05.02.2003

دیدار وزیر خارجه ایران با نخست وزیر انگلستان

آشنائی بیشتر با نقش سپاه بدر در آینده عراق و سوابق نماینده ولی فقیه”سالک” در این سپاه

وزیر خارجه ایران، در آستانه تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل برای تصمیم گیری در باره حمله نظامی امریکا به عراق راهی انگلستان شد. وی قرار است در این سفر با نخست وزیر انگلستان دیدار و مذاکره کند. انگلستان نزدیک ترین متحد امریکا برای لشکر کشی به خلیج فارس و حمله نظامی به عراق است. سفیر جدید انگلستان نیز اخیرا کار خود را در تهران آغاز کرد.

این سفر در حالی انجام می شود که احمد چلبی رئیس کنگره ملی عراق پس از 5 روز مذکره در تهران از طریق مرز “حاج عمران” وارد خاک عراق شد تا زمینه تشکیل جلسه 65 تن از رهبران اپوزیسیون عراق را در خاک این کشور فراهم سازد. این رهبران قبلا در کنفرانس آینده عراق در لندن تشکیل جلسه داده بودند و مقر استقرار کنگره ملی عراق نیز در لندن است.

متاثر از همین پیش زمینه ها، شایع است که انگلستان خواستار اختصاص پایگاه نظامی در خاک ایران برای حمله نظامی امریکا وانگلستان به عراق و همراهی کامل سپاه بدر با کنگره ملی عراق برای ورود به قسمت جنوبی خاک عراق هنگام حمله نظامی امریکا به این کشور است.

سپاه بدر، یکی از سه سپاه برون مرزی ایران است که در کنار سپاه پاسداران جمهوری اسلامی و زیر نظر مستقیم بیت رهبری تشکیل شده است. در این سپاه عده زیادی از معاودین عراقی و نیمه عراقی نیمه ایرانی حضور دارند و فرماندهی اصلی آن نیز در اختیار سپاه پاسداران است. این سپاه در امور عراق فعال است، همچنان که سپاه محمد در امور افغانستان و سپاه قدس در امور لبنان و فلسطین.

زلمای خلیل زاد مشاور ارشد کاخ سفید در امور ایران، افغانستان و عراق در جریان اولین سفر رسمی خود به افغانستان خواهان انحلال این سه سپاه شده و آن را خواست امریکا برای جلوگیری از مداخله جمهوری اسلامی در کشورهای دیگر شده بود. اکنون با قرار گرفتن سپاه بدر در کنار کنگره ملی عراق و همسوئی با سیاست امریکا برای سرنگونی صدام حسین و تشکیل دولتی طرفدار مستقیم امریکا در بغداد معلوم نیست سیاست امریکا همچنان گذشته بر اساس انحلال این سه سپاه قرار دارد و یا این نظر تغییر کرده است. هم رئیس مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق، هم رئیس حزب الدعوه عراق در جریان سفر اخیرش به واشنگتن و دیدار با زلمای خلیل زاد و هم احمد چلبی رئیس کنگره ملی عراق بر توافق با ایران برای استفاده از سپاه بدر برای ورود به جنوب عراق مهر تائید زده اند و به همین دلیل بعید به نظر نمی رسد که سفر کمال خرازی به لندن در چارچوب همین مناسبات باشد.

با آنکه شورای تبلیغات اسلامی و واحد نهضت های اسلامی سپاه پاسداران رسما مسئولیت سازماندهی و فرماندهی سه سپاه یاد شده در بالا را نمی پذیرند اما حضور نماینده ولی فقیه در این سه سپاه خود مهر تائیدی است بر فعالیت این سه سپاه در کنار سپاه پاسداران ایران.

نماینده ولی فقیه در سپاه بدر

پل ارتباطی آن با احزاب عراقی سه گانه یاد شده در بالا آیت الله شاهردوی رئیس قوه قضائیه ایران و بنیانگذار مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق است. نماینده ولی فقیه در سپاه بدر که اکنون قرار است نقش پیاده نظام امریکا برای حمله به عراق را برعهده بگیرد حجت الاسلام “سالک ” نام دارد، که در سال 55 برای مدتی در زندان شیراز زندانی بوده است. از اول سابقه خوبی در زندان شیراز باقی نمانده است و پس از همکاری با مسئولان زندان و بویژه ساواک شاهنشاهی در حالی از زندان آزاد شد که نفرات مرتبط با او برای چند سال در زندان ماندند. سالک پس از انقلاب فرمانده سپاه اصفهان شد و مدتی نیز بسیج اصفهان را برعهده داشت. در تمام این دوران بدلیل همراهی با مخالفان آیت الله منتظری، آیت الله طاهری و بویژه مقابله با سید مهدی هاشمی رئیس و بنیانگذار واحد نهضت های رهائی بخش اسلامی در سپاه پاسداران مورد توجه ارتجاعی ترین بخش روحانیت ایران قرار گرفت. نقشی که او بعنوان نماینده ولی فقیه در سپاه بدر دارد، نقش پل ارتباطی با فرماندهی سپاه از یکسو و ارتباط با مجلس اعلای انقلاب اسلامی و آیت الله شاهرودی از سوی دیگر است. (دو اظهار نظر در باره سفر کمال خرازی به لندن را در همین شماره پیک بخوانید.)

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates