عربستان سعودی در اعتراض به عدم رعایت آداب سیاسی از سوی احمدی نژاد در خاک این کشور نامه ای را به سفارت جمهوری اسلامی فرستاد
رادیو فردا: نشریه اینترنتی روز نوشت: وزارت امور خارجه عربستان سعودی، نامه ای را به سفارت ایران فرستاده که در آن آمده است از نظر ملک عبدالله پادشاه عربستان، آداب سیاسی از سوی محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی هنگام سفر به عربستان مورد احترام و رعایت قرار نگرفته است. ظاهرا مقام های عربستان هنگام تحویل نامه تلویحا خواستند تا مقام های ایرانی پیش از سفر به این کشور، دست کم با آقای هاشمی رفسنجانی مشورت کنند، تا آنها را در جریان آداب دیپلماتیک قرار دهد. دکتر خسرو اکمل، رئیس سابق و معاون کل تشریفات در زمان پیش از انقلاب اسلامی در مصاحبه با رادیو فردا می گوید: تشریفات دیپلماتیک بین المللی است و تمام کشورها که عضو سازمان ملل متحد، باید آنها را رعایت کنند که البته این در تمام دنیا عینا یک جور نیست و اختلافات وجود دارد، اما یک چیزهای دیگری عرف تشریفات است و باید حتما رعایت شود. از جمله آنها این است که احترام متقابل برای کشورهایی که با هم روابط دوستانه و حسنه دارند، حتما باید رعایت شود و حق نیست که در یک کشور دیگر به یک کشور ثالث ایراد شدید وارد شود.
تارا عاطفی (rm) صدا | (wma) صدا [ 5:09 mins ]
روز چهارشنبه نشریه اینترنتی روز از اعتراض رسمی دولت پادشاهی عربستان سعودی به جمهوری اسلامی خبر داد. وزارت امور خارجه عربستان سعودی، نامه ای را به سفارت ایران در این کشور فرستاده و در آن آمده است از نظر ملک عبدالله پادشاه عربستان، آداب سیاسی از سوی محمود احمدی نژاد هنگام سفر وی به عربستان سعودی مورد احترام و رعایت قرار نگرفته است. روز همچنین نوشت: ظاهرا مقام های عربستان هنگام تحویل نامه تلویحا خواستند تا مقام های ایرانی پیش از سفر به این کشور، دست کم با آقای هاشمی رفسنجانی مشورت کنند، تا آنها را در جریان آداب دیپلماتیک قرار دهد. دکتر خسرو اکمل، رئیس سابق و معاون کل تشریفات در زمان پیش از انقلاب اسلامی در مصاحبه با رادیو فردا در پاسخ به سئوالی پیرامون تشریفات بین المللی می گوید:
دکتر خسرو اکمل: تشریفات دیپلماتیک بین المللی است و تمام کشورها که عضو سازمان ملل متحد هستند و آنها را به رسمیت شناختند، باید آنها را رعایت کنند. البته این در تمام دنیا عینا یک جور نیست. برخی کشورها به آن سطح نرسیدند که تمام تشریفات را آنطور که باید و شاید به صورت بین المللی انجام دهند. من حتی یادم می آید زمانی که در تشریفات ایران بودم، برای دیدن دوره های تکمیلی به کشورهایی که بیشتر تشریفات را می دانستند و آشنا بودند، مسافرت می کردیم و دوره هایی را می گذراندیم. بنابراین اختلافات وجود دارد، اما یک چیزهای دیگری عرف دیپلماتیک است، عرف تشریفات است و باید حتما رعایت شود. از جمله آنها این است که احترام متقابل برای کشورهایی که با هم روابط دوستانه و حسنه دارند، حتما باید رعایت شود و بعد هم حق نیست که در یک کشور دیگری به یک کشور ثالث ایراد وارد شود. کشور پادشاه عربستان سعودی هم کشوری است که اتفاقا از نظر مسائل تشریفاتی خیلی رعایت می کنند و رئیس تشریفاتشان سابقه زیادی دارد و به این مسائل کاملا آشنا و مطلع است.
ت . ع: آقای احمدی نژاد درباره رفتار خودشان در عربستان سعودی مطالبی را عنوان کردند، از جمله این که هنگام ورود به سالن کنفرانس، به همراه پادشاه این کشور وارد سالن شدند. آیا عرف تشریفات بین المللی چنین اجازه ای را می دهد.
دکتر خسرو اکمل: به هیچ وجه چنین چیزی امکان ندارد. نخیر، معمولا شخصی که صاحب و رئیس جلسه است همیشه دیرتر وارد می شود.
ت . ع: شما فرمودید که آقای احمدی نژاد چه در نیویورک و در سفرهای دیگرشان آداب دیپلماتیک را رعایت نکردند. مثال مشخصی در ذهنتان هست؟
دکتر خسرو اکمل: از جمله همین حمله به کشور اسرائیل، کشوری که عضو سازمان ملل متحد است و استقلالش به رسمیت شناخته شده توسط سازمان ملل متحد و آقای احمدی نژاد در حقیقت گفته این کشور باید از نقشه دنیا حذف شود. بنابراین این عدم رعایت عرف و اصول تشریفاتی است. غیر از این که از نظر سیاسی اشکالات و گر فتاری های زیادی دارد.
ت. ع: ظاهرا مقام های عربستانی پس از این که نامه را دادند به سفارت ایران، تلویحا خواستند که مقام های ایران قبل از این که سفر کنند به عربستان، با آقای رفسنجانی سفر کنند و حداقل این که در جریان آداب دیپلماتیک قرار بگیرند. شما در خاطرتان هست که تا کنون همچین موردی پیش آمده باشد؟
دکتر خسرو اکمل: به نظر من یک توهین است در حقیقت. یعنی گفتند که شما نمی دانید و تازه کسی را برای مشورت معین کردند که خودش از آداب تشریفاتی اطلاع زیادی ندارد. به نظر من اگر چنین چیزی گفته باشند و اسم شخصی را برده باشند، قضیه گرفتاری های شدیدتری پیدا می کند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.