23.07.2005

اکبر گنجی،ابهام و عناد دستگاه قضایی ایران

شنبه اول مرداد ١٣٨۴
منبع: گزارشگران بدون مرز



گزارشگران بدون مرز نگرانی و انزجار خود را از عدم شفافیت که قوه قضاییه پیرامون بستری شدن این روزنامه نگار در بیمارستان به وجود آورده است و عنادی که با وی می شود، اعلام می کند. ما بار دیگر از دستگاه قضایی ایران می خواهیم بدون قید وشرط اکبر گنجی را آزاد کند.


خانواده ی اکبر گنجی روزنامه نگار زندانی که از ٤۱ روز پیش در اعتصاب غذا به سر می برد. با ارسال نامه ای سرگشاده خطاب به آیت اله شاهرودی رئیس قوه ی قضائیه به وضعیتی که وی در بیمارستان میلاد در آن بسر می برد، اعتراض کردند. از سوی دیگر کمیته ی سه نفره ی مذاکره کننده با اکبر گنجی و قوه قضاییه دیروز با انتشار اطلاعیه ای اعلام کردند تلاش شان “به دلیل عدم همکاری مقامات دادستانی و مسئولان زندان تا کنون به هیچ نتیجه ای نرسیده است.” خانواده و دوستان اکبر گنجی در نامه های خود به محدودیت های ایجاد شده در رابطه با ملاقات با وی و به ویژه عدم امکان دیدار وکلای این زندانی با او اعتراض کرده اند.


گزارشگران بدون مرز نگرانی و انزجار خود را از عدم شفافیت که قوه قضاییه پیرامون بستری شدن این روزنامه نگار در بیمارستان به وجود آورده است و عنادی که با وی می شود، اعلام می کند. ما بار دیگر از دستگاه قضایی ایران می خواهیم بدون قید وشرط اکبر گنجی را آزاد کند. گزارشگران بدون مرز به حسین شریعتمداری و روزنامه کیهان هشدار می دهد که به اتهام زنی، سناریو سازی و انتشار شایعات در باره ی قتل اکبر گنجی که بنا بر نوشته آنها گویا قرار است ” توسط اصلاح طلبان برای تضعیف نظام” انجام شود، پایان دهد. ما نگران جان و سلامت اکبر گنجی هستیم واز رئیس بیمارستان میلاد می خواهیم گزارش روزانه از وضعیت سلامت اکبر گنجی ارائه کند.


دستگاه قضایی ایران اعلام کرده است که اکبر گنجی برای عمل جراحی مینسک زانو به بیمارستان منتقل و به اعتصاب غدای خود پایان داده است. این روزنامه نگار به تنهایی در طبقه ۱٢ بیمارستان میلاد، قرنطینه و از همه امکانات ارتباطاتی محروم است . وکلای گنجی نیز اجازه ندارند با وی ملاقات کنند.


یادآوری دوم اردیبهشت ماه ۱٣٨٤، اکبر گنجی ششمین سال زندانی بودن خود را آغاز کرد.اکبر گنجی روزنامه نگار صبح امروز در ٢ اردیبهشت ١٣٧٩ پس از احضار به دادگاه ١٤١٠ معروف به دادگاه مطبوعات دستگیر و روانه ی زندان شد. دلیل عمده بازداشت و محاکمه ی وی روشنگری هایش درباره کشتار روشنفکران و مخالفان رژیم معروف به « قتل های زنجیره ای » در سال ١٣٧٧ بود. در دی ماه ١٣٧٩ طی حکمی به ده سال زندان و پنج سال تبعید محکوم گردید، در اردیبهشت ١٣٨٠ دادگاه تجدیدنظر حکم را به شش ماه کاهش داد ولی در ٢٤ تیر ماه، دیوان عالی کشور بلافاصله رای دادگاه تجدیدنظر را مردود اعلام و گنجی را به شش سال زندان محکوم کرد. پنجشنبه ۱٩ خرداد اکبر گنجی اعتصاب غذای نا محدود خود را آغاز کرد. یکشنبه ٨ خرداد در پی مذاکراتی که در زندان میان مسئولان و اکبر گنجی و خانواده و وکلایش انجام شد وی برای مداوای پزشکی به مرخصی آمد، اما دوشنبه ۱٥ خرداد ماموران امنیتی دادستانی برای به زندان بازگردندن وی به منرل اش یورش بردند. اکبر گنجی در ۱٩ خرداد به زندان اوین بازگشت و اعتصاب غذای خود را آغاز کرد. در این مدت کمیسیون حقوق بشرسازمان ملل، دفتر لوئیز آربور کمیسرعالی حقوق بشر، مسئولان گروه های کاری سازمان ملل به ویژه گروه کاری آزادی بیان و دستگیری های خودسرانه، کمیسیون حقوق بشر اروپا، پارلمان اروپا، برخی کشورهای غربی چه علنی و چه با ارسال نامه و اخطار از سوی سفارتخانه های شان، پرزیدنت جرج بوش و دولت امریکا و دهها نهاد بین المللی و شخصیت برجسته جهانی با ابراز همبستگی خود خواهان آزادی اکبر گنجی از زندان شده اند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates