05.07.2005

فاکس نیوز گزینه های حمله نظامی به ایران را بررسی کرد

منبع: پیک ایران
 
شبکه فاکس نیوز شبکه  نزديک به پنتاگون  گزینه های حمله نظامی به ایران را بررسی کرد.
به گزارش خبرگزاری “مهر” گزارشگر فاکس نیوز در این برنامه  ازیک سناتور جمهوریخواه که یکی از حامیان نظریه های بوش در جنگ با تروریسم است  درباره خطر هسته ای ایران پرسید که  وی  درپاسخ گفت  اکنون ایران  حامی عمده تروریسم است و توانایی  بیشتری در نمایش قدرت خود دارد و در نتیجه مانعی بر سر راه پیروزی درجنگ با تروریسم است.
وی همچنین با پیشنهاد مشوق های اقتصادی به ایران مخالفت کرد و خواهان اتخاذ رویکردی منطقی تر در این خصوص شد .


گزارشگر فاکس نیوز می پرسد : آیا آمریکا باید به اقدامی نظامی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای دست بزند ؟ سناتور آمریکایی می گوید من فکر می کنم هم اکنون اطلاعات کافی و مناسب  برای مبادرت به اقدام نظامی در اختیار نداریم .


گزارشگر فاکس می گوید آیا ما اکنون  راه های انتخاب اندکی برای مقابله با برنامه هسته ای ایران داریم ؟  سناتور آمریکایی می گوید فکر کنم پاسخ سئوال شما مثبت باشد اما به نظر من شما آنچه را در منطقه جریان دارد در نظر نگرفته اید ،  اکنون در منطقه حرکت های دموکراسی خواهی در حال شکل گیری است و این مسئله تاثیر مثبتی  بر وضع ایران دارد.


از نظر سناتور آمریکایی انتخابات  ریاست جمهوری ایران از آن نظر که می تواند حرکتهای  دموکراسی خواهی واقعی را در ایران برانگیزد حائز اهمیت است. وی می گوید:  جمعیتی کثیر از هواداران قوی مردم سالاری در ایران وجود دارند ، آنها بسیار طرفدار آمریکا هستند .


سناتور آمریکایی در ادامه به شبکه فاکس نیوز می گوید :  البته ما بی هیچ تردیدی از تغییر رژیم درایران  حمایت می کنیم و در این خصوص باید از گروههای هوادار مردم سالاری از نظرمالی حمایت کرد.


گزارشگر فاکس نیوز از این سناتور آمریکایی پرسید آیا این گروهها به سرنگون کردن حکومت روحانیون نزدیک هستند؟  که  وی در پاسخ گفت : البته اکنون نه ولی باید آنها را حمایت کرد .


گزارشگر فاکس نیوز در ادامه پرسید : آیا می توانیم روی این گروه ها برای حل مشکلات خود در خصوص ایران حساب کنیم :
وی گفت : بله با حمایت از آنها و برگزاری انتخاباتی عادلانه می توان به چنین مسئله ای امیدوار بود  انتخاباتی که رژیم ایران با آن مخالف است .


در ادامه برنامه فاکس نیوز  یکی از سناتورهای آمریکایی می گوید به روش های  غیرنظامی در برخورد با برنامه هسته ای ایران بیشتر معتقد است. وی می گوید: البته گزینه نظامی را در صورت لزوم نمی توان از دستور کار خارج کرد اما باید انتخاب این گزینه و پیامدهای آن کاملا محاسبه شود .


فاکس نیوز در ادامه برنامه خود درباره برنامه هستهای ایران به سراغ یک مقام  اسرائيلی رفته است. وی به فاکس نیوز می گوید :  نیروهای اسرائیلی هم اکنون سرگرم تمرین و آماده شدن هستند تا برای انجام دادن حمله احتمالی علیه ایران اماده باشند.


گزارشگر فاکس نیوز می افزاید :هرگونه حمله هوایی به ایران از عملیات حمله به اوسیراک عراق بسیار پیچیده تر خواهد بود زیرا ایران حتی در مقایسه با عراق فاصله بیشتری با اسرائیل دارد و نفوذ به این کشور سختتر از عراق است ،  اسرائیل باید هواپیماهای بیشتری به ایران گسیل کند زیرا این هواپیماها یک مرکز را مشابه اوسیراک عراق هدف قرار نخواهند داد بلکه انها باید  دستکم دوازده  مرکز حفاظت شده هسته ای را به صورت همزمان در ایران هدف قرار بدهند ،  ازآنجا که تاسیسات هسته ای ایران زیرزمینی است تقریبا نابودی کامل برنامه  هسته ای ایران ناممکن خواهد بود .


گزارشگر فاکس نیوز در ادامه گفت : رهبر عملیات حمله به اوسیراک هنوز به  خاطر دارد که درزمان انجام دادن این عملیات افرادی می گفتند این عملیات ناممکن است اما به هر حال وی موفق شد این عملیات را انجام بدهد . زوراز سرهنگ اسرائیل در این باره می گوید : همان دستانی که به ما در عملیات اوسیراک کمک کردند این بار هم یاری کننده ما خواهد بود.


شبکه تلویزیونی فاکس نیوز پس از پرداختن به نقش اسرائيل  دراقدام نظامی  علیه ایران گزینه های نظامی را بررسی کرد که خود آمریکا به صورت مستقیم دران دخیل می شود و علیه ایران اقدام می کند.


ابتدا مجری فاکس نیوز گفت : به نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی ،  ایران  تا مرحله ساخت بمب اتمی فقط دو سال فاصله دارد. البته ایران به مدت تقریبی دو دهه میزان گستردگی برنامه هسته ای اش را مخفی نگاه داشته است بنابراین اکنون همه فکر می کنند که باید درباره این مساله کاری انجام  شود.


مجری فاکس نیوز افزود : بوش رئیس جمهور آمریکا امیدوار است دیپلماسی به تهدید هسته ای  ایران پایان بدهد، اما اگر دیپلماسی شکست بخورد در آن صورت چه اتفاقی  خواهد افتاد در آن صورت رئیس جمهور آمریکا چه کاری انجام خواهد داد؟


برات بگ گزارشگر امنیت ملی امریکا برای شبکه فاکس در ادامه این گزارش می گوید :  بوش تصریح کرده است ایران در زمانیکه وی رئیس جمهور آمریکا است به بمب هسته ای دست پیدا نخواهد کرد.


دربخش بعدی برنامه فاکس نیوز والتر راسل مید از شورای روابط خارجی آمریکا درپاسخ به این سوال که   اگرایران به هشدارهای آمریکا گوش ندهد چه اتفاقی خواهد افتاد گفت : در اینصورت  ما در وضعیتی قرار خواهیم گرفت که همه گزینه های خوب دیگر وجود نخواهد داشت .


گزارشگر فاکس نیوز در ادامه ازژنرال بازنشسته آمریکایی به تام مک اینرنی  درباره حوزه گزینه های نظامی آمریکا درباره ایران می پرسد که به گفته گزارشگر یکی از آنها اعزام نیروهای کماندویی مخفی برای عملیات خرابکاری است .


فاکس نیوز از تام مک اینونی می پرسد آیا به نظر شما عملیات مخفی  در ایران آغاز شده است که  این ژنرال سابق نیروی هوایی آمریکا در پاسخ می گوید برداشت خاص من از این  وضعیت آن است که این عملیات هنوز آغاز نشده است اما به نظر من باید اغاز شود.


والت راسل مید  از شورای روابط خارجی آمریکا  هم  دراین باره می گوید اگر شواهدی ، در خصوص اقدام ایران برای ساخت بمب اتمی ، نباشد ما با این گزینه بسیار بسیار زشت مواجه نخواهیم شد که علیه ایران اقدام نظامی کنیم  .


گزارشگر فاکس دومین گزینه نظامی علیه ایران را گزینه محاصره دریایی ایران توصیف می کند که بر اساس آن می توان ناوهای جنگی  آمریکا را به تنگه هرمز فرستاد تا صادرات نفتی ایران متوقف شود.


گزارشگر فاکس نیوز در این خصوص از ژنرال مک اینونی می پرسد آیا این اقدام  به منزله جنگ نیست ؟  این ژنرال آمریکایی در پاسخ گفت :  این اقدام جنگی خواهد بود ،  مساله خیلی آسان است .  به هیچ یک از نفتکش های  ایرانی اجازه داده نخواهد شد از تنگه هرمز عبور کنند . با این اقدام  فشار زیادی بر اقتصاد ایران وارد خواهیم کرد.


 گزارشگر فاکس نیوز در ادامه گفت یکی از مشکلات مطرح در اینباره آن است  که ایران دومین تولید کننده بزرگ عضو اوپک است. بنابراین محاصره دریایی ایران می تواند به  اقتصاد بسیاری از متحدان آمریکا نیز لطمه وارد کند والت راسل مید ، کارشناس شورای روابط خارجی آمریکا در این خصوص گفت : مساله این نیست که آیا می توانیم این کار را انجام بدهیم یا خیر  مساله این است که  هزینه انجام این کار چه خواهد بود؟   گزارشگر فاکس نیوز افزود:  یکی دیگراز جنبه های مشکل این اقدام آن است که این اقدام به سرعت نتیجه بخش نباشد و سبب شود تاسیسات هسته ای کنونی  ایران بدون آسیب دیدن باقی بماند .
 

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates