25.08.2005

عضو شورای مرکزی انصار حزب الله قرار دادهای چند ميليارد دلاری امضا ميکند

منبع: پیک ایران

روز نت “روز” ، مریم کاشانی : تا گفتند “قلع و قمع” کنید و زیرش هم امضای انصار حزب الله را گذاشتند، همه به مردان ریشویی فکر کردند که جز به امر به معروف و نهی از منکر به چیز دیگری نمی اندیشند. هیچ کس نمی دانست، یا نمی توانست بداند که نویسنده آن بیانیه” پر از نفرت و کینه” تکنوکراتی باشد که انگلیسی را خوب حرف می زند، و از آن مهم تر کم ترین چکی که امضاء می کند، جلوی هر عددش هفت صفر است: مسعود سلطانپور. داستان او را پی گرفته ایم.

بیانیه انصار حزب الله منتشر شد، چنان از قلع و قمع و بگیر و ببند در ان سخن رفته بود، که آشپز هم شوری آن را دریافت. عباس سلیمی نمین از چهره های سرشناس کیهان و اصولگرایان در مناظره ای با سران انصار حزب الله، گفت: “از اين بيانيه آتش خشم و نفرت مى بارد، در حالى كه الان بايد رأفت اسلامى جلوه گر شود. اين بيانيه پيروان رهبرى نيست. من مى گويم كسانى پشت اين بيانيه هستند. جریانات منسجم و تشکیلاتی که پیش از این نیز به شما (انصار حزب الله) پول داده است تا آنها را قهرمان کنید، امروز هم با استفاده از سادگی شما به دنبال قهرمانی در عرصه فرهنگ است. کارگزارانی ها می خواهند بگویند دولت اسلامی که با شعار رافت و عطوفت و مهرورزی بر سر کار آمده است، چهره ای مخوف دارد و فقط ما منادی آزادی در جامعه هستیم. من اگر بتوانم ثابت كنم كه عضو شوراى مركزى انصار حزب الله عامل كارگزاران است، كار مهمى انجام داده ام و فهم جامعه درباره پيچيدگى سياسى جامعه را بالا مى برد”. اما به نوشته روزنامه شرق ، آقای” سلمی نمین در این نشست نامی از این عضو انصار حزب الله که به اعتراف اشک تلخ (عضو شورای مرکزی انصار حزب الله)بیانیه اخیر انصار را نوشته نبرد..” نویسنده شرق پرسید:” این چهره پشت پرده ای که تا بحال رسانه ها جز به عنوان یک مدیر نفتی او را نمی شناسند، کیست؟” کسی که” تنها مدير جمهورى اسلامى است كه توانسته همزمان در تندروترين گروه اصولگرا چهره اى موثر باشد و حتى بيانيه هاى فوق العاده افراطى كه از آن بوى قلع و قمع مخالفان مى آيد بنويسد”. پاسخ ، یک روز بعد” در سايت اينترنتى وابسته به اصولگرايان تحت عنوان فردا” افشا شد
.
اين سايت اينترنتى در مورد مسعود سلطان پور نوشت: مسعود سلطان پور، مديرعامل شركت مهندسى و ساخت تاسيسات دريايى ايران، تنها مدير ارشد مجموعه وزارت نفت كه همزمان عضو شوراى مركزى گروه انصار حزب الله و جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامى است. سلطان پور اگرچه در رده مديران ارشد نفتى ايران است و قراردادهاى ميلياردى امضا و اجرا مى كند، اما ظاهرى همچون ديگر اعضاى گروه انصار حزب الله دارد، محاسن انبوه با پيراهنى گاه روى شلوار. او به خوبى انگليسى حرف مى زند اما معمولاً كت و شلوار نمى پوشد. نام سلطان پور حتى يك ماه پيش در فهرست نامزدهاى وزارت نفت در كابينه محمود احمدى نژاد هم مطرح شد و اين گواه آن بود كه جمعيت ايثارگران، به او براى تصدى وزارت نفت اعتماد كامل دارد.”

شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی
یک شرکت عظیم نفتی که اولين پيمانكار عمومي در صنعت نفت و گاز مي باشد كه در بخش مهندسي، خريد، ساخت، لوله گذاري، اندود بتن و نصب جاكت ها و عرشه ها فعاليت دارد. اين شركت در سال ۱۹۹۳ تاسيس شده و عمده فعاليت آن در حوزه آب هاي خليج فارس است. دفتر مركزي اين شركت در تهران قرار دارد. این “شركت IOEC خدمات مهندسي، خريد كالا، ساخت، نصب خود را از زمينه ها و حوزه هاي وسيعي از تاسيسات دريايي و همچنين تاسيسات زيردريايي در صنايع نفت و گاز در خليج فارس ايران عرضه ميدارد. سرمايه بزرگ اين شركت پرسنل مجرب (بيش از ۴۰۰ نفر) آن مي باشد كه در زمينه هاي مختلف فعاليت مي كنند. همچنين شركت IOEC يكي از بزرگترين شركت هاي لوله گذار در سطح خاور ميانه مي باشد. ما بهترين نيروهاي مجرب، تجهيزات و امكانات و دانش فني روز را به منظور كسب رضايت مندي كارفرما در اختيار داريم”

مبادلات اقتصادی و نفتی این شرکت سر به میلیاردها می زند و البته فعالیت آن مورد تایید روزنامه کیهان هم هست:” شركت مهندسي و ساخت تأسيسات دريايي ايران 3/1 ميليارد دلار طرح هاي ساخت، نصب و لوله گذاري در كف دريا را در دست اجرا دارد كه تا چند سال پيش كليه آنها توسط شركت هاي خارجي انجام مي شد.
مهندس مسعود سلطانپور مديرعامل شركت مهندسي و ساخت تأسيسات دريايي ايران با بيان اين مطلب گفت: در حال حاضر عمليات لوله گذاري، ساخت و نصب ۱۱ مجموعه سكوي توليد، سرچاهي و مسكوني طرح توسعه ميادين نفتي فروزان و اسفنديار را با همكاري شركت پتروايران در دست اجرا داريم.
به گفته وي ارزش قرارداد با شركت پتروايران ۳۰۰ميليون دلار و مدت اجراي آن ۳۳ماه است.

وي با بيان اينكه اين شركت علاوه بر اجراي طرح هاي داخلي در كشورهاي هند و قطر با مشاركت يك شركت ترك و يوناني طرح هايي را در دست اجرا دارد، افزود: در حال حاضر در ۱۲ مناقصه بين المللي در كشورهاي مالزي، هند، برونئي، اندونزي، تركيه، نيجريه و عربستان سعودي شركت كرده ايم كه امكان برنده شدن ما زياد است.
وي ميزان ارزش طرح هاي خارجي اين شركت را بيش از ۳۰۰ميليون دلار عنوان كرد.

وي با اشاره به امكانات و تجهيزات اين شركت كه در منطقه منحصر به فرد است، بر توسعه سرمايه گذاري داخلي براي ايجاد ظرفيت هايي كه در كشور موجود نيست و همچنين افزايش توانمندي متخصصين داخلي تأكيد كرد.
سلطانپور با اشاره به اينكه واگذاري كار به پيمانكاران ايراني كاهش هزينه نسبت به شركت هاي خارجي را در پي دارد، در خصوص تأخيرهاي حاصل از اجراي طرح ها توسط پيمانكاران ايراني گفت: بخشي از تأخيرها قابل انتظار است، زيرا پيمانكاران ايراني تازه شروع به كار كرده اند و تجربه كافي در اجراي برخي طرح ها ندارند.”

و البته چون در این حد مورد تایید است، مجلس هفتم هم تمام طرح های آن را تصویب می کند:” مديرعامل شركت ملي نفت ايران گفت: تمام طرح هاي مورد نظر بخش نفت مورد تأييد مجلس شوراي اسلامي قرار گرفت.
«سيدمهدي ميرمعزي» در مراسم گشايش دهمين نمايشگاه بين المللي نفت، گاز و پتروشيمي افزود: امسال همزمان با نخستين سال برنامه چهارم توسعه، شاهد حمايت مجلس از طرح هاي بخش نفت بوديم.

وي با اشاره به نگراني شركت هاي خارجي و حتي پيمانكاران داخلي از تغيير دولت افزود: آنها در مورد افزايش سرمايه گذاري و ظرفيت ها ترديد دارند و نمي دانند كه آيا سياست هاي گذشته براي توسعه به قوت خود باقي خواهد ماند.

معاون وزير نفت اظهار اميدواري كرد كه تا پايان دولت كنوني، قراردادهاي جديد بويژه در فازهاي ۱۵ تا ۱۸ پارس جنوبي و ۱۲ منعقد شود. بنابراين گزارش، مدير امور بين الملل شركت ملي نفت ايران، درآمد ارزي حاصل از صادرات نفت خام را در سال ۸۳حدود ۳۰ ميليارد و ۷۰۰ميليون دلار اعلام كرد.
حجت الله غنيمي فرد در دهمين نمايشگاه بين المللي نفت، گاز و پتروشيمي در جمع خبرنگاران خاطر نشان كرد: افزايش درآمد ارزي حاصل از صادرات نفت خام در مدت زمان ذكر شده نسبت به سال ۸۲حدود ۱۰ ميليارد دلار ارزيابي شد.

وي افزود: براساس محاسبات انجام شده در سال ۸۳ قيمت هر بشكه نفت خام حدود ۳۴/۵ دلار بود كه در برخي از ماه هاي سال به ۳۸/۵دلار هم رسيد، اگرچه در بعضي از ماهها قيمت آن به ۳۰ دلار هم رسيد. اين گزارش حاكي است: مديرعامل شركت مهندسي و ساخت تأسيسات دريايي ايران از مذاكره با شركت ملي صادرات گاز ايران براي احداث خط لوله صادرات گاز ايران به كويت خبر داد.

«مسعود سلطانپور» در حاشيه دهمين نمايشگاه نفت، گاز و پتروشيمي به خبرنگاران گفت: اگر توافق طرف كويتي جلب شود، نقش جدي در احداث اين خط لوله خواهيم داشت.

وي از احتمال حضور شركت مهندسي و ساخت تأسيسات دريايي ايران در قرارداد توسعه مراحل ۱۷ و ۱۸ ميدان گازي پارس جنوبي در كنسرسيومي متشكل از شركت ايراني «اويك» و يك شركت خارجي خبر داد.

وي ارزش اين قرارداد را حدود 2 ميليارد و 200 ميليون دلار اعلام كرد كه سهم اين شركت حدود 470 ميليون دلار خواهد بود. سلطانپور از مذاكره با شركت پتروپارس براي مشاركت در طرح توسعه مرحله ۱۲ ميدان گازي پارس جنوبي و مشاركت با شركت توتال براي توسعه مرحله ۱۱ خبر داد.

وي سرمايه گذاري مستقيم اين شركت در سال جاري را 80 ميليون دلار و گردش مالي اين شركت در سال جاري را حدود يك ميليارد دلار برآورد كرد.”[ کیهان ـ فروردین 84]

و این تازه همه ماجرا نیست. بخشی از آن است، ساخت سکوهای میادین فروزان و اسفندیار هم به عهده این”شرکت های ایرانی” است:” شركت مهندسى و ساخت تأسيسات دريايى ايران با مشاركت يك شركت ايرانى، قرارداد عمليات لوله گذارى، ساخت و نصب يازده مجموعه سكوى توليد، سرچاهى و مسكونى طرح توسعه ميادين نفتى فروزان و اسفنديار را امضا كرد. به گزارش جوان ،مسعود سلطانپور مدير عامل شركت مهندسى و ساخت تأسيسات دريايى ايران در يك نشست مطبوعاتى در تشريح فعاليت هاى اين شركت ارزش اين قرارداد را كه با شركت پترو ايران منعقد شده ۳۰۰ ميليون دلار و مدت اجراى آن را ۳۳ ماه اعلام كرد. وى ارزش طرح هاى در دست اجراى اين شركت را ۲/۱ ميليارد دلار اعلام كرد كه بيش از ۳۰۰ ميليون دلار آن مربوط به قراردادهاى خارجى است. سلطانپور با اشاره به اين كه اين شركت اجراى طرح در كشورهاى هند و قطر را برعهده دارد، افزود: با مشاركت يك شركت ترك، انتقال گاز به يونان در درياى مرمره نيز در دست انجام است. وى در مورد علل تأخير در اجراى برخى پروژه هاى صنعت نفت كه به وسيله پيمانكاران داخلى اجرا مى شود گفت: با توجه به مجموعه عوامل مى توان گفت اين تأخيرها تا حدود بسيار زيادى قابل پيش بينى و طبيعى است، اما اين موضوع فقط مختص شركت هاى داخلى نيست و حتى شركت هاى بزرگ خارجى مانند شل، در اجراى پروژه هاى نفتى ايران نزديك يك سال تأخير داشته اند.”[جوان ـ 30 دی ماه 1383]

و چرا که چنین نباشد؟ نام این متخصص متعهد حزب اللهی در خیلی جاها هست:” اعضاي جديد شوراي مركزي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي انتخاب شدند. به گزارش ايرنا، در دومين كنگره جمعيت ايثارگران در انتخابات اعضاي جديد شوراي مركزي نفيسه فياض بخش، مسعود زري بافان، لطف الله فروزنده، بيژن مقدم، مسعود سلطانپور، عليرضا سربخش، فاطمه آليا، علي احمدي، عباس درويش توانگر، مصطفي توكليان، صديقه شاكري و سيد رمضان موسوي مقدم نامزدهايي بودند كه حائز اكثريت آرا شدند.[ایران 13 دی 83]

و نه فقط این که:” عبدالحميد محتشم تمامى عملكرد انصار حزب الله را شفاف دانست و در پى درخواست خبرنگار شرق تمامى اعضاى شوراى مركزى انصار را نام برد: عبدالحميد محتشم، حسين روشنى، مجتبى كشانى، صادق اشك تلخ، مسعود سلطان پور، مهدى حسن زاده و عليرضا اسماعيلى.”

و چنین است که او: “بر صندلى رياست شركتى تكيه زده كه پسر اکبر هاشمی رفسنجانی رئيس جمهور سابق ايران نخستين رئيسش بوده و اينك ۲/۱ ميليارد دلار پروژه در اختيار دارد: ارزش طرح هاى در دست اجرايمان ۲/۱ ميليارد دلار است كه ۳۰۰ ميليون دلار آن مربوط به قراردادهاى خارجى است. مهدى هاشمى رفسنجانى حوالى سال ۷۲ به عنوان نخستين رئيس شركت مهندسى و ساخت تاسيسات دريايى ايران منصوب مى شود. تا سال ۷۸ در اين پست مى ماند و پس از آن تاجگردون بر جاى او مى نشيند اگرچه مهدی هاشمى رئيس هيات مديره آن باقى ماند.”

حالا دعوا را برده اند به این سو که او نفوذی کارگزاران، و یا به عبارت دقیق تر مامور هاشمی رفسنجانی در شرکت نفت است، او هم به میان آمده که چنین نیست و چنان است:” يك عضو شوراي مركزي انصار حزب‌الله و از نويسندگان بيانيه اخير اين تشكل درباره اظهارات اخير مطرح‌شده در مناظره سليمي‌نمين و صادق اشك‌تلخ مبني بر خط گرفتن وي از كارگزاران سازندگي (در اين مناظره از او به نام ياد نشده بود) اظهار داشت: من هيچ رابطه و نسبتي با كارگزاران ندارم و از موقعي كه آنان شكل گرفته‌اند هيچ علاقه‌اي به آنها نداشته‌ام. مسعود سلطان‌پور در گفت‌وگو با ايسنا اظهار داشت: آقاي سليمي‌نمين از برادران ما هستند و من به ايشان علاقه‌مندم و معتقدم به ايشان كدهاي اشتباهي داده شده است. وي ادامه داد: من از دست ايشان گله‌مند نيستم. احتمالا تحت تاثير شايعات قرار گرفته‌اند، زيرا ايشان فردي خدمتگزار و عضو جريان اصولگرا هستند و اگر چيزي نيز گفته‌اند از روي نگراني و به علت كدهايي بوده كه به اشتباه داده شده است. من شخصا از وي گله و شكايتي ندارم و وي را فردي متدين و متقي مي‌دانم. سلطان پور در پايان در مورد فعاليت خود در شركت‌هاي نفتي اظهار داشت: اين استدلال كه هر كس در شركت نفت فعاليت دارد به جريان كارگزاران وابسته است، استدلال ضعيفي است و من از همان اول گفتم كه به كارگزاران وابسته نيستم و از آنها متنفرم.”

دبيركل انصار حزب الله هم در مورد مسائل مطرح شده از سوى سليمى نمين و سايت اينترنتى فردا درباره سلطان پور به خبرنگار شرق گفته است: “سلطان پور افتخار شوراى مركزى انصار حزب الله است، از نظر سابقه اقتصادى، تدين دينى، روحيات معنوى و سابقه جبهه و جنگ او. رئيس جمهور وقت هم از او تقدير كرده بود. او از مديران جمهورى اسلامى است كه با دولت هاشمى هم كار كرده، به اين دليل نمى توان او را نفوذى دانست. سلطان پور مخلص ترين عملكرد را در ميان ما دارد.” به واقع که حق با اوست. مهم این است که او” تکنوکراتی با محاسن انبوه و پیراهنی گاه روی شلوار” است. کسی که “اگرچه در رده مدیران ارشد نفتی ایران است و قراردادهای میلیاردی امضا و اجرا می کند اما ظاهری همچون دیگر اعضای گروه انصار حزب الله دارد؛ محاسن انبوه باپیراهنی گاه روی شلوار. او به خوبی انگليسى حرف مى زند اما معمولا کت و شلوار نمی پوشد.”

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates