20.08.2005

گفتگو با مهدی كروبی: با علماء نمی‌ توان حزب درست كرد

منبع: پیک نت

مهدی كروبی رئيس مجلس ششم و كانديدای انتخابات رياست جمهوری، با روزنامه ايران گفتگوی مشروح كرده است. او دراين گفتگو، درباره حزبی كه تاسيس كرده و جدائی از مجمع روحانيون مبارز سخن گفته است. درباره جدائی از مجمع روحانيون می‌گويد:

من به تك تك اعضاى مجمع علاقه مندم از آنها هم دلگير نيستم، اما احساس مى كنم الآن لازم است نقش جديدى ايفا كنم. استقبال وسيعى هم كه از ايده من براى تشكيل حزب جديد به عمل آمد، نشان داد من در تشخيص خود، اشتباه نكرده ام. در مورد آنچه در مجمع گذشت، اكنون ديگر مهم نيست كه ناشى از نقص من بوده يا كوتاهى ديگران يا اشكالات يك تشكل روحانى. مهم اين است كه ثابت شد نمى توانيم از ساير اقشار نيز استفاده كنيم مثلاً نمى توانستيم از چهار تا دانشگاهى به همكارى دعوت كنيم، بايد آنها خارج مى ماندند تا اينكه مثلاً سر انتخابات با هم ائتلاف كنيم. بعد اين مشكل بروز مى كرد كه فرهنگ سياسى اينها با فرهنگ سياسى آنها متفاوت بود. در نوشتن يك بيانيه، نظرات متفاوت دارند، ادبياتى كه يك بيانيه دانشجويى مى پسندد با ادبيات بيانيه ريش سفيدانه علمايى متفاوت است، همين انتخابات شوراها و رياست جمهورى را ببينيد چقدر اختلاف سليقه بود.

كروبی درباره ديدگاه حزب اعتماد ملی می‌گويد:

– اساس و ريشه حزب ما، تفكر امام، قانون اساسى و مردم سالارى است. اتفاقاً ايده حزبى به معناى واقعى مورد تأييد امام هم بود. منتهى ايشان اصرار داشتند كه حزب بايد تشكيل شود و از طرق عادى طرفدار جذب كند و با افزايش طرفداران در انتخابات پيروز شود يا تعداد كرسى در مجلس به دست بياورد نه اينكه يك عده قدرتمند حزب درست كنند و جلوى فعاليت ديگران را هم بگيرند. ما مى خواهيم در جمهورى اسلامى از يك طرف اسلام حاكم باشد، قوانين و مقررات اسلامى با ديد مترقيانه و منطبق با نيازهاى روز و مبتنى بر رأى مردم پياده شود. ما مى گوييم جمهورى اسلامى با آراى مردم. اينكه مردم سرنوشت خودشان را تعيين كنند. همان كه امام هميشه مى گفت «ميزان رأى مردم است.»

درباره گرايش اصلاح طلبی و حضور چپ مذهبی در حزب اعتماد ملی كروبی می‌گويد:

– هر انسانى اصول تفكرش را حفظ مى كند، اما ممكن است با شرايطى كه پيش مى آيد، برخى روشها و تاكتيكها را تغيير دهد. مجتهد بايد به شرايط زمان و مكان توجه كند. مگر مى شود كسى كه كار حزبى و سياسى مى كند، يك دفعه پايش را در صحنه حزبى بگذارد و در عين حال بگويد همان كه ۳۰ سال پيش گفتم! در اسلام دين و سياست از هم جدا نيستند. مگر مى شود حقوق بشر رعايت نشود، دموكراسى نباشد. من به صراحت بگويم چيز جديدى نمى خواهم، انقلاب نمى خواهم، بلكه تداوم اصلاحات ريشه دار را مى خواهم. كارهايى كه حزب اعتماد ملى مى خواهد انجام شود، همان است كه در تفكر انقلاب بوده است و مردم اصولاً به خاطر همان انقلاب كردند و در شعارهايشان يعنى استقلال و آزادى و جمهورى اسلامى – با قرائت امام – بر آن پا فشردند.

درباره به رسمت شناختن و صدور جواز فعاليت اعتماد ملی كروبی گفت:

– هيچ نگرانى ندارم، اگر حكومت مرا هم تحمل نكند، ديگر چه كسى را مى خواهد تحمل كند؟

در باره انتخابات رياست جمهوری و آنچه در اين انتخابات گذشت نيز كروبی گفت:

– بحث انتخابات تمام شده و من على رغم حرف هايى كه دارم و زده ام اما ديگر نمى خواهم تكرار كنم. ما آنچه تشخيص دهيم به نفع جامعه است انجام مى دهيم، خصومتى هم با كسى نداريم، آنجا كه لازم است حمايت مى كنيم يا نقد مى كنيم، معتقديم كه به حزب هم نياز داريم، ماجراى انتخابات يك شرحى ديگر دارد كه مقدارى گفته شده كه بقيه آن هم بايد گفته شود.

* آيا درست است كه برنامه اصلى حزب اعتماد ملى، گرفتن قدرت و دولت آينده است ؟

– برنامه ما قطعاً گرفتن دولت و قدرت و بازگشت به آن است. اصولاً حزب مى آيد كه قدرت را دردست بگيرد، در انتخابات شركت مى كند، مى خواهد پيروز شود مى خواهد دولت و مجلس را بگيرد و در اكثريت باشد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates