16.12.2005

موضعگیری های سیاسی احمدی نژاد، سیاست اقتصادی دولت را در داخل و خارج از کشور تحت الشعاع قرار داد

رادیو فردا: در حالی که همسایگان ایران، از کشور های خلیج فارس گرفته تا ترکیه و افغانستان، شبکه روابط اقتصادی خود را در سطوح منطقه ای و جهانی گسترش می دهند، جمهوری اسلامی مساله سرزمین های فلسطینی، معضلات تاریخی و بحرانهای وابسته به آن را در راس اولویت های سیاست خارجی اش قرار داده است. در فضای درونی ایران نیز، اقتصاد در رویارویی با گزینش های سیاسی رئیس دستگاه اجرایی جمهوری اسلامی، رنگ باخته است. از رئیس جمهوری اسلامی و یاران نزدیک او، جز شعار بسیار گنگ «اقتصاد عدالت محور»، پیامی شنیده نمی‌شود. اما با هزینه‌ای که اقتصاد ایران هم اکنون برای جهت‌گیری‌های سیاسی می‌پردازد، به نظر نمی‌رسد ایجاد کار و مهار قیمت‌ها در دستور کار دولت جمهوری اسلامی باشد.

فریدون خاوند (رادیو فردا): جهتگیری‌های محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی به ویژه در عرصه سیاست خارجی، بسیاری دیگر از مسایل بزرگ ایران را، از جمله در زمینه اقتصادی، در سایه قرار داده است.
ثمره سالها تلاش تهران برای عادی سازی جایگاهش در جامعه جهانی و جلب اطمینان محافل اقتصادی بین المللی، با توجه به رویداد های سه ماه اخیر در فضای درونی و بیرونی جمهوری اسلامی ، کم کم به خاطره ای دور دست بدل میشود. در حالی که همسایگان ایران، از کشور های خلیج فارس گرفته تا ترکیه و افغانستان، شبکه روابط اقتصادی خود را در سطوح منطقه ای و جهانی گسترش می دهند، جمهوری اسلامی مساله سرزمین های فلسطینی، معضلات تاریخی و بحرانهای وابسته به آن را در راس اولویت های سیاست خارجی اش قرار داده است. در دیپلماسی منطقه ای کنونی ایران دیگر نه از آینده همکاری با آسیای میانه و قفقاز خبری هست، نه از دریای خزر و نه از مانورهای بزرگ مربوط به ترسیم شبکه‌های آتی انتقال گاز و نفت.

با چهره‌ای که طی روزهای گذشته از ایران در معتبرترین رسانه‌های بین المللی ترسیم شده، بعید به نظر می‌رسد نمایندگان ایران بتوانند در پایتخت‌های اروپا و یا حتی شماری از پایتخت‌های آسیایی، فرصت و یا گوش شنوایی برای پرداختن به همکاری های دراز مدت اقتصادی پیدا کنند.

در فضای درونی ایران نیز، اقتصاد در رویارویی با گزینش های سیاسی رئیس دستگاه اجرایی جمهوری اسلامی، رنگ باخته است. درد های ریشه ای و مشخص اقتصاد ایران، از جمله نفتی بودن، دولتی بودن و غیر رقابتی بودن آن، همچنان بی درمان مانده اند و از رئیس جمهوری اسلامی و یاران نزدیک او، جز شعار بسیار گنگ «اقتصاد عدالت محور»، پیامی شنیده نمی‌شود.

موثر ترین راه تامین عدالت، ایجاد فرصت‌های شغلی و مبارزه با تورم است. با هزینه‌ای که اقتصاد ایران هم اکنون برای جهت‌گیری‌های سیاسی، از جمله بر سر مساله سرزمین‌های فلسطینی می‌پردازد، به نظر نمی‌رسد ایجاد کار و مهار قیمت‌ها در دستور کار دولت جمهوری اسلامی باشد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates