12.01.2006

به درخواست تهران، پخش برنامه های زنده از دوبی ممنوع شد

پیک ایران: به درخواست تهران، پخش برنامه های زنده از دوبی ممنوع شد

روزنت “روز” کامران میزانی : در شرایطی که تمایل به ایجاد شبکه های تلویزیونی فارسی زبان در حال افزایش است، حکومت دوبی، به درخواست تهران امکان پخش مستقیم را به روی شبکه های ماهواره ای ایرانی بست.
گروهی از دانشجویان و کارشناسان رشته های کامپیوتر و الکترونیک ایران که توانسته بودند در کنار یک سرمایه گذار راه اندازی شبکه تلویزیونی ITC تلاشی را آغاز کند و کار آن ها در حال نتیجه دادن بود، با تصمیم اداره مخابرات دوبی متوقف ماندند.
شبکه ای تی سی با مدیریت دکتر سنجابی از مدتی قبل در دوبی صاحب دفتری مجهز در مدیا سیتی شد و برای خرید امتیاز پخش ماهواره ای مشغول مذاکره بودند که هفته گذشت نامه ای از اداره مخابرات [مشابه ارشاد] به آنان رسید که در آن نوشته شده بود مطابق تصمیم مقامات دولتی ، شبکه های فارسی زبان سرویس پخش زنده از دوبی نخواهند داشت.
با پیگیری های انجام شده مشخص شد که این تصمیم بعد از مطلع شدن دولت دوبی از نارضائی دولت ایران از پخش شبکه های تلویزیونی ماهواره ای گرفته شده است.
سال گذشته دولت ایران ابتدا در مذاکرات محرمانه با دولت هلند و سندیکای کارفرمایان بزرگ آن کشور، امکان تاسیس یک شبکه تلویزیونی ماهواره ای فارسی زبان را که مجلس هلند بودجه آن را تصویب کرده بود از میان برد. گفته شده است که این امر با بستن دو قرارداد بزرگ تجاری میسر شد [ چند ماه بعد دولت آمریکا بانک های هلند را به خاطر معاملات با ایران و نادیده گرفتن تحریم ها هشتاد میلیون یورو جریمه کرد].
ماه گذشته نیز تلویزیون ماهواره ای صبا که گفته می شد سرمایه گذاری و مدیریت آن توسط مهدی کروبی رییس سابق مجلس صورت گرفته است با شرایطی مشابه با ای تی سی متوقف ماند.
در مورد تلویزیون صبا نیز دفتری در مدیا سیتی دوبی در اختیار گرفته بود و می خواست از شب یلدا پخش برنامه های خود را آغاز کند، اما علاوه بر کارشکنی های داخلی سرانجام دولت دوبی از دادن خدمات به شبکه ای که دولت ایران با آن موافقت ندارد، خودداری کرد.
گفته می شود تصمیم به خودداری از خدمات پخش زنده به تلویزیون های فارسی زبان ، مخصوص دولت دوبی نیست، بلکه دولت امارات متحده عربی در یک تصمیم کلی، به درخواست ایران و در جهت حفظ منافع سیاسی و اقتصادی خود تصیم بدان گرفته است. این تصمیم با توجه به تمایل رو به افزایش افراد سیاسی و غیرسیاسی برای راه اندازی شبکه های تلویزیونی، امارات را از درآمدی محروم می کند، اما درآمد بزرگ تر در گرو روابط امارات با همسایه بزرگ خود جمهوری اسلامی است.
گفته می شود این ممنوعیت برای سرمایه گذار دیگری با نام شهیدیان که صاحب یکی از بزرگ ترین شرکت های اقتصادی منطقه است هم رخ داده و او نتوانسته شبکه تلویزیونی صرفا بازرگانی و غیرسیاسی را راه اندازی کند.
به نظر می رسد تصمیم به جلوگیری از پخش زنده برنامه ها از دوبی، شبکه پرمخاطب PMC را هم به مشکلاتی دچار خواهد کرد و بعید به نظر می رسد برنامه هائی مانند “شوتایم” با زیرنویس و دوبله فارسی، جایی در میان بینندگان ایرانی باز کند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates