یک فرمانده ارشد سپاه خبر داد: ذخیره سازی نظامی و اقتصادی برای روزهای دشوار
روز: محمد رضا خسروی
سردار حاجی نجار، جانشین اداره سیاسی ستاد مشترک سپاه پاسداران درهمایش ” فناوری هسته ای؛ چالشها و فرصتها”از آمادگی نظامی و ذخیره سازی در کشور برای مقابله با خطرات احتمالی خبر داد. در این سمینار فرهنگی ـ سیاسی که توسط سازمان بسیج فرهنگیان سپاه منطقه گیلان در رشت برگزار شد، سردار حجار همچنین اعلام کرد که” 300 نقطه حساس هسته ای” درکشور وجود دارد.
این همایش كه ابتدا قرار بود در سالن همایش های بانك صادرات رشت برگزار شود، در آخرین لحظات و بنا به دلایلی نامعلوم به مسجد قدس [از جمله مساجدی كه نیروهای حزب اللهی در آن جمع می شوند] منتقل شد. همچنین قرار بود سخنران این مراسم دكتر مهدی اسماعیلی مدیر عامل خبرگزاری مهر و عضو تیم مذاكرات هسته ای ایران باشد كه وی نیز به دلیل حضور تیم مذاكره كننده روسیه در تهران، نتوانست خود را به این مراسم برساند و به جای وی سردار مصطفی حاجی نجار جانشین اداره سیاسی ستاد مشترك سپاه به ایراد سخن پرداخت.
سردار حاجی نجار در ابتدای سخنان خود موضوع فعالیت هسته ای را مهمترین مساله سیاسی در ماه های اخیر دانست و افزود كه این موضوع به دلیل تحولات سیاسی در عرصه داخلی و جابجایی در عرصه قدرت و دیپلماسی نظام، از اهمیت بیشتری برخوردار است. وی در این ارتباط گفت: در زمان دولت گذشته نیز به دلیل اینكه استراتژی هسته ای كشور توسط رهبری تدوین می شد دشمن نگران بود اما این نگرانی پس از انتخابات سوم تیرماه و انتخاب احمدی نژاد به عنوان ریاست جمهوری بیشتر شد و نوع برخورد دشمنان تفاوتی اساسی پیدا كرد.
بیداری اسلامی
جانشین اداره سیاسی ستاد مشترك سپاه، بیداری اسلامی كنونی در جهان اسلام را متاثر از فرآیند انقلاب اسلامی دانست و ادامه داد: این بیداری و تاثیر انقلاب تا آنجاست كه امروز آمریكا در صحنه تحولات سیاسی عراق، به دلیل حضور قوی ایران از بسیاری از خط قرمزهای خود عدول كرده است تا ایران به آنها اجازه دهد در عراق امكان عمل پیدا كنند. وی افزود: دو هفته قبل از انتخابات پارلمانی در عراق، سفیر آمریكا در این كشور چندین بار تقاضا كرد كه با ایران مذاكره كند. تحلیل وی این بود كه ایران از نفوذ خود استفاده كند و اجازه دهد كه ایاد علاوی محور شیعیان عراق شود و آیت الله سیستانی اعلام مواضع نكند. این نشان دهنده توانمندی جمهوری اسلامی ایران است. یعنی تمام تلاشهای آمریكا در عراق معطوف به نظر مثبت ایران است.
رفع دوگانگی های حاكمیت
حاجی نجار در ادامه به این موضوع اشاره كرد كه طی چند ماه اخیر راهبردهای متفاوتی از جمله تحریم اقتصادی، حمله محدود نظامی و … در دستور كار دشمنان قرار گرفت تا دیپلماسی نظام جمهوری اسلامی ایران تحت تاثیر قرار بگیرد، اما مواضع قاطعانه و شجاعانه رئیس جمهور مانع از این موضوع شد كه آنها بتوانند پروژه خود را به پیش ببرند.
وی افزود: در همین زمان اجلاس سازمان كنفرانس اسلامی را در عربستان با هدف به رسمیت شناختن اسرائیل تشكیل می دهند كه در آن اجلاس نیز طرح مواضع ایران همه نقشه های آنان را به هم می ریزد و نه تنها اسرائیل به رسمیت شناخته نمی شود، كه اجماعی بر علیه رژیم غاصب صهیونیستی شكل می گیرد و شاهد این هستیم كه در ماههای اخیر به دلیل رفع دوگانگی های موجود در حاكمیت و با دیپلماسی فعال مقام معظم رهبری این مشكلات حل شده است.
سردار حاجی نجار در ادامه به تغییر در تیم مذاكره كننده و همچنین تغییر گفتمان نظام اشاره كرد: متاسفانه تیم گذشته مذاكره كننده شامل برخی از افراد بود كه در برابر مواضع طرف اروپایی و آمریكائی به سادگی مرعوب می شدند و حتی یكی از آنها اكنون از متهمین پرونده مفاسد اقتصادی می باشد. برخی از آنها ایستادگی لازم را در برابر تهدیدات دشمن از خود نشان نمی دادند. با تغییر تیم مذاكره كننده این دیپلماسی منفعل تبدیل به یك دیپلماسی فعال شد.
شكستن خط قرمز شورای امنیت
وی سپس با اشاره به تهدید ایران برای ارجاع پرونده به شورای امنیت گفت: در آستانه شروع به كار دولت جدید، تهدید به ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل می توانست مشكلاتی برای ما ایجاد كند. در همین ارتباط در شورای عالی امنیت ملی این بحث قوت گرفت كه اولین راهبرد می بایست معطوف به این نكته باشد كه خط قرمز شورای امنیت شكسته شود و در این ارتباط مفروضات مختلفی مورد بررسی قرار گرفت. مهمترین بحث این بود كه برای شكستن این خط قرمز و مقابله با نظر شورای امنیت می بایست آمادگی داشته باشیم. مثلاٌ برای مقابله تحریم اقتصادی دولت می بایست ذخیره سازی را در دستور كار خود قرار می داد و یا برای آمادگی در برابر حمله نظامی، همایش 9 میلیون نفری بسیجیان در سراسر كشور برگزار شد كه همه این اقدامات با اهداف خاص و برنامه ریزی قبلی صورت می گیرد.
وی افزود: ما هم همچون آنان مكانیزم ماشه را به كار گرفتیم. نتیجه این اقدامات این بود كه در فاصله 3 ماهه از اجلاس سپتامبر تا نوامبر، آنان عقب نشینی کردند و طرح روسیه مطرح و فعالیت تاسیسات اصفهان به رسمیت شناخته شد.
تبدیل مساله هسته ای به مساله ملی
سردار حاجی نجار همچنین “توسعه طرف های گفت و گو” را یكی دیگر از استراتژی های ایران دانست و افزود: در طول این مدت با كشورهای عضو جنبش عدم تعهد و برخی كشور های دیگر مذاكراتی داشتیم و نتیجه این مذاكرات هم بسیار مثبت بود. البته ما با همه اینها موافق نیستیم و معتقدیم كه روسها و چینی ها نمی توانند دوستان خوبی برای ما باشند. وی همچنین همكاری ایران با آژانس را یكی از گام های مثبت در پرونده هسته ای ایران دانست: پس از اجلاس سپتامبر بخشهایی از قطعنامه این نشست به اجرا در آمد تا آژانس در این زمینه در كنار آمریكا و دیگر كشورها قرار نگیرد.
وی همچنین یكی از مهمترین راهبردهای نظام را تبدیل مساله هسته ای به یك مساله ملی دانست و گفت: این كار در سالهای پیش انجام نشده بود. برای این كار لازم بود تا مردم را نسبت به فعالیت های هسته ای و تاثیر آن بر پیشرفت كشور حساس كنیم كه این كار از طریق رسانه هایی همچون صدا و سیما به نحو موثری انجام پذیرفت.
داشتن بمب اتمی؛ حق مسلم ایران
جانشین اداره سیاسی ستاد مشترك سپاه در ادامه و با اشاره به اینكه ما اعلام می كنیم كه به دنبال دستیابی به بمب اتمی نیستیم، خاطر نشان كرد: با وجودی كه به دلیل قرار گرفتن جمهوری اسلامی ایران زیر چتر اتمی و همسایگی با كشورهایی همچون پاكستان، بسیاری از كارشناسان مسائل ژئوپلتیك در خارج از كشور، داشتن سلاح هسته ای را حق مسلم ما می دانند، اما ما در حال حاضر نیازی به داشتن بمب اتمی احساس نمی كنیم.
وی همچنین موضع قاطع مجلس را یكی از دلایل توفیق دولت در زمینه پرونده هسته ای ایران دانست: ما البته انتظار داشتیم كه مجلس طرحی را تصویب می كرد تا دولت موظف می شد ظرف چند ماه تاسیسات نطنز را نیز فعال كند.
سردار حاجی نجار سپس به نقد جدی دولت گذشته پرداخت و گفت: پس از 11 سپتامبر، آمریكا دكترین خاورمیانه بزرگ را مطرح كرد. آن روزها تحلیل این بود كه ایران به عنوان محور شرارت، پس از افغانستان مورد حمله نظامی قرار خواهد گرفت. همین باعث شد خیلی ها در ایران از ترس دستشان را بالا ببرند و مرعوب شوند. ما در این سال ها از دست كسانی كه عرضه و شهامت حضور در حاكمیت نظام جمهوری اسلامی را نداشتند بسیار مرارت ها كشیدیم.
وی افزود: اما رهبری نظام مقتدرانه جلوی اینها ایستاد و یكی از فرماندهای نظامی طی مصاحبه ای اعلام كرد كه بلافاصله پس از حمله به ایران تنگه هرمز مسدود خواهد شد. این اقدام به سرعت قیمت نفت را افزایش داد و در آمریكا مانوری انجام شد و نقشه مانور دقیقاٌ نقشه تنگه هرمز بود و آنها حتی قایق های عاشورای سپاه پاسداران را نیز شبیه سازی كرده بودند.
نقاط حساس هسته ای
حاجی نجار در پایان این مراسم، در پاسخ به این سئوال كه چرا تاسیسات هسته ای صرفاٌ در چند استان كشور وجود دارد، گفت: به دلیل حساسیت این سایت ها و تاسیسات متعلق به آنها، پراكندگی آنها هزینه های زیادی را متوجه دولت می كند. زیرا مثلاٌ باید برای هر كدام از این تاسیسات، طراحی پدافندی صورت بگیرد كه این مستلزم صرف هزینه زیادی است.
وی در ادامه افزود كه تاسیسات هسته ای ایران صرفاٌ محدود به چند شهر همچون اصفهان، نطنز، اراك و اردكان نیست و ما در بیش از 300 نقطه از كشور دارای تاسیسات هسته ای می باشیم كه بسیاری از آنها هدف قرار ندارند.
سردار حاجی نجار در سخنان خود تاكید بر “ما” داشت : موضع “ما” این بود، “ما” بر این نظر بودیم، “ما” اعتقاد داریم، “ما” با همه اینها موافق نیستیم و … وی البته هیچگاه منظور خود را از كلمه “ما” به صراحت بیان نكرد. در واقع به روشنی مشخص نشد كه وی از موضع نظام در خصوص مسایل هسته ای صحبت می كند یا از موضع دولت جمهوری اسلامی یا سپاه پاسداران.
پیام برای این مطلب مسدود شده.