویز قدیانی]، گروه موحدین و گروه فلاح [كه محمدرضوی، حسن منتظر قائم، حسین شیخ عطار و دیگران كه پیشتر ذكرشان كرده ام عضو آن بودند.] الویری می افزاید: “بدین ترتیب تصمیم گرفتیم گروههای هفتگانه فوق را در هم ادغام كرده و تشكیلاتی را جهت گسترش و تداوم انقلاب اسلامی سامان دهیم. شرط لازم برای عضویت در این تشكل، تبعیت و پذیرش قطعی ولایت فقیه و رهبری امام خمینی بود. پس از جلسات متعدد سرانجام نام سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی برای این تشكیلات برگزیده شد.”
شانزدهم فروردین 58، اولین گردهمایی این گروه با سخنرانی ابوالحسن بنی صدر و هانی الحسن برگزار گردید که نکته قابل تاملی است و نشان از نقش ابوالحسن بنی صدر در تاسیس این گروه دارد. اولین واكنش به تأسیس این سازمان نیز از جانب سازمان مجاهدین خلق صورت گرفت كه خواستار تغییر نام این گروه جدید شده و شباهت اسامی دو گروه را دلیل درخواست خود عنوان کرده بود. در همان زمان گفت وگویی با یكی از اعضای مجاهدین انقلاب [بدون ذكر نام وی] در روزنامه انقلاب اسلامی به مدیریت ابوالحسن بنی صدر، منتشر شد كه همین مسأله مطرح شده بود و نماینده سازمان مزبور اعلام کرد: “ما با هیچ سازمان دیگر تشابه اسمی نداریم و فكر نمی كنیم چنین تشابهی در صورت اثبات برای ما حداقل در پیشگاه افكار عمومی مفید باشد.” نماینده سازمان به پرسشی دیگر كه خواستار توضیح فرم تشكیلاتی این سازمان شده بود نیز پاسخ داد: “از آنجا كه سازمان ما یك تشكیلات نیمه مخفی، نیمه علنی است، پاسخ دقیق سؤال فوق دشوار می نماید.” وی درباره گرایش نظامی این سازمان تاکید کرد که هدف آنها “مبارزه مسلحانه با كلیه گروه هایی كه علیه انقلاب اسلامی دست به اسلحه ببرند.”
پیام برای این مطلب مسدود شده.