فرید مدرسی: ۱۸ تیر سرآغاز جدایی دانشجویان از اصلاحطلبان در قدرت بود، ایلنا
گویانیوز: جنبش دانشجویی و احزاب به تنهایی نمیتوانند به اهداف و مطالبات خود دست یابند
عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، گفت: ارتباط نزدیک جنبش دانشجویی با احزاب باید بر مبنای هویت این جنبش باشد، بر این اساس جنبش دانشجویی به احزاب معتقد به آزادی، عدالت و حقوق بشر نزدیکتر است.
به گزارش خبرنگار “ایلنا”، فرید مدرسی در مجمع عمومی انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده ادبیات دانشگاه علامه طباطبایی، گفت: نگاهی به قبل از انقلاب اسلامی نشانگر نزدیکی جنبش دانشجویی به جریانهای سیاسی است اما پس از انقلاب اسلامی عوامل مختلف باعث پیدایش جنبش دانشجویی که نماد آن دفتر تحکیم وحدت است، شد.
وی با اشاره به نزدیکی جنبش دانشجویی با چپ مذهبی از سال 1368 به بعد، گفت: در دورههای بعد، این جنبش با یک دگردیسی فکری به افکار دکتر سروش نزدیک شده و پس از آن در دوره انتخابات ریاست جمهوری 76 با دوم خرداد گره خوردند و متأسفانه وارد قدرت شد.
وی افزود: جنبش دانشجویی با نزدیک شدن به اصلاحطلبان و حمایت از این جریان، فعالیتهای بسیاری در این زمینه انجام داد و بعضا اقداماتی انجام داد که باعث غفلت از کار اصلی خود شد و در مقطعی وظیفه نقادی دولت را به کلی کنار گذاشت.
وی با اشاره به تاثیر واقعه 18 تیر در نگاه جنبش دانشجویی نسبت به اصلاحطلبان در قدرت، گفت: حادثه 18 تیر که به دنبال توقیف روزنامه “سلام” و حمایت از آقای موسویخوئینی رخ داده بود اما شخص آقای موسوی خوینی حاضر به حضور در جمع دانشجویان شد. همانطور که آقای خاتمی نیز در کسوت ریاست جمهوری حاضر به عیادت از آسیب دیدگان این حادثه نشد. این واقعه موجب بروز فاصله میان اصلاحطلبان و جنبش دانشجویی شد.
مدرسی در ادامه با انتقاد از فاصله گرفتن جریان دانشجویی از بدنه دانشگاه، گفت: این فاصله باعث کاهش کارآمدی جنبش دانشجویی شد. جنبش دانشجویی پس از دوری از اصلاح طلبان به جای روی آوردن به دانشگاه، به برخی احزاب دیگر که میتوان از آنها به عنوان اپوزیسیون یاد کرد، نزدیک شد.
وی در تحلیل نتایج شرایطی که در بخش پیشین اظهارات خود توضیح داد، گفت: آنچه در جنبش دانشجویی رخ داد، باعث طراحی استراتژی دوری از قدرت و دیدهبانی جامعه مدنی از سوی این جنبش شد. از آن جا که یک پای احزاب در قدرت و یک پی احزاب جامعه مدنی است، اقتضای تحقق دو استراتژی یاد شده، تعامل با احزاب در عین حفظ استقلال جنبش دانشجویی است.
وی افزود: در نوع تعامل مثبت دفتر تحکیم وحدت با احزاب، گروه رهبری این جنبش با احزاب گفتوگو میکنند و در نوع تعامل منفی با احزاب، افراد زیر مجموعه این جنبش به لابی با احزاب میپردازند.
مدرسی با تأکید بر حفظ هویت جنبش دانشجویی در تعامل با احزاب سیاسی، گفت: جنبش دانشجویی و احزاب هیچ یک به تنهایی به اهداف و مطالبات خود دست نخواهند یافت، بر این اساس، این رابطه باید بر اساس حفظ استقلال جنبش دانشجویی، ضمن وجود اتاق فکر برای تشکلهای دانشجویی شکل گیرد.
وی تصریح کرد: طبیعت احزاب با طبیعت جنبش دانشجویی بسیار متفاوت از یکدیگر است. جنبش دانشجویی در برقراری تعامل با احزاب به این نکته دقت داشته باشد که با احزاب به عنوان بخشی از نخبگان جامعه ارتباط برقرار میکنند و یا با عملگرایان سیاسی. ارتباط ما با احزاب باید به صورت تاکتیکی و استراتژی باشد نه به صورت ارتباط ایدوئوژیک که متاسفانه در گذشته شاهد آن بودیم.
پیام برای این مطلب مسدود شده.