17.09.2005

رويتر : حمايت از موضع آمريكا و اروپا در شوراي حكام به 20 راي موافق رسيده است

پیک ایران : خبرگزاري رويتر به نقل از ديپلمات‌هاي اتحاديه‌ي اروپا نوشت كه اين اتحاديه و آمريكا در نشست قريب الوقوع شوراي حكام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي براي ارجاع پرونده‌ي هسته‌يي ايران به شوراي امنيت اعمال فشار خواهند كرد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين خبرگزاري به نقل از دو ديپلمات غربي كه نامي از آنها نبرد افزود: يكي از گزينه‌هايي كه درباره‌ي آن مذاكره مي‌شود ارايه‌ي قطعنامه‌اي در نشست دوشنبه‌ي شوراي حكام است كه ارجاع به شوراي امنيت را در بر دارد، اما راي گيري درباره‌ي آن را دو تا سه هفته به تاخير مي‌اندازد تا به ايران براي توقف فرآوري اورانيوم فرصت داده شود.

محمود احمدي نژاد، رييس جمهور ايران قرار است طي سخنراني حساسش در مجمع عمومي سازمان ملل پيشنهادات جديدي را ارايه كند.

با اين حال ديپلمات‌هايي اروپايي گفتند كه وزراي امور خارجه‌ي آلمان، فرانسه و انگليس در مذاكرات روز پنجشنبه با رييس جمهور ايران هيچ چيزي نشنيده‌اند كه مبنايي براي ازسرگيري مذاكرات با اتحاديه‌ي اروپا درباره‌ي همكاري اقتصادي امنيتي و هسته‌يي باشد.

اين گزارش به نقل از يك ديپلمات درباره‌ي نشست‌هاي برگزار شده با احمدي نژاد و نيز وزير امور خارجه و دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران نوشت: آنها درباره‌ي شكل‌هاي انجام غني سازي صحبت مي‌كند ما درباره‌ي اين كه غني سازي نكنند صحبت مي‌كنيم.

طي روزهاي اخير كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه‌ي آمريكا و وزراي امور خارجه‌ي اتحاديه‌ي اروپا خاطرنشان كرده‌اند كه تصميم گيري درباره‌ي ايران در آژانس بين‌المللي انرژي اتمي ممكن است تا تاريخي در آينده به تعويق بيفتد. اما ديپلمات‌هاي مختلف روز جمعه گفتند كه دو كشور جديد غنا و پرو با حمايت از موضع آمريكا و اتحاديه‌ي اروپا در نشست شوراي حكام موافقت كرده‌اند و نتيجه به 20 راي موافق از 35 راي رسيده است.

ديپلمات ديگري گفت: كشورهاي ديگري نظير مكزيك، تونس، اكوادر و سريلانكا به آن سمت متمايل شده‌اند.

وي مدعي شد: اين بسيار مثبت‌تر از انتظارات ابتدايي ماست.

يك ديپلمات اروپايي گفت، اين احتمال را در نظر مي‌گيرد كه كشورهاي هسته‌يي مهم نظير روسيه و هند به جاي اعمال راي منفي عليه قطعنامه راي ممتنع ارايه دهند.

وي اذعان كرد: اين خطر وجود دارد كه آمريكا و اتحاديه‌ي اروپا در به دست آوردن حمايت اكثريت اعضاي شورا با شكست روبرو شوند.

اين گزارش به نقل از ديپلمات‌هاي اروپايي افزود كه انتظار دارند احمدي نژاد سعي كند در سخنراني مهم‌اش مساله را بين‌المللي كند و از شركاي خارجي براي نظارت بر برنامه‌ي سوخت هسته‌يي ايران دعوت به عمل آورد اما هرگونه پيشنهادي كه غني سازي در ايران را در برداشته باشد غيرقابل قبول است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates