نظر و احساس شما در مورد اين تصوير چيست؟
خُسن آقا: ایران سرزمینی که بر روی ثروت های طبیعی هنگفتی قرار گرفته به لطف حکومت عدل علی و رهبری سید علی روز و زوزگار شهروندانش این چنین است که می بینید.
ایسنا
در پي نظرخواهي ايسنا درباره عكس دختري كه در چهارراه يكي از خيابانهاي شهر تهران در حال پاك
كردن شيشه اتومبيلها بود ايرانيان از سراسر نقاط دنيا نظرات و پاسخهاي خود را به اين پرسش كه « نظر و احساس شما در مورد اين تصوير چيست؟ » براي ايسنا ارسال كردند كه با توجه به يكسان بودن بسياري از پاسخها، تعدادي از آنها در پي ميآيد:
محمود:
« اين نماي زندگي يك ايراني، واقعا شرمآور است.»
سعيد:
«صحنه بسيار تكاندهنده است.»
فرزاد:
« اين جنايت است.»
افشين:
«به نظرم كار، جوهره انسان است. آفرين به اين شيرزن كه در وانفساي زمانه امروز با عرق جبين، كار شرافتمندانه ميكند و جسم و روح به ناپاكي نميآلايد. اين هشدار و اعلام فرصت به مسؤولان است، زمانه خدمت است؛ فرصت را دريابيد!»
مريم:
«توجه ترحم است به شيوه پست مدرن»
محمود جواهري:
«به نظر حقير، وزير محترم كار و امور اجتماعي حتما اين عكس را ملاحظه فرمايند.»
افشاري:
«شغل شرافتمندانه و كسب نان حلال از راه درست بهتر از خودفروشي است كه متاسفاته عدهاي تن به آن ميدهند.»
كاوه:
«با سلام … يكي از عوامل كاهش فقر، غيرت اسلامي است كه در مواردي متاسفانه كمرنگ شده است. كجايند مسؤولان دلسوز؟ آناني كه خوب آمار ميدهند …. اين عكس نشاني از حفظ حرمت و پاكي است. كار كه ننگ نيست. اما عاقبت رهايي در اجتماع چگونه است ؟»
مهدي:
«اين عكس بيشتر از اين كه مرا متوجه فقري كه منشاء اين كار است، كند، خيلي متعجبم كرد. بيشتر ذهنم به اين سمت رفت كه امكان دارد اين دختر با توجه به اين كه كارش توجه هر كسي را جلب ميكند، براي كسب درآمد زياد (خيلي بيشتر از رفع فقر) اين كار را انجام دهد.»
احسان:
«بخش عمده اين مسؤوليت به عهده دولت است. اين عكس فقط مشتي از يك خروار است. اين ساماندهي بوسيله كمكهاي پراكنده مردمي امري است نارسا و ناقص. در حالي كه دولت اسلامي بايد با گرفتن زكات (ماليات) از مردم بخشي از مال فقرا كه با مال اغنيا مخلوط شده است را به ايشان برگرداند! اين وظيفه دولت اسلامي است.»
ماهان:
«به نظر من اين سؤال را بايد از آقازادههاي ارجمند پرسيد؟»
محمد:
«در آينده حسرت اين را نيز خواهيم خورد.»
اميني:
«از اين موارد زياد است. شما لطف كنيد كمي از استان تهران دورتر شويد تا با واقعيات فقر آشنا شويد؛ ولي خيلي دوست داشتم بدانم اگر يك همچنين تصويري از يك شهرستان بود، آيا اينچنين عكسالعمل از خود نشان ميداديد؟»
شهاب:
«مملكت «عدل علي» اين گونه است؟»
داود:
«از اين موارد در كشور زياد است. اين سئوال شما را بايد از كساني پرسيد كه با پول بيتالمال سفرهاي آنچناني مي روند. آنهايي كه درآمد حاصل از نفت را خرج رفاه كردند.»
آيدا:
«قابل توجه تمام كساني كه روي فرشهاي چند ميليوني نماز ميگذارند ! هيهات من الذله»
سعيد:
«كساني هستند كه پس از هر بار غذا خوردن به وسيله استعمال پودرهاي قيآور ميخواهند لذت خوردن را دوباره و چند باره بدست آورند. كساني هم هستند كه با يادآوري آخرين وعده غذاي لذيذي كه خوردهاند، لذت خوردن را به ياد آورند.»
حامد ترحيب:
«اين مساله از كم توجهي مسؤولان به جامعه نشات ميگيرد. به جاي اين كه به عراق كمك چند ميليارد دلاري كنند تا با يك صدام ديگر به جانمان بيفتند و يا به جاي كمك به افغانستان كه به ناموس خودمان در خاك خودمان تجاوز كنند؛ اين پولها را بين جوانان خودمان تقسيم كنند تا ديگر شاهد چنين صحنههايي نباشيم.»
حاجحسني:
«اين تصوير موجب جريحهدار شدن احساسات هر ايراني مسلمان با غيرت است اما متاسفانه سوء مديريت برخي از مديران و مسؤولين موجب شده در كشوري با ذخاير و منابع عظيم خدادادي شاهد اين گونه صحنهها باشيم. بسيار متاسفم!»
حامد:
«فقر، محروميت، تبعيض. احساس درد كردم، وقتي اين عكس را ديدم؛ ميخواستم سرم را به ديوار بزنم.»
عباس:
«مسؤولان ببينند و به جاي سياستزدگي به فكر معيشت مردم باشند.»
مهدي:
«خوش به غيرت برخي كسان. ناموس مردم بايد شيشه ماشين نامحرمان را براي امرار معاش پاك كند و آقاياني از سهم مردم براي تفريح خود هزينه كنند. واي بر كساني كه مانند كبك سر در برف كردهاند. جواب خون اين همه شهيد را چگونه ميدهند؛ شهدايي كه براي نديدن اين صحنهها از جان مايه گذاشتند، جان اين كسان پيشكش، دست از سر بيتالمال بردارند.»
محسن:
«واقعا متأثر شدم؛ آخر چرا بايد در يك كشور اسلامي چنين باشد، ديگر اين تصاوير را نشان ندهيد.»
ابوطالبي:
«فقط با ظهور آقا امام زمان (عج) اين مظالم منتفي ميشود. آفرين به غيرت اين خواهر و اف به بيغيرتي آقاياني كه اينان را به اين وضعيت انداختند. اي كاش «ايسنا» بانك اطلاعات اين افراد را براي كمك مردم ايجاد كند. شايد قدر ذرهاي كوچك دست ياري بدهيم و بدهند.»
مهدي:
«ازتوجه شما به مسائل اجتماعي سپاسگزارم. من در اين تصوير فاصله طبقاتي و نابرابري اجتماعي و… را ديدم.»
حامد:
«اين دختر براي اين كه به تباهي كشيده نشود مجبور به اين كار شده است و اين بيكفايتي برخيها را نشان ميدهد.»
فردي كه خود را «با تعصب» معرفي كرده است:
«يقين دارم، اسلام بينقص است. عدم احساس مسؤوليت علت اصلي فقر است.»
حامد:
«هركس مسؤول كار خودش است و ميتواند با سعي و تلاش به زندگي مطلوب برسد.»
عباس 36 ساله از كانادا:
«اول اين كه غمگين شدم و دلم شكست وقتي ديدم دختر جوان شيشه ماشين پاك ميكند، نه اين كه كار كردن عيب باشد، ولي شيشه شستن و تحمل سنگيني نگاه و پوزخند ديگران خيلي سخت است. دوم اين كه به عنوان يك ايراني احساس غرور ميكنم كه با اين همه فقر و هزار جور كار كه دختر گرفتاري ميتواند انجام دهد، اما صاحب تصوير ترجيح ميدهد كه خودش را حفظ كند و از راه به مراتب بهتري پول در بياورد. اميدوارم روزي دست به دست هم دهيم تا ايراني پرغرور داشته باشيم.»
پیام برای این مطلب مسدود شده.