اعتراض به سانسور زنان در اينترنت
تريبون فمينيستی ايران : اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی در دو مرحله برگزار می شود. مرحله اول این اجلاس در دسامبر 2003 در ژنو برگزار شد و برنامه عمل آن به امضای175 کشور جهان رسید. مرحله دوم این اجلاس در 16 تا 18 نوامبر 2005در تونس برگزار می شود. پیش از این اجلاس جلسات آمادگی این اجلاس برگزار می شود که درحال حاضر سومین جلسه آمادگی از19 سپتامبر 2005آغاز شده است و تا 30 سپتامبر ادامه دارد. اهمیت این جلسه در این است که فرصتی است برای بحث در باره تهیه بیانیه نهایی اجلاس تونس که در آن دولت ها، سازمان های دولتی غیردولتی حضور دارند.
اصول اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی عبارتند از :
-حق دسترسی به اطلاعات و دانش
-حکومت گری در اینترنت(تعریف نقش دولت و تمام گروه های ذینفع در ارتقا ICT ها درتوسعه
– توانمندی سازی گروه های حاشیه ای
-تنوع فرهنگی و هویتی ، تنوع زبانی و شرایط محلی
-رسانه (آزادی مطبوعات، استقلال مطبوعات، تکثر مطبوعات)
-ابعاد اخلاقی جامعه اطلاعاتی
-همکاری بین المللی و منطقه ای
-ساختارهای زیر بنایی اطلاعاتی و ارتباطاتیبه عنوان بنیان اصلی یک جامعه اطلاعاتی فراگیر
– اعتماد سازی و ایجاد امنیت در استفاده از ICTها
-از بین بردن شکاف دیجیتالی
با توجه به اصول محوری این اجلاس به ویژه در زمینه حق دسترسی به اطلاعات و دانش و با توجه به سانسور و فیلترینگ وسیعی که در حوزه زنان در ایران صورت می گیرد نامه ای خطاب به این اجلاس و در اعتراض به این موضوع بر روی اینترنت قرار گرفته است که به شرح زیر است:
اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی ( WSIS)
ما، امضا کنندگان زیر: فعالان جامعه مدنی در ایران، سازمانهای زنان، وبلاگنویسان، کاربران فنی اینترنت، سازمانهای حقوق بشر، دانشگاهیان، متخصصان و شهروندان ایرانی، … نگرانی و اعتراض شدید خود را نسبت به سیاست فیلترینگ، سانسور و مسدود کردن اطلاعات بر روی اینترنت در ایران، بویژه در حوزه زنان و مسائل جنسیتی ابراز میکنیم.
سیاست فیلترینگ اطلاعات در ایران طی ماههای اخیر وضعیتی حاد به خود گرفته است. اکثر سایتهایی که حاوی عبارات و URLهای مرتبط با زنان و جنسیت هستند، بنا به دستورات قوه قضاییه و دیگر مسوولین دولتی، توسط ICPها و سرویس دهندگان اینترنت (ISP)، مسدود شدهاند و این امر موجب نگرانی بسیاری از فعالان و محققان در حوزه زنان شده است.
عبارت «Women» و «Gender» در اینترنت قابل جستجو نیست و بسیاری از سایتهایی که ارائه دهنده اطلاعات درباره سلامت زنان، آموزش، خشونت علیه زنان، مسائل جنسیتی هستند نیز قابل دسترسی و جستجو نیستند. برای مثال سایت UNIFEM توسط تعداد زیادی از سرویسدهندگان اینترنت مسدود شده است.
دولت ایران در دسامبر 2003 بیانیه و برنامه عمل اجلاس WSIS را امضا کرده و همچنین خود را نسبت به ایفای برنامه عمل این اجلاس ملزم نموده است که یکی از بندهای اصلی این برنامه دسترسی به اطلاعات بر روی اینترنت است.
ما قویا احساس میکنیم که سیاست فیلترینگ دولتی که عمدتا از طریق دستورالعملهای دولتی به ICPها و ISP اعمال میشود، به زنان و حقوق آنها صدمه میزند و این امر مغایر با مفاهیم جهانی آزادی بیان است. اعمال این سیاست بسیاری از متخصصان امور بهداشتی و آموزشی، دانشگاهیان، سازمانهای غیردولتی و در کل جامعه مدنی را نه تنها از دسترسی به منابع اطلاعاتی محروم میکند بلکه نشان دهنده تلاشی است که در جهت سیاسی کردن مطالبات اجتماعی زنان و به حاشیه راندن نیازها و خواستههای آنان است.
ما از دبیرخانه WSIS و اعضای دفتر جامعه مدنی WSIS میخواهیم با پیگیری موضوع فیلترینگ و مسدود کردن اطلاعات بر روی اینترنت در ایران بخصوص اطلاعات مربوط به زنان و جنسیت از دولت ایران بخواهند تا پایبندی خود نسبت به برنامه عمل WSIS را نشان دهد.
برای امضای بيانيه
اينجا را کليک کنيد
پیام برای این مطلب مسدود شده.