پیشنهاد کمک اروپا و آمریکا به گروههای جامعه مدنی ایران
بازتاب: یک مقام آمریکایی اعلام کرد؛واشنگتن و اروپا باید دستور کار گستردهتری را در سال 2006 درباره ایران در نظر بگیرند که شامل تامین مالی بیشتر برای گروههای جامعه مدنی و دیگر ابتکارها برای نزدیک شدن به مردم ایران باشد.
به گزارش خبرگزاری رویتر از واشنگتن، اظهارات «دانیل فراید»، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در حالی مطرح میشود که دیگر مقامات آمریکایی و اروپایی نیز درباره احتمال دستیابی به راهبرد جدید هماهنگ فراتر از تمرکز بر برنامه هستهای ایران صحبت کرده بودند.
وی در موسسه «امریکن اینترپرایز»، موسسه تحقیقاتی با روابط نزدیک به دولت بوش تصریح کرد:«فشار بینالمللی ممکن است و باید در سال 2006 بر حکومت ایران افزایش یابد.»
وی افزود:«اما دموکراسیهای جهان نیز باید همچنین به مردم ایران نزدیک شوند. علاوه بر تلاشهای ما برای برخورد با چالش هستهای در سال 2006، آمریکا و اروپا باید یک دستور کار را برای امیدواری در ایران در نظر بگیرند.»
دستیار وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد:در حالی که آمریکا و اروپا مدتی طولانی درباره آنچه که باید در باره فعالیتهای هستهای ایران انجام شود، صحبت کردهاند اما توافق فزایندهای در این خصوص وجود دارد که مساله فراتر از اینها است.
فراید که بر سیاست آمریکا در اروپا نظارت دارد، گفت:«منظور من از دستور کار امیدواری این است که مستقیما به حمایت از مردم ایران و جامعه ایران و آنچه که معتقدیم روحیات جهانی است، بپردازیم و بنابراین مردم ایران و جامعه ایران درباره آزادی و دموکراسی در آن سهیم هستند.»
وی مدعی شد،همه ایرانیها را نباید در دیدگاه رئیس جمهوریشان سهیم دانست که خواستار نابودی اسرائیل شده و هولوکاست را افسانه خوانده است و ما باید با آنها به طور مستقیم ارتباط برقرار کنیم.
یک مقام ارشد دیگر نیز که خواست نامش فاش نشود، گفت:در حالی که دولت آمریکا درباره اهمیت ارتقای دموکراسی و دستیابی به جامعه مدنی ایران، با اروپاییها صحبت کرده است،اما هنوز تصمیمی اتخاذ نشده است.
یک دیپلمات اروپایی به رویترز گفت:اروپاییها در روند بررسی عمیق و دراز مدت سیاستشان درباره ایران قرار دارند،دولت جدید ایران بسیار از دولت قبلی متفاوت است. حتی بدتر شده است.
وی افزود:هیچ طرحی برای توقف تعامل اروپا با ایران وجود ندارد اما اروپا ترجیح میدهد؛تغییری اساسی در رفتار ایران ایجاد کند.
این دیپلمات تاکید کرد:یک نظر این است که بودجه اروپا برای برنامهها به هدف ایجاد جامعه مدنی در ایران «افزایش یافته» یا «به صورت خلاقانهتری» استفاده شود.
پیام برای این مطلب مسدود شده.