تبارشناسی جریان سوم وابسته به محسن رضائی (جریان دیکتاتورها)
قسمت اول
مقدمه:
یک ماه قبل از بهمن 1378 تقریبا همزمان با آغاز رقابتهای انتخاباتی مجلس ششم ( مجلس اصلاحات!!!) عدهای از جوانان و فرزندان سرداران شهید سپاه گرداگرد محسن رضائی جمع شدند . آنها که نا امید از موفقیت خاتمی در جریان انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی بودند به تصور این که محسن رضائی فرمانده سابق سپاه و دبیر کنونی مجمع تشخیص مصلحت نظام چهرهای روشن فکر و از قشر مستضعف جامعه است به او پیشنهاد راه اندازی حرکتی را در راستای فرماندهی جریان اصلاحات دادند ، نام این حرکت جریان سوم گذارده شد .
اکثر جوانانی که به فعالیت سیاسی در حمایت از سردار رضائی پرداختند به دلیل فقدان مهارت سیاسی ، نتوانستند مانع از شکست وی در انتخابات مجلس ششم شوند.
از بین این جوانان تنها فردی که سابقه فعالیت فرهنگی و سیاسی داشت شخصی با نام حسین بروجردی کارشناس احزاب وزارت کشور و فرزند شهید محمد بروجردی فرمانده سپاه کردستان بود.
اما جریان سوم فقط با هدف رقابت در انتخابات ششمین دوره مجلس شورای اسلامی شکل نگرفته بود که بخواهد با پایان این انتخابات به فراموشی سپرده شود و از آن پس جریان سوم با نام محسن رضائی شناخته شد . در این مقاله ما به برسی وضعیت حریان سوم و برسی تحلیلی این جریان پس از انتخابات مجلس ششم میپردازیم.
1- جریان سوم چیست ؟
جریان سوم در نخستین مصاحبه سفارشی محسن رضائی با دکتر علی رضا نوری زاده که در روزنامه عرب زبان شرق الاوسط چاپ شده است به شرح زیر توصیف شده:
”جریان سوم در اصل حرکتی مستقل از جناحین چپ و راست در ایران و در راستای اصلاحات واقعی گام بر میدارد. اکثر نیروهایی که در این جریان حضور دارند همان نیروهای بسیجی و سپاهی دوران جنگ هستند که بدلیل 8 سال دوری از جو سیاسی جامعه توسط دوجناح به فراموشی سپرده شدهاند و اکنون برای جبران این عقب ماندگی خود و اعلام موجودیت سیاسی در قالب این جریان به حرکت در آمده اند“
2- فعالیت های مطبوعاتی محسن رضائی و تریبون های جریان سوم.
محسن رضائی که علاقه زیادی به حضور در مطبوعات و اظهار نظر در رابطه با مسائل سیاسی ، اقتصادی و حتی بین المللی منطقه را دارد تریبونهای متعددی را برای خود ایجاد کرده است و از طریق آنها نسبت به اظهار نظر کارشناسی! و دخالت در سایر امور پرداخته است. البته لازم به ذکر است که برخی اظهار نظر های کوتهفکرانه او باعث ایجاد بحران در روابط ایران با برخی از کشور های همسایه شده است (بحران مسئله ایران و آذربایجان را به خاطر آورید که نزدیک بود بر سر اظهار نظر ایشان جنگ شدیدی در شمال کشور – خزر – رخ دهد.)
از جمله این تریبونها میتوان به نشریه دانشجوئی آذر ، نشریه بینش سبز، خانه دانشجو (که با نام جدید اتحادیه تشکلهای علمی و فرهنگی دانشجویان فعالیت جدید خود را آغاز کرده است) نهضت جهاد گران فرهنگی، مؤسسه فرهنگی پیشه وری ( که با همکاری موسسه دنیای جوان اقدام به راه اندازی نمایشگاه بین المللی جوان در ایران نمود)، سایت بیتاب ( تنها فعالیت مطبوعاتی و جریان آزاد اطلاع رسانیی که توانست پلی بین نیرو های داخل و اپوزیسون خارج از کشور برای گفتگوی صحیح و تقابل اندیشه ها شود.)، سایت بازتاب (که با استفاده از بولتن های محرمانه دولتی بویژه بولتن های مجمع تشخیص مصلحت نظام و با استفاده از رابط های خبریی که رضائی در ارگانهای امنیتی کشور دارد مشغول به خبر پراکنیست و درد سر هائی را برای محسن رضائی درون حاکمیت ایجاد کرده است) نام برد.
گاهی اوقات اضهار نظر های محسن رضائی سبب شده است که از جانب آقای خامنهای به او تذکراتی داده شود و این تذکرات سبب سکوت چندین ماهه رضائی در عرصه مطبوعات بوده است.
3- جریان سوم و جنبش دانشجوئی
محسن رضائی که خود را به عنوان یک چهره دانشپژوه در عرصه اقتصاد کلان می داند سعی و تلاش فراوانی را برای جذب جنبشهای دانشجوئی به سمت خود نموده است که نمونه بارز آن ایجاد خانه دانشجو بود که از سوی دانشجویان مورد استقبال واقع نشد. رضائی در بسیاری از موارد سعی کرده است تا با استفاده از قدرت و توان جنبشهای دانشجوئی آرائی را در سطح قشر تاثیر گذار و روشنفکر جامعه بدست آورد تا از این طریق بتواند خود را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری آماده کند.
4- جریان سوم و انتخابات ریاست جمهوری
رضائی که قصد داست شانس خود را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری در دور آینده آزمایش کند از دوست تحت امر خود علی شمخانی خواست تا به عنوان نماینده او در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند و در این انتخابات نمایندهگی جریان سوم را بر عهده گیرد .
پیام برای این مطلب مسدود شده.