خدای آخوندها را شکر! که حداقل در یک رشتهای رتبه اول شدیم!
رادیو فردا: ایران رکورددار تورم در میان کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقاست: صندوق بینالمللی پول
در حالیکه نگرانی از اوجگیری قیمتها در ایران بیشتر شده است، صندوق بین المللی پول، گفت نرخ تورم در ایران از 15.6 در صد در 2004، به 18.5 در صد در 2005 میلادی خواهد رسید. بدین سان ایران، بر پایه محاسبات صندوق بینالمللی پول، رکورددار تورم در میان تمام کشور های خاورمیانه و شمال آفریقا است که میانگین نرخ تورمشان، از 8.2 در صد بیشتر نیست. شماری از چهرههای کارشناسی و دانشگاهی ایران نیز نرخ تورم در سال جاری خورشیدی را پانزده تا شانزده در صد ارزیابی کردند. «میس» MEES نشریه معروف تخصصی درباره اقتصاد خاورمیانه نیز همان شاخص را، در سال جاری میلادی، 15.6 در صد پیش بینی کرد. این در حالیست که ابراهیم شیبانی، رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی، کفت نرخ تورم دوازده ماه گذشته ایران پیرامون چهارده در صد بوده و در سال جاری خورشیدی نیز خیلی کمتر از آنچیزی خواهد بود که پیش بینی شده است.
در حالی که محافل کارشناسی از خطر اوجگیری باز هم بیشتر تورم در ایران سخن میگویند، بانک مرکزی جمهوری اسلامی اطمینان میدهد که قیمتها را زیر کنترل دارد.
فریدون خاوند (رادیو فردا): نگرانی از خطر اوجگیری قیمت ها در ایران بیشتر شده و شماری از ارزیابیهای انجام گرفته از سوی محافل کارشناسی درون جمهوری اسلامی همچون نهاد های بین المللی، افزایش تنش های تورمی را در این کشور، با توجه به آنچه در اقتصاد آن میگذرد، پرهیز ناپذیر میدانند.
شماری از چهره های کارشناسی و دانشگاهی ایران، نرخ تورم کشور را در سال جاری خورشیدی پانزده تا شانزده در صد ارزیابی میکنند. «میس» MEES، نشریه معروف تخصصی درباره اقتصاد خاور میانه نیز، همان شاخص را، در سال جاری میلادی، 15.6 در صد پیش بینی میکند. و اما صندوق بین المللی پول، با بد بینی بیشتر نسبت به تحول آتی قیمت ها در ایران، میگوید که نرخ تورم این کشور از 15.6 در صد در 2004 به 18.5 در صد در 2005 میلادی خواهد رسید. بدین سان ایران، بر پایه محاسبات صندوق بینالمللی پول، رکورددار تورم در میان تمام کشور های خاورمیانه و شمال آفریقا است که میانگین نرخ تورمشان، در این محاسبات، از 8.2 در صد بیشتر نیست. همان نهاد پیش بینی میکند که میانگین نرخ تورم در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در سال جاری میلادی 2.2 در صد و در کشورهای شمال آفریقا، زیر سه در صد خواهد بود.
چرا آفت تورم گریبان ایرانیان را رها نمی کند؟ سرچشمه اوجگیری قیمت ها در ایران رشد عنان گسیخته نقدینگی است. حجم نقدینگی، که به زبان ساده پول و شبه پول را در بر میگیرد، طی پنج سال گذشته به طور متوسط سالانه 29 در صد بیشتر شده، حال آنکه میانگین نرخ رشد تولید ناخالص داخلی کشور از پنج در صد در سال بیشتر نبوده. عامل اصلی رشد نقدینگی در ایران بار بسیار سنگین هزینه های دولتی است که کسری بودجه را به وجود میآورد. روشهای مورد استفاده در ایران برای جبران کسری بودجه، نقدینگی را بالا میبرد و زمینه ساز جهش قیمتها میشود.
چندی پیش یکی از روزنامههای اقتصادی بامداد تهران هشدار داد که «سونامی نقدینگی در راه است». صندوق بین المللی پول نرخ رشد نقدینگی ایران را در سال جاری میلادی بالای چهل در صد پیش بینی میکند دو برابر میانگین آن در خاور میانه و شمال آفریقا. در عوض ابراهیم شیبانی، رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی، میگوید که نرخ تورم دوازده ماه گذشته ایران پیرامون چهارده در صد بوده و در سال جاری خورشیدی نیز خیلی کمتر از انچیزی خواهد بود که پیش بینی شده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.