23.12.2005

حضور گسترده نیروهای امنیتی، انتظامی جمهوری اسلامی، در تجمع اعتراضی کارکنان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران

رادیو فردا: در پی دستگیری‌های روز پنج‌شنبه چند تن از فعالان و اعضای هیئت مدیره سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، شماری از رانندگان و کارکنان شرکت واحد، روز جمعه دراعتراض به دستگیری نمایندگان منتخب خود درمقابل دفترمهروموم شده سندیکا تجمع کردند. این تجمع، با وجود حضور وسیع نیروهای انتظامی و امنیتی، بدون برخورد فیزیکی پایان یافت. سید داود رضوی، راننده و عضو هیئت مدیره سندیکا، در مصاحبه با رادیو فردا درباره چگونگی برگزاری این تجمع می‌گوید: متاسفانه چون در سندیکا بسته و پلمپ شده بود و نیروهای انتظامی هم در آنجا تجمع کرده بودند، اجازه ندادند کسی به داخل آنجا وارد شود. وی می‌افزاید: مشکل اصلی‌ ما با شوراهای اسلامی کار است که می‌گویند ما با انتخاب شما آمده‌ایم، ولی الآن یک سال است که ما یک صدا می‌گوییم که نمی‌خواهیم، ولی اینها غیرقانونی مانده‌اند و ادعای نمایندگی ما را دارند. دردولت با حضور تشکل‌های کارگری مخالفت می‌کنند و هیچ نرمشی نسبت به این تشکل‌ها از خودشان نشان نمی‌دهند، و به عناوین مختلف در جهت سرکوب این حقوق حقه کارگران اقدام می‌کنند.
مسعود ملك (rm) صدا | (wma) صدا [ 4:58 mins ]

مسعود ملک (رادیو فردا): در پی دستگیری‌های روز پنج‌شنبه چند تن از فعالان و اعضای هیئت مدیره سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، شماری از رانندگان و کارکنان شرکت واحد، روز جمعه در اعتراض به دستگیر نمایندگان منتخب خود در مقابل دفتر مهر و موم شده سندیکا تجمع کردند. سید داود رضوی، راننده و عضو هیئت مدیره سندیکا، در مصاحبه با رادیو فردا درباره چگونگی برگزاری این تجمع توضیح می‌دهد.
سید داود رضوی: امروز از ساعت نه صبح، رانندگان شرکت واحد و کارگران در محل سندیکای خبازان تهران تجمع کردند که متاسفانه چون در سندیکا بسته و پلمپ شده بود و نیروهای انتظامی هم در آنجا تجمع کرده بودند با نیروهای امنیتی، اجازه ندادند کسی به داخل آنجا وارد شود. و حتی قصد این را داشتند که تجمع ما را به هم بزنند. ولی رانندگان با پایداری و مقاومتشان، آنجا استقامت کردند و اجازه ندادند که این تجمع به هم بخورد، که حدود ساعت یازده دیگر این تجمع خیلی کامل شد؛ البته حضور نیروهای پلیس و امنیتی هم بسیار زیاد بود. منتها هیچ برخورد فیزیکی انجام ندادیم. البته غیر از این که قصد داشتند تجمع را به هم بزنند، حتی خواستند یکی دو تا از همکاران ما را دستگیر کنند، که باز هم با پایداری تجمع کنندگان باعث شد که عقب نشستند و از دستگیری‌ها هم صرف نظر کردند.

م.م.: حدودا چه تعدادی جمع شده‌ بودند امروز؟

سید داود رضوی: حدودا فکر می‌کنم 200 تا 250 نفر بودند؛ البته به اضافه پلیس و نیروهای امنیتی، عوامل شرکت واحد، بازرسی، حراستشان و بعضی از مدیران مناطق هم در آنجا بودند که صورت برداری می‌کردند و عکس می‌گرفتند و اسم‌ها را می‌نوشتند؛ حالا نمی‌دانم دیگر دلایلشان برای این کارها چی بود. به هر حال، به هر طریقی می‌خواستند که این تجمع را به هم بزنند. ولی تا ساعت 12 و نیم این تجمع ادامه پیدا کرد. ولی چون قصدمان از این تجمع، نشان دادن اعتراضمان نسبت به دستگیری اعضای هیئت مدیره و فعالان سندیکایی بود، و اعتراض به بسته شدن غیرقانونی سندیکای خبازان، که جلسات سندیکای کارگران شرکت واحد هم در آنجا برگزار می‌شود، این است که ما هدفمان فقط این بود که آنجا فقط تجمع کنیم و نسبت به این مسائل اعتراض کنیم و اعتراضمان را به گوش مسئولین و افکار عمومی برسانیم. این است که چون با موفقیت برگزار شد و هیچ درگیری‌ای به وجود نیامد، ما، یعنی هیئت مدیره سندیکای شرکت واحد، ضمن تشکر از دوستان، دوستان را دعوت کردیم به آرامش و در ساعت 12 و نیم به بعد دیگر محل را ترک کردند.

م.م.: آقای رضوی، آیا دستگیری‌های بیشتری هم انجام گرفته؟

سید داود رضوی: نه دیگر. تا امروز هشت نفر از اعضای هیئت مدیره و حدود شش نفر هم از فعالان سندیکایی بوده، و دیگر به غیر از آن دستگیری صورت نگرفته تا الآن که من خبر دارم.

م.م.: اقدام بعدی سندیکا چه خواهد بود؟

سید داود رضوی: اعتراضات ما الآن به صورت‌های مختلف بوده، که همه‌اش برای پرداخت حق و حقوق از دست رفته‌مان بوده. از جمله نمایندگان واقعی که ما نداشتیم، یعنی ما در طول این مدتی که کار می‌کنیم، من خودم 20 سال است که در شرکت واحد کار می‌کنم، در واقع نماینده واقعی هیچ وقت نداشتیم. اصلا نماینده‌ای به عنوان نماینده کارگر برای من وجود نداشته در شرکت واحد. این است که ما مشکل اصلی‌مان با شوراهای اسلامی کار هست که این‌ها، خودشان می‌گویند که ما با انتخاب شما آمده‌ایم. ولی الآن یک سال است که ما یک صدا می‌گوییم که نمی‌خواهیم، خیلی راحت اینها غیرقانونی مانده‌اند و ادعای نمایندگی ما را دارند. در صورتی که اینها اصلا انتخاب شدنشان تماما غیرقانونی بوده. و این یکی از اعتراضات اساسی ما نسبت به این مسئله است، چون ما این را می‌دانیم که اگر ما نماینده واقعی داشته باشیم و تشکل‌ها در ایران شکل بگیرد، جامعه کارگری صد در صد بهبود پیدا می‌کند و آسیب‌های اجتماعی هم خیلی ترمیم خواهد شد. ولی متاسفانه نمی‌‌گذارند و در دولت ما، انگار با حضور تشکل‌های کارگری خیلی مخالفت می‌کنند و هیچ نرمشی نسبت به این تشکل‌ها اصلا از خودشان نشان نمی‌دهند، و به عناوین مختلف، با دستگیری، با فشارهای زیاد، در جهت سرکوب این حقوق حقه کارگران اقدام می‌کنند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates