افزايش خروج سرمايه از ايران : با هجوم روزافزون سرمايهگذاران ايراني با سرمايههاي كلان به بورس دوبي و ابوظبي، اين بازارها جان تازهاي يافت
پیک ایران: ايسنا : امسال هجوم سرمايهگذاران ايراني به امارات روزانه رو به افزايش است به طوري كه آمار نشان ميدهد در ششماه نخست امسال حدود 400 هزار ايراني بيش از 200 ميليارد دلار در امارات سرمايهگذاري كردهاند. اين در حاليست كه اكثر آنها در امر مسكن سرمايهگذاري كردهاند و كارشناسان اقتصادي پيشبيني كردهاند كه تا آخر امسال سرمايهگذاري ايرانيان در امارات به بيش از 350 ميليارد دلار خواهد رسيد.
در چند هفته اخير با ركود ناگهاني بازار بورس ايران عدهاي با خارج كردن سرمايهها و فروش سهامهاي خود بهترين مكان را امارات متحدهعربي شناخته و به اين اميرنشين هجوم آوردند.
با هجوم روزافزون سرمايهگذاران ايراني با سرمايههاي كلان به بورس دوبي و ابوظبي، اين بازارها جان تازهاي يافتهاند و باعث صعود سرسامآور سهامها شدند.
سهام شركتهاي پيمانكاري در امر ساخت و ساز و شركتهاي وابسته به مسكن افزايشي بيش از 280 درصد داشتند همانند شركت ”اعمار“ كه تا پايان يك هفته سود سهام اين شركت افزايش 110 درصدي داشت و سرمايه اين شركت نيز افزايش يافت.
شركتهاي اماراتي كه از هجوم سرمايهگذاران ايراني مطلع شدند از اين فرصت خوب براي جلب سرمايه استفاده كرده و با افزايش اوراق بهادار خود در بازار بورس فراخوان پذيرهنويسي كردند كه مثال بارز آن شركت ” دانه گاز“ بود.
اين شركت كه در امر توسعه گازرساني در امارات و در خارج از امارات در مناقصههاي ميليارد دلاري پيروز شده است در مناقصه انتقال و توسعه گاز ايران به امارات نيز برنده شده است.
اين شركت كه وابسته به امارت شارجه است با هجوم سرمايهگذاران ايراني به امارات سهام خود را افزايش داد و به بورس روانه كرد و اعلام پذيرهنويسي كرد كه در دو روز اول فروش سهام اين شركت با استقبال شديدي روبرو شد كه پس از آن شرايط خاصي ايجاد كرد و از اين موقعيت سوء استفاده كرد و براي سرمايهگذاران ايراني و غيره تبعيض قايل شد.
به اين صورت كه سرمايهگذران ايراني كمترين سهامي كه ميتوانند بخرند 150 هزار سهم است ولي اين شرط براي شهروندان امارات و اتباع كشورهاي خليجفارس حداقل 5000 سهم بود.
واقعا جاي تاسف دارد كه ما با سرمايههاي كلان در جايي سرمايهگذاري كنيم كه بين ما و ديگران تبعيض قايل شوند در حالي كه اقتصاد اين كشور به همت و به دست ايرانيان ميچرخد.
همچنين در آماري كه چند هفته پيش از سوي شهرداري دوبي اعلام شد 4/1 درصد از مديران دوبي ايراني هستند.
در نيمه اول سال 2005 ميلادي نيز چهار بازار سهام در خاورميانه از نظر رونق و رشد سرمايه چهار رتبه نخست جهاني را از آن خود كردند.
بانك استاندارد چارتر طي گزارشي اعلام كرد: بازار سهام امارات با رشد سرمايهاي بالغ بر 114 درصد بهعنوان پررونقترين بازار سهام جهان در نيمه نخست سال 2005 شناخته شد.
پس از بورس امارات، بورسهاي مصر، اردن و عربستان به ترتيب با رشد سرمايهاي بالغ بر 98 درصد، 75 درصد و 65 درصد رتبههاي دوم تا چهارم جهاني از نظر رشد سرمايه را به خود اختصاص دادهاند.
بر اساس اين گزارش به دنبال حوداث 11 سبتامبر در سال 2001 و اتخاذ سياستهاي ضد اسلامي و ضد عربي از سوي دولت آمريكا، روند خروج دلارهاي نفتي از كشورهاي عربي كند شده و لذا بازار سهام در اين كشورها رونق گرفته است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.