پوشش گسترده دومين رسوايي علمي توسط صداوسيما
بازتاب: اکتشاف خارقالعاده اخير حتي باعث شده است كه گردانندگان خبرگزاريها و روزنامههاي آمريکايي که بايد اصولاً زبان مادري آنها انگليسي باشد از شدت ذوقزدگي و يا غافلگيري، زبان مادري خود را فراموش کرده و در مقاله مورد استناد اين نابغه، دهها و شايد صدها غلط املايي و گرامري به جا گذاشتهاند!
خبرنگار «بازتاب» گزارش داد: در حالي كه نخبگان و پژوهشگران واقعي جامعه از بيتوجهي مسئولان و بايكوت در رسانه ملي گلايه شديد دارند، مسئولان صداوسيما پس از دو سال اصرار بر بزرگنمايي موفقيتهاي جعلي رسوايي ژنو، به تبليغ گسترده براي ادعاهاي بياساس حل معماي انيشتين پرداختند.
در يکي از آخرين اکتشافات واحد خبر صداوسيما، به پوشش ادعاي يک «پژوهشگر جوان و خلاق اهل سروستان استان فارس» پرداخت که توانسته بود، «معماي مدالهاي اتمي آلبرت انشتين را پس از نيم قرن حل كند». متأسفانه، به نظر ميرسد جريان مسمومي در صداوسيما در حال شکلگيري است که ميخواهد، در فضايي که نياز به قهرمانپروري حس ميشود، اخبار جعلي چون کشف فرمول شکافت اتم و کسب جوايز متعدد در مسابقات علمي ساخت دستگاههاي فوقپيشرفته مثل دستگاه تصفيه آب، کامپيوتر، اتومبيل و غيره و ذلک را در فاصلههاي زماني مشخص مخابره کند.
اکتشاف خارقالعاده اخير حتي باعث شده است كه گردانندگان خبرگزاريها و روزنامههاي آمريکايي که بايد اصولاً زبان مادري آنها انگليسي باشد از شدت ذوقزدگي و يا غافلگيري، زبان مادري خود را فراموش کرده و در مقاله مورد استناد اين نابغه، دهها و شايد صدها غلط املايي و گرامري به جا گذاشتهاند! لينکهاي زير که به وسيله خود اين فرد به آنها استناد شده، كه دو تصوير از يك سايت حاوي تصاوير قابل استفاده در وبلاگهاست، گوياي اين مطلب است:
http://www.tinypic.com/view/?pic=igjn0m
http://www.tinypic.com/view/?pic=igjb0w
در اين حال، يك پژوهشگر به خبرنگار «بازتاب» گفت: بررسيهاي انجام شده توسط اينجانب و تعدادي از همکاران علاقهمند، که در ابتدا با نيت مثبت اطلاع از اين کشفيات، انجام شده بود، متاسفانه به نتيجه نااميدکنندهاي منتهي شد که نشان ميدهد حتي صورت اين مسئله نيز وجود خارجي ندارد و حتي خود اين پژوهشگر نيز نميتواند تعريف روشني از صورت مسئله بدهد، حال چه برسد به راه حل آن!
همچنين دكتر ارفعي، عضو هيأت علمي دانشكده فيزيك دانشگاه شريف، درباره خبر منتشره از صداوسيما گفت: مطالب آمده در اين خبر، به حدي غلط است كه نيازي به استدلال آوردن در مقابل آن نيست. در مقابل حرف منطقي، ميتوان منطقش را رد كرد ولي عليه آنچه به هيچ وجه واقعيت ندارد، نميتوان استدلال كرد.
عضو هيأت علمي پژوهشگاه دانشهاي بنيادي، با اشاره به اين كه اساسا راه تحول علم اين گونه نيست، روزنامه خارجي را كه انتشار گزارش بدان منسوب شده نيز تقلبي خواند.
وي درباره عملكرد صداوسيما تأكيد كرد: نمونههاي غلط مشابه اين اتفاق در ايران و همه جاي دنيا كم نبوده، ولي اشكال كار در اين است كه يك رسانه فراگير و ملي، عامل انتشار اين خبر نادرست بوده است. در حالي كه نبايد خبر علمي دقيق را بدون هماهنگي با مراجع علمي به صورت سراسري پخش كرد.
در اين حال، نابغه ساختهشده توسط صداوسيما نيز درباره كشف بزرگ خود با بيان اين كه دانشآموخته مديريت بازرگاني است، درباره دكتر «رزيتا جيسون» كه در خبر منتشره از او به عنوان رئيس يكي از پژوهشكدههاي تحقيقاتي آمريكا، كه دو بار در سنين جواني، آلبرت انشتين را ديده است و سالها با همكارانش درباره مدالهاي اتمي انشتين كار كرده و از مدعي اين كشف علمي به عنوان ستاره دنبالهدار ذهن انشتين در ايران ياد كرده است، گفت: «من اطلاعات زيادي در مورد ايشان ندارم، فقط چيزهايي كه برايم فرستادند يا در روزنامه نظر خود را گفت. من همين قدر ميدانم و در حال حاضر ارتباطي با ايشان ندارم».
وي در مورد مطالبي كه درباره وي به نقل از خانم جيسون در روزنامه مورد اشاره آمده، به خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: «همه مطالب، نوشتههاي روزنامه است و من مسئوليتي در قبال آن ندارم، چيزي بوده كه خودشان نوشتهاند و مسئوليت آن هم بر گردن خودشان است و اينها حرف من نيست».
پیام برای این مطلب مسدود شده.