02.08.2005

خطر حمله قریب الوقوع به ایران، سوسن محمدی

منبع: گویانیوز
امروز دوشنبه 10 مرداد معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد در نامه ای که دستور العمل ستاد کل نیروهای مسلح ایران به امضای فیروزآبادی، در ضمیمه آن بود از تمامی روزنامه ها خواسته که از درج هر نوع خبر مربوط به حمله از مرزهای مختلف به ایران پرهیز کنند. این نامه در واقع به روزنامه‌ها هشدار داده که در صورت عدم رعایت مفاد آن باید منتظر هر نوع برخوردی باشند.
این اقدام هم زمان با ارسال نامه ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص از سر گیری فعالیت کارخانه غنی سازی اورانیم در اصفهان است . به نظر می‌رسد که در میان خود مقامات ایرانی نیز این احتمال داده شده که در صورت فعالیت مجدد این کارخانه احتمال انواع درگیری های نظامی وجود دارد و با این تفاوت که چون ایران تقریبا توسط آمریکا در محاصره قرار دارد آنها نمی دانند این حملات از چه ناحیه‌ای خواهد بود.
وجود این آگاهی در میان مقامات تصمیم ساز ایران نشاندهنده این است که عده‌ای از این مقامات با آگاهی از اقدامات خود شرایط را به گونه‌ای پیش می‌برند که وقوع این درگیری‌های نظامی حتمی باشد. بازدید نا به هنگام احمدی نژاد از این کارخانه در هفته گذشته و پس از آن اعلام رسمی ایران برای شروع فعالیت این کارخانه نیز نشان از این دارد که رئیس جمهور آینده و حامیان واقعی او در حاکمیت ایران به دنبال خطر کردن هستد تا با ترساندن طرف‌های خارجی درگیر مباحث مربوط به ایران از آنها، امتیاز بگیرند. احمدی نژاد و تیم وی بر این باورند که دولت‌های خاتمی و پیش از آن هاشمی رفسنجانی در مقابل خارجی‌ها کوتاه آمده‌اند و این کوتاه آمدن موجب شده تا در فرایند مذاکرات گذشته ایران هیچ امتیازی از این مذاکرات نبرده باشد. از این رو آنها با در پیش گرفتن روش‌های پر ریسک بر این باورند که به راحتی و با نشان دادن اینکه حاکمیت ایران حاضر است تا پای جنگ هم پیش برود، یکسری امتیازاتی از طرف‌های اروپایی و سازمان‌های بین‌المللی بگیرند. این امتیازات به گمان قوی می‌تواند در زمینه مسائل مربوط به حقوق بشر و آزادی‌های سیاسی باشد که ایران بیش از این از طرف آنها مورد فشار قرار نگیرد.
در این رابطه باید در نظر داشت که علی لاریجانی به عنوان یکی از همراهان رئیس جمهور آینده و احتمالا وزیر خارجه بارها این تئوری را مطرح کرده که در صورت بروز هر نوع ناامنی در ایران توسط خارجی‌ها احتمال افزایش قیمت نفت تا حدود 100 دلار در هر بشکه نیز می‌رود و از این بابت این دنیای غرب است که ضربه نهایی را از ایران خواهد خورد.


بنابراین با قرار دادن شواهد در کنار یکدیگر و تجزیه تحلیل آنها به نظر می‌رسد در بخشی از مهمترین سطوح حاکمیتی جمهوری اسلامی، تلاش‌هایی برای کشاندن ایران به جنگ وجود دارد و هر روز در حال تقویت و ایجاد شرایط وقوع آن هستند. ضمن اینکه آنها تجربه جنگ هشت ساله با عراق را دارند که در آن بخوبی توانستند با ایجاد فضای امنیتی و جنگی و استفاده از احساسات مردم تمامی مخالفین خود را نابود کنند و یا از صحنه خارج سازند. حال با توجه به آن تجربه و همچنین روی کار آمدن دولتی که از نظر روحیه همانند نسل اولی‌های رده دوم جمهوری اسلامی است، این شرایط فراهم شده است.


 

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates