تقاضای مناظره با خاتمی درباره خط امام و انقلاب
سایت خدمت وابسطه با حمدی نژاد: از توسعه سیاسی که وزیر کشور آن عبدالله نوری ( کسی که در مجلس پنجم به دنبال ریاست جمهوری مادامالعمر آقای هاشمی رفسنجانی بود ) و فرهنگ ایرانیای که وزیر آن عطاءالله مهاجرانی ( معلومالحال ) و دفتر ریاست جمهوریای که گرداننده آن محمدعلی ابطحی ( لمپن معروف سیاسی )باشد، در آخر کار بیش از این هم نمیتوان انتظار داشت.
برادر ارجمند و گرامی جناب حجه الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی
سلام علیکم
موضع گیری ها و سخنان جنابعالی و دوستانتان، از اواخر دوره دولت هشتم تا به امروز ، ذهن دانشجویان را با سئوالات و ابهامات جدی و اساسی مواجه ساخته است.
نگاهی به گذشته شما و همفکرانتان به خصوص پس از دوم خرداد 76 در مقایسه با مواضعی که اکنون از سوی شما و دیگر سران جبهه اصلاحات اتخاذ می شود، رویکردی معماگونه و تردید برانگیز را نشان می دهد.
البته طرح این مواضع آپولوژیستی اخیر از سوی جنابعالی و دیگر دوستان شما همچون موسوی خوئینیها، موسوی بجنوردی، مجید انصاری، زیاد هم دور از انتظار نبود. البته از توسعه سیاسی که وزیر کشور آن عبدالله نوری( کسی که در مجلس پنجم به دنبال ریاست جمهوری مادامالعمر آقای هاشمی رفسنجانی بود ) و فرهنگ ایرانی ای که وزیر آن عطاء الله مهاجرانی ( معلوم الحال ) و دفتر ریاست جمهوریای که گرداننده آن محمدعلی ابطحی ( لمپن معروف سیاسی ) باشد، در آخر کار بیش از این هم نمی توان انتظار داشت.
علیایحال اخیرا در دیدار با اعضای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ، مطالبی را ایراد کردید که ما دانشجویان را با ابهامات جدی مواجه ساخته و پرداختن به آن و طرح سئوالات عدیده ای که در ذهنمان به وجود آمده ، امری ضروری می نماید.
آقای خاتمی؛
شما در سخنانتان ابراز نگرانی کرده اید که: ” مسیر به سمتی برود که کسانی که دقیقا با انقلاب سازگاری نداشتند، ابتکار عمل را به دست بگیرند. کسانیکه مطلقا سازگاری نداشتند ”
منظورتان از کسانی که مطلقا با انقلاب سازگاری نداشتند چه کسانی است؟ شفاف بگوئید تا همه مردم بدانند خائنین به انقلاب و کشور از نگاه شما چه کسانی هستند ؟
آیا منظورتان ضد انقلاب و کسانی است که مخالف مبانی دینی و انقلاب اسلامی اند؟ آیا منظورتان گروههای مسلح معاند نظام و مخل امنیت کشور است؟ و یا اینکه منظور شما سلطنت طلب ها و گروه های اپوزوسیون چپ و راست داخل و خارج است؟ یا منظورتان کسانیاند که در کنفرانس برلین برای اسلام و انقلاب و امام و جمهوری اسلامی مجلس ختم برگزار کردند؟ آیا منظور شما آشوبگران و برهم زنندگان نظم و آسایش عمومی در حادثه 18 تیر 78? و وزرای علوم و بهداشتی است که در حمایت از آنان استعفاء دادند؟ یا متحصنین مجلس ششم و رسانه های حامی آن ها در داخل و خارج ؟ یا شاید منظورتان کسانی است که ضمن چسبیدگی به قدرت شعار خروج از حاکمیت می دادند و راهبرد خروج از بن بست اصلاح طلبی را نافرمانی مدنی می دانستند ؟ شما که این گروه مطلقا ناسازگار با انقلاب را می شناسید ، به مردم معرفی کنید و یا لااقل از طریق مجاری قانونی و معرفی به شورای نگهبان اجازه ندهید تا این گروه خطرناک به جایگاه مهم تصمیم گیری مجلس خبرگان راه یابند.
آقای خاتمی؛
آیا از پیامدهای عملی و نظری سخنان خویش آگاهید؟ این مطلق انگاری شما برآمده از نوعی خشونت تئوریک است که شما برای صف آرایی در برابر مخالفان خویش بیان کرده اید از شما که می خواستید در دوره اصلاحات معاندین نظام را به مخالف و مخالفین را به منتقد و منتقدین را به موافقین نظام تبدیل نمائید اینگونه تنگ نظری و کوچک کردن عرصه خودی ها پذیرفتنی نیست ، راستی مواظب باشید این خشونت تئوریک زمینه ساز خشونت عملی نشود!
آری آقای خاتمی: باید بتوانیم در نقطه اعتدالی بر روی مسائل کار کنیم ” اما با اینگونه اظهارات و اختلاف افکنی ها برهم زننده اعتدال کیست ؟
آقای خاتمی؛
شما معتقدید ” مشکل ما در دنیای امروز ، افراط گرایی ایدئولوژیک است “.
شفاف بگوئید منظورتان از افراط گرایی ایدئولوژیک و مفهوم آن چیست؟ و مصادیق افراط گرایان چه کسانی هستند ؟ آیا مفهوم افراط گرایی ایدئولوژیک هم مانند مفاهیم دیگر ( همچون اصلاحات ، جامعه مدنی ، توسعه سیاسی ، مردمسالاری ، شایسته سالاری ، ایران برای همه ایرانیان و…) است که شما هیچگاه منظورتان را از آن مفاهیم اعلام نکردید و باب سوء استفاده فرصت طلبان را فراهم کردید و در عمل موقعیتی را به وجود آوردید که خلاف آن اتفاق بیافتد ؟ آیا از نظر شما استراتژی فشار از پائین ، چانه زنی از بالا و به تبع آن قربانی شدن دانشجویان ، افراط گرایی نیست ؟ با وجود اینکه تنها چند ماه از آغاز به کار دولت نهم گذشته است و شدید ترین انتتقادات و گاه حملات به سوی آن روانه می گردد، شما و دوستانتان نگران افراط گرایی هستید ؟ آیا زمانیکه شما مدعی جامعه چند صدایی و متکثر بودید ودر عین حال دوستانتان و رسانه های منسوب به شما ، کوچکترین انتقاد به شما را به باد ناسزا گرفته و آن را مقابله با مردم وآزادی قلمداد می کردند نگرا ن افراط گرایی نبودید؟
شما در بخش دیگری از سخنانتان گفته اید :” برای آینده انقلاب اسلامی و رهبری احساس خطر می کنم ”
در طول هشت سال ریاست جمهوری شما تاکید بر روی خط امام و نگرانی برای انقلاب هیچگاه به این برجستگی نبود ، حال امروز چه اتفاقی رخ داده است که دیدگاه های شما و دوستانتان اینگونه انقلابی شده است ، خود جای سئوال و تامل دارد .آیا این نگرانی در مورد انقلاب و خط امام ، در طول هشت سال ریاست جمهوری شما و در هنگام حمله های بی محابا و آزادانه به اصول انقلاب و تفکر امام امثال همین جمعی که با جنابعالی دیدار کرده اند در شما وجود نداشت ؟ براستی موضع شما در برابر کسانی که امام را به موزه تاریخ فرستادند چه بود ؟ آیا آن روز نگران شدید ؟ آیا این نگرانی خود را بروز دادید ؟ یا زمانی که کاندیدای ریاست جمهوری همین گروهی که با آنها ملاقات کردید ضمن ایجاد تردید نسبت به اصل نامه تاریخی امام به نهضت آزادی آن را مربوط به 20 سال پیش عنوان کرد شما نگرا ن امام و خط امام شدید؟ آیا جامعه از دغدغه شما آگاه شد ؟ آیا نباید اینگونه چرخش موضع شما و دوستانتان را ناشی از شوک سیاسی انتخابات بیست و هفتم خرداد و سوم تیر دانست ؟ ویا اینکه اینگونه ابراز نگرانی کردن از سوی شما در مورد انقلاب و خط امام ، آن هم در آستانه انتخابات مجلس خبرگان و تلاش شما و رفقایتان برای دو قطبی نمودن و سیاه و سفید کردن فضا و تقسیم آن بهتحجر و اعتدال _که لابد مظهر اعتدال شما و دوستانتان هستید _ چیزی جز یک جریان سازی جدید سیاسی برای در دست گرفتن کرسی های مجلس خبرگان را به ذهن متبادر می سازد ؟ آیا شما رویکرد مردم در انتخابات اخیر را « افراط گرایی ایدئولوژیک » می دانید ؟ آیا دور از انصاف و بر خلاف قواعد بدیهی دموکراسی و مردمسالاری نیست که شما و رفقایتان در جبهه اصلاحات ، در پی ناکامی در انتخابات – که به اعتراف خود شما در سخنانتان « در اثر اشتباه بزرگ اصلاح طلبان و بریده شدن از جامعه و مسایل روز مره جامعه بوده است » – تن به رای مردم ندهید و بارها و بارها با نسبت دادن افرط گرایی ایدئولوژیک ، ارتجاع ، عوام گرایی ، عدم وجود تحلیل درست ، بی تفاوتی و صدها توهین دیگر ، مردم را مورد حمله و استهزاء قرار دهید؟
آقای خاتمی؛
حافظه تاریخی مردم و دانشجویان آنقدر کوتاه نیست که به سادگی از یاد ببرد، زمانی را که شما و همفکرانتان سوار بر مرکب پیروزی، دائما دم از مردم و حماسه دوم خرداد و فهم و شعور بالای ایرانی می زدید و امروز از شما می شنوند «جامعه ما فقر تحلیل دارد .» آیا مردم در هشت سال قبل هم فقر تحلیل داشتند که به شما رای دادند؟ و یا طی پروژه هشت سال توسعه سیاسی و اصلاحات جنابعالی و دوستانتان دچار فقر تحلیل شدند؟ آیا شما و دوستانتان معتقدید در طول هشت سال توسعه سیاسی مردم عقبگردکرده اند؟
آقای خاتمی ؛
هنوز پژواک صدای «بزرگ آموزگار ادب و شکیبائی »که با عصبانیت در مراسم 16 آذر سال گذشته در دانشگاه تهران، ناراضیان را امر به «آدم باش » و تهدید به «بیرون انداختن » کرده بود در اذهانمان می پیچد . مگر شما نبودید که می گفتید«زنده باد مخالف من»؟
شما که دائما مخالف قهرمان پروری بودید ، چه طور است که اکنون در مقابل تبدیل شدنتان به «مردی با عبای شکلاتی »عکس العملی که نشان نمی دهید ، هیچ! با افتخار هم برای بینندگان ، قهرمانانه دست تکان می دهید.
آقای خاتمی؛
بیایید برای یک بار هم که شده شفاف باشید و از این چند گانگی نظری و عملی بیرون بیائید .
بیایید با همدیگر خط امام را بشناسیم و در برابر کسانی که « مطلقا با آن سازگاری ندارند » جبهه ای متحد تشکیل دهیم.
در پایان برای روشن شدن همه این موارد شما را به گفتگو و مناظره مستقیم در فضای آکنده از آزادی و منطق در پیشگاه وجدان بیدار دانشگاهیان دعوت می نمایم.
مهدی رجب بلوکات
دبیر واحد سیاسی
اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل
دانشگاه های سراسر کشور
پیام برای این مطلب مسدود شده.