01.01.2006

تن از فعالان سیاسی، فرهنگی و دانشجویی خواستار آزادی اعضای هیات مدیره سندیکای شرکت واحد شدند

رادیو فردا: در پی اعتصاب رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و بازداشت برخی از اعضا و منصور اصانلو رئیس هیات مدیره سندیکای این شرکت، 332 تن از فعالان سیاسی، فرهنگی و دانشجویی در بیانیه ای اعتراضی، خواستار آزادی فوری آنها و پاسخگویی به مطالباتشان شدند. بیانیه با اشاره به تلاش گسترده کارکنان و رانندگان شرکت واحد برای طرح شفاف و قانونمند مطالباتشان، نوشته است: متاسفانه دادخواهی و مطالبه حقوق رانندگان با ارعاب و دستگیری رهبران و بستن دفتر آنها پاسخ داده شد. دکتر نعمت احمدی، حقوقدان و یکی از امضاکنندگان بیانیه در مصاحبه با رادیو فردا می گوید: قانون اساسی علاوه بر احزاب، تجمع و اعتصابات و اعتراضات را هم اجازه داده، ولی متاسفانه دولت با استناد به ماده ده قانون عادی احزاب جلوی هر نوع اعتراض را گرفته و آن را منوط به صدور مجوز از وزارت کشور کرده که اکثرا با تجمعات مخالفت می کند. دکتر احمدی می گوید: هدف امضاکنندگان، داشتن ابتدایی ترین نهاد جامعه مدنی که تشکیل یک واحد صنفی است برای فعالیت های صنفی، فارغ از تبعات سیاسی است.
شیرین فامیلی (rm) صدا | (wma) صدا [ 3:37 mins ]

در پی اعتصاب رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران در هفته گذشته و بازداشت برخی از اعضا و منصور اصانلو رئیس هیات مدیره سندیکای این شرکت، 332 تن از فعالان سیاسی، فرهنگی و دانشجویی در بیانیه ای اعتراضی، خواستار آزادی فوری آنها و پاسخگویی به مطالبات کارکنان و رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی شدند.
شیرین فامیلی (رادیو فردا): بیانیه با اشاره به تلاش گسترده کارکنان و رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران طی ماه های اخیر برای طرح شفاف و قانونمند مطالباتشان، نوشته است: متاسفانه دادخواهی و مطالبه حقوق و نیازهای بنیادی رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، با ارعاب و تهدید و دستگیری برخی از رهبران و اعضا و بستن دفتر آنها پاسخ داده شد. دکتر نعمت احمدی، حقوقدان در تهران و یکی از امضاکنندگان این بیانیه می گوید: وقتی در ایران حزب به معنای تحزب آن وجود ندارد که از طریق آن مردم بتوانند حقوق خود را بیان و مطالبه کنند، حداقل آن است که از طریق مجموعه های صنفی آنها را مطرح کنند.

نعمت احمدی: علاوه بر احزاب، تجمع و اعتصابات و اعتراضات را قانون اساسی هم اجازه داده. متاسفانه دولت با قانون عادی احزاب خصوصا ماده ده آن جلوی هر نوع اعتراض و اعتصاب را گرفته و آن را منوط و موکول به صدور مجوز از وزارت کشور کرده که علی الاصول هم با بسیاری از این تجمعات مخالفت می شود. هدف امضاکنندگان این بیانیه این است که ما ابتدایی ترین نهاد جامعه مدنی را که تشکیل یک واحد صنفی است برای فعالیت های صنفی، فارغ از تبعات سیاسی یا تقاضاهای سیاسی، این را داشته باشند و نمونه بارزش همین مساله اعتصابات چند ناحیه از رانندگان شرکت واحد خصوصا در زمانی که آلودگی هوای تهران به اوج خود رسید و بار حمل و نقل عمده مسافر بر دوش رانندگان شرکت واحد قرار گرفت بدون این که اینها حمایتی شوند.

ش . ف: فعالان سیاسی، فرهنگی، دانشجویی و حامیان و مدافعان حقوق صنفی و شهروندی در این بیانیه تاکید کردند که ایران باید به تعهدهای حقوقی و پیمان ها و مقاوله نامه های جهانی از جمله سازمان بین المللی کار پایبند بماند. نعمت احمدی می گوید: عمده ترین این پیمان ها اعلامیه جهانی حقوق بشر است.

نعمت احمدی: مهمترین این پیمان و قراردادها همان اعلامیه جهانی حقوق بشر است که در آنجا علاوه بر آنکه اعتصاب و اعتراض را به رسمیت شناخته، حقوق افراد را هم لحاظ کرده. عمده نگاه این اعلامیه ناظر به اعلامیه جهانی حقوق بشر است و کنوانسیون هایی مانند حمل و نقل، داشتن و سندیکا و امثال این ها که ما به آنها پیوستیم، مد نظر بوده.

ش . ف: امضاکنندگان بیانیه خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط رهبران و اعضای بازداشت شده سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و برآوردن مطالبات مشروع و به حق آنها بر اساس اعلامیه جهانی حقوق بشر شدند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates